v_a_c_p_a_n Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Mam w kompie dwie karty muzyczne , niestety obie duwkanałowe. I w związku z tym nasuwa mi się pytanie : Czy przy urzyciu tych kart nie można by mieć dzwięku czterokanałowego? Te karty to Sound Blaster 128 PCI i druga zintegrowana z płytą (DFI AD75 Rev. A+) AC 97. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 buhahahahahhahahhaha a jak wsadzisz dwie karty graficzne 2D to będziesz miał obraz 4D :?: jeszcze raz buhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 a ja mysle ze to mozliwe... tzn. jak by jakis program emulowal dzwiek przestrzenny i zarzadzal tymi kartami.. ale niewiem czy taki progs istnieje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 chyba nie istnieje. idź do sklepu i kup mimnta za 30zł i nie kombinuj z tym. albo kup zoltrix night in gale i będziesz super zadowolony, pełny dźwięk przestrzenny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 widziałem kiedyś plugin do winampa którym można było puszczać dźwięk na tylne głośniki, również z użyciem definiowanych waveoutów.. czyli cośtam sie da :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 buhahahahahhahahhaha a jak wsadzisz dwie karty graficzne 2D to będziesz miał obraz 4D :?: jeszcze raz buhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Ja nie widzę w tym nic śmiesznego 8O . Tok rozumowania całkiem logiczny. Dlaczego jedna karta nie miałaby obsługiwać przodu a druga tyłu ???? A tak BTW dwie karty używają najczęściej "mini-DJe" na kompach. Mój kumpel tak robił. Programy do DJ-owania potrafiły elegancko wykorzystać dwie karty naraz, ale niestety nie miało to NIC wspólnego z dźwiękiem przestrzennym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 siedze i sie smieje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ja też sięśmieję. i wiem jak się zakończy ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zdaje się program "traktor DJ studio" potrafi obsługiwać dwie karty, w celu uzyskania kwadrofonii, ale nie wiem, na ile efektywnie. Myśle, że to by nawet miało szanse działać w grach, gdyby ktoś napisał program obsugujący karty w ten sposób, ale ten program sam musiałby przy tym emulować kartę dzwiękową, abyś mógł ją wybrać w windows jako domyślne urządzenie audio, które byłoby widziane w grach i kompatybilne z direct sound. Jeśli ktoś takiego czegoś nie napisał, to raczej już nie napisze, bo karty 4 kanałowe to się już za grosze kupuje, i gra niewarta świeczki. Poza tym myśle że takie rozwiązanie pochłaniałoby sporo mocy procka i obniżało wydajność... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 o to mi chodziło. czterokanałówka kosztuje od 30zł więc nie warto szukać , kombinować i zaśmiecać forum. a twoją dźwiękówkę na płycie można wyłączyć w biosie bo i tak jej jakość nie jest pewnie dobra. NIGHT IN GALE jest spoko, polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 I ja też doradzam używanie SB 128 zamiast AC'97. Bądź co bądź, w AC za DSP robi procesor; ponadto jeżeli twój SB jest na chipie CT4810, to ma obsługę EAX 1.0. I wydaje mi się, że SB ma ciut ładniejszy bas...I ja też doradzam używanie SB 128 zamiast AC'97. Bądź co bądź, w AC za DSP robi procesor; ponadto jeżeli twój SB jest na chipie CT4810, to ma obsługę EAX 1.0. I wydaje mi się, że SB ma ciut ładniejszy bas... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Ooops, post mi się podwoił, dla czego nie mogę usunąć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Dwie karty przy dj-owaniu to podstawa wlasciwie prawie każdy z programów ktorych używalem miaż opcje skonfigurowania dwóch kart. Sam używalem SB 128PCI i Yamahy na ISA jako odsłuch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 wystarczy ze masz glosniki z funkcja enhanced wtedy mozesz z karty dwukanalowej emulowac dziwek nawet 6 kanalowy tak jak ja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 co masz na mysli mowiac mini-DJ'e? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 wasnie powiedyieli bzđcie jak 2 kartz uruchomi. BO chciaelem z winampa puscic radio na lanie. A i jak ktos wie jakie wersje winampa umozliwiaja przenoszenie utworow miedzy soba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 radio na lanie - musisz zalozyc server shoutcast'a. - a co dwoch kart - wkladasz, instalujesz sterowniki i uruchomione :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...