Ghoul2 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Witam! Wygrałem dziś laptopa marki emachines i jest niby zainstalowany Linux na nim (dokładnie: Linpus Linux) Jak włączam to po wczytaniu wszystkiego wyświetla mi sie cos w stylu wiersza polecenia. Wiec pomyslalem ze wloze płytke z windowsem i wgram sobie windows'a, i wczytuje wczytuje a po wczytaniu poszczególnych części następuje błąd: Pojawił się problem systemu Windows i został on zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Sprawdź, czy na komputerze nie ma wirusów. Usuń wszystkie nowo zainstalowane dyski twarde i kontrolery dysków twardych. Sprawdź dysk, aby upewnić się, że jest on poprawnie zainstalowany i skonfigurowany. Uruchom program CHKDSK /F, by sprawdzić czy dysk nie jest uszkodzony, a następnie uruchom ponownie komputer. Informacje techniczne: *** STOP 0x0000007B (0xF78D663C, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000) Czy wie ktoś co należy dokładnie zrobić, aby zainstalować Windows XP? Oczywiście instalację próbowałem włączyć kilka razy. Z góry dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...Xp-t298810.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghoul2 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 No wirus raczej to nie może być, ale może to być wina tego, że nie zainstalowałem nic, żadnych sterowników, bo nie umiałem włączyć systemu (to się wiąże z linuxem). Powie mi ktoś może jak włączyć ten komputer na zainstalowanym linuxie? Wyświetla się root@local czy jakoś tak i mam wpisywać komendy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) Zainstaluj sobie jakiegoś "ludzkiego" Linuxa np Ubuntu albo Mint. Co do instalacji Windowsa to wygląda na to, że musisz pobawić się BIOSem (AHCI) lub nlite (integracja sterowników SATA), dlatego też podlinkowałem temat o BSOD ale Tobie nawet widać nie chciało się go przeczytać. Edytowane 7 Czerwca 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...