kempes84 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Ostatnio na allegro kupilem uzywanego GF 6600GT od Gigabyte'a i okazalo sie, ze strasznie glosno chodzi mu wiatraczek. Kiedys w GF 2 MX dalo sie wyjac taki wiatraczek i go naoliwic i byl cichutko. Tu jest inna technologia mocowania itd. Czy mozna tez go odczepic i jakos naoliwic czy cos? Prosze o rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Wentylatorek zapewne jak każdy inny. Aby się dostać do wentylatorka trzeba napewno zdjać tę osłonkę. W moim Prolinku trzeba najpierw zdjąć całe chlodzenia z kary aby od "tyłu" odkręcić osłonę, dalej już masz wentylator jak każdy. Możesz zdjąć osłonę, zdemontować wentylator i wałożyć sam radiator. Do karty opaskami kablowymi lub gumkami przymocować wentylator 80mm podłączony na 5V. Będzie cicho i powinno dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 strasznie glosno chodzi mu wiatraczek.Może chodzi cały czas na 100%? Gdy zmieniłem na 76gs też głośno chodził wentylator- okazało się, że na 100% był "skręcony". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes84 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Dzieki chlopaki za odpowiedz. Dzisiaj rano powalczylem troszke, poodkrecalem, poczyscilem i nalalem troszku oleju na koniec i teraz jest juz cichutko, tzn tak jak ma byc. Teraz praca z tym sprzetem to przyjemnosc. ps. mozna zamknac temat jezeli o mnie chodzi :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian226 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witam , miałem kiedyś tą kartę ,nie sadze żeby udało sie wyciszyć wentylator mogą być już łożyska zużyte , poszukaj na alegro jakiegoś taniego chłodzenia np pentagram XC-70 , sam takie założyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...