Screamer Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) Witam. Jak widzicie na tym forum jestem nowy, ale od razu uderzę z grubej "rury" ;) To mój pierwszy zestaw LC i sporo pracy mnie jeszcze czeka, żeby doprowadzić go do perfekcji, ale już w tej chwili jestem bardzo zadowolony z efektów. Zestaw złożony w obudowie Lian Li PC-V2010B kupionej. Obudowa była roznitowana i lakierowana proszkowo na czarno. Założeniem było zmontowanie ładnego układu w kolorystyce czarno-czerwonej. Prawie się udało. Prawie, bo użyty wąż reaguje na UV, przez co nawet przy dziennym świetle kolor nie jest taki jak powinien być. Chłodzony zestaw: Asus P5Q Pro, C2D E8400, Evga GTX260, A-Data 800MHz 2x2GB, dysk SSD OCZ V2 32GB, 2xWD5000BEVT 500GB 2,5" (wszystkie dyski w SQD), Corsair 520HXEU Elementy LC: Swiftech GTZ Apogee EK-NB S-MAX Acetal EK-NB/SB ASUS 1 - Acetal EK Mosfet Asus 3a - Acetal EK-FC260 GTX (55nm G200b) Acetal Nickel Feser Xchanger Double Radiator 240 Laing DDC 1T EK-DDC X-Top v2 Laing Acetal G1/4 EK Multioption RES 150 rev 2.0 DangerDen Tube by Feser - 10/16 Clear UV Feser One UV Red Aquacomputer Poweradjust USB Złączki Feser 10/16 oraz kątowe Bitspowera Wentylatory Enermax Magma Układ z założenia miał przede wszystkim dobrze wyglądać (niebawem okno w budzie) oraz być jak najbardziej minimalistyczny, tj. bez ciągnących się w nieskończoność węży i kabli - czysto, schludnie i niekolorowo ;) Zdjęcia całości poniżej: Dokładnych testów temperatur jeszcze nie robiłem. Jak skończę (bo trochę jeszcze chcę pozmieniać) wezmę się za testy. Po szybkim sprawdzeniu: w idlu 5*C mniej, w stresie mniej o prawie 20*C. Poprzednie chłodzenie to Thermalright HR-01 Plus w pasywie. Edytowane 4 Grudnia 2009 przez Screamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Bardzo ładnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zajefajnie, UV bym odpuścił bo psuje efekt i jakies chlodzenie na górną sekcje zasilania by sie przydalo. Gratz całości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Fajnie wyglada, ladne kolorki! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Bardzo ładna robota ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zajefajnie, UV bym odpuścił bo psuje efekt i jakies chlodzenie na górną sekcje zasilania by sie przydalo.Węże będą wymienione prawdopodobnie na Tygona 11,2/15,9 chociaż obawiam się ciasnych łuków bo ma tendencję do załamań. Górna sekcja zasilania jest chłodna (taka przypadłość tej płyty), ale i tak włożę tam drugiego Asusa 3a, co by było ładnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Węże będą wymienione prawdopodobnie na Tygona 11,2/15,9 chociaż obawiam się ciasnych łuków bo ma tendencję do załamań. Górna sekcja zasilania jest chłodna (taka przypadłość tej płyty), ale i tak włożę tam drugiego Asusa 3a, co by było ładnie ;) Wierz mi, Tygonik się nie łamie :D Układzik bardzo fajny :) Gratuluje pierwszego układu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) Nie bój się tygona ja używam 1/2" i muszę powiedzieć, że ten wąż mnie zaskoczył w sensie swojej elastyczności. Poza tym bardzo ładny i schludny zestawik. Gratuluję :D Edytowane 7 Czerwca 2009 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) Bardzo ładny Wucet chociaż mam kilka małych zastrzeżeń :] Nie dało się pomalować w całości środka proszkowo?? Bo teraz te kilka kawałków Alu wybija się na czarnym tle. Dorzuć też 2 bloczek na mofy dla lepszej estetyki. Ogólnie bardzo ładne WC trochę kolorek płynu nie wyszedł ale całość wygląda świetnie. Przydałoby się kilka prostych fotek aby pokazać całość z większej odległości. Mam pytanie czy na spód po wywaleniu miejsca na dyski wejdzie chłodnica 4x120?? Co to za oplot bo wygląda fajnie :D Używa ktoś tu jeszcze napędów optycznych do czegokolwiek?? Bo ostatnio chyba już wyginęły przy modzie na WC. Edytowane 7 Czerwca 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Świetnie Ci to wyszło jak na pierwszy raz. Gratuluję. Ponawiam pytanie przedmówcy o oploty (namiary, dane). :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) :gitarzysta2: wiecej dodawac nie musze, powtarzal bym sie ;) edit: niema kcuika :( dalem gitarzyste :D Edytowane 7 Czerwca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) dobra robota. Daj wiecej zdjeć - żeby były trochę jaśniejsze. Daj zdjecia całości. Czemu wąż 10/16 ci nie pasuje? Edytowane 7 Czerwca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Czemu wąż 10/16 ci nie pasuje?Nie 10/16 nie pasuje, tylko to ze to nie Clear a Cleat UV... to ladnie tylko z niebieskim plynem wyglada. Z moich eksperymentow Cleat Uv z AcidGreen wyglada obrzydliwie... Z Blue juz jest ok, tylko nie przepadam za tym kolorem... Malik ma chyba 10/16 Clear, ale nie UV, pytalem w qulingu o taki, ale cos marudzili ze nie oplaci im sie sciagac go, bo w szpuli 100m jest i nie wiedza czy im to pojdzie, choc jak na moj gust taki wezyk jest znacznie atrakcyjniejszy od wersji UV... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Wierz mi, Tygonik się nie łamie :D Nie bój się tygona ja używam 1/2" i muszę powiedzieć, że ten wąż mnie zaskoczył w sensie swojej elastyczności. Tygon jest elastyczny jak żelka, to prawda, ale ma tendencje do załamań w ciasnych łukach - wyginałem sobie go trochę w Coolingu ;) Tak czy siak chyba jednak właśnie jego wezmę, bo jak się pokombinuje i dotnie odpowiednio powinno być OK. Nie dało się pomalować w całości środka proszkowo?? Dało się, ale pozostawione elementy są ruchome i trą o siebie (może poza tym z przodu przy wentylu). Wolałem więc zostawić je niepomalowane niż patrzeć za jakiś czas na poobdzierane z farby. Mam pytanie czy na spód po wywaleniu miejsca na dyski wejdzie chłodnica 4x120?? Od "pleców" do przedniego wentylatora jest 53cm luzu. Po wyjęciu wentyla razem z koszykiem - 58cm Co to za oplot bo wygląda fajnie :D Oploty nasz, polskie ;) Po prostu długo nad nimi siedziałem - do kupienia 3300182[/snapback] Używa ktoś tu jeszcze napędów optycznych do czegokolwiek?? Bo ostatnio chyba już wyginęły przy modzie na WC. A przecież napęd optyczny jest zamontowany :) Kable są puszczone w górę i za zatokami a napęd pomalowany na czarno, dlatego go nie widać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 na tym zdjęciu widać że nie wyjąłeś tej blaszki i nie pomalowałeś. A moje pytanie brzmi: Czy po prostu nie mogłeś wyjąć czy nie chciałeś malować ? Bo wiem że jak swoją roznitowałem to strasznie się męczyłem żeby to wyjąć, ale wyjąłem i pomalowałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 A moje pytanie brzmi: Czy po prostu nie mogłeś wyjąć czy nie chciałeś malować ? Bo wiem że jak swoją roznitowałem to strasznie się męczyłem żeby to wyjąć, ale wyjąłem i pomalowałem :DU mnie ten mały kawałek był przynitowany w miejscu łączenia całej budy i postanowiłem go w związku z tym zostawić. Jest i tak mało widoczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 U mnie ten mały kawałek był przynitowany w miejscu łączenia całej budy i postanowiłem go w związku z tym zostawić. Jest i tak mało widoczny ;)U mnie też. Ale wyjąłem :E Po prostu trzeba było łączenie rozczepić(Co prawda nie było łatwo, ale kilka min i się rozczepiło) a później roznitować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Chociaż już pisałem ale gdzie indziej to tu też napiszę :wink: po prostu pięknie tym bardziej że to pierwsze LC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Bardzo ładnie Screamer - jak za pierwszym razem to wyszło idealnie. Żadnego wycieku chyba nie miałeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Wyciek był, ale maleńki, ze złączki wkręconej do reza. Po prostu nie była dokręcona do końca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) same plusy mały -, te UV jednak ;/ kolorki, pomysł i cała reszta brawo ! Edytowane 7 Czerwca 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Projekt ladny - wielkie gratz. Zmien uv na np. biale katody i miodzio. Red pelna geba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Projekt ladny - wielkie gratz. Zmien uv na np. biale katody i miodzio. Red pelna geba ;)Mówisz, że przy białym oświetleniu będzie bardziej czerwono? Sprawdzę, bo mam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Ładne WC, SSD w SQD to zboczenie :), wiem że to tylko dla wyglądu ale ssd mogłeś gdzieś ukryć lub wyeksponować bo może działać w każdym położeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Precello Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 ah oh ah :D aż się zakochałem :D układzić podobny do innego usera ;] ale też zajebioszczy :D no i razcja uv psuje efekt :P Może biała katoda pomorze jakpisza inni :P hehe Na tym forum doświadczam, że coraz wiecej osob używa radiatorów do RAM'u, ktore i ja mam :D Ale juz nie uzywam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Na tym forum doświadczam, że coraz wiecej osob używa radiatorów do RAM'u, ktore i ja mam :D Ale juz nie uzywam :P Za to my uzywamy i jest git :P Wracajac do tematu ... jak tam proba z bialymi katodami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Za to my uzywamy i jest git :P Wracajac do tematu ... jak tam proba z bialymi katodami ?Bez pośpiechu ;) Białe katody siedzą w mojej starej budzie, której nie mam siły rozebrać... Ale kiedyś się wezmę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Może będę inny, ale mi się to UV cholernie podoba ;) no ale wiadomo rzecz gustu. Sam układ bardzo ładny, schludny, prosty i rzeczowy. Więc osiągnąłeś to co chciałeś :] Kolejny polski LC na światowym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Zmiany: Wąż - Masterkleer 11,1/15,9 Dodatkowy blok na mosfetach Drugi TFC Xchanger 240 Przepływomierz cyfrowy GMR Węże ułożone kompletnie inaczej. Zdjęcie jeszcze podczas odpowietrzania, więcej w późniejszym terminie ;) Edytowane 3 Lipca 2009 przez Screamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Prowadzenie węży imo zdecydowanie lepsze. Piękny układ gratsy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...