Skocz do zawartości
v_a_c_p_a_n

Dwie karty muzyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w kompie dwie karty muzyczne , niestety obie duwkanałowe. I w związku z tym nasuwa mi się pytanie :

Czy przy urzyciu tych kart nie można by mieć dzwięku czterokanałowego?

Te karty to Sound Blaster 128 PCI i druga zintegrowana z płytą (DFI AD75 Rev. A+) AC 97.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buhahahahahhahahhaha

a jak wsadzisz dwie karty graficzne 2D to będziesz miał obraz 4D :?:

jeszcze raz buhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Ja nie widzę w tym nic śmiesznego 8O . Tok rozumowania całkiem logiczny. Dlaczego jedna karta nie miałaby obsługiwać przodu a druga tyłu ????

A tak BTW dwie karty używają najczęściej "mini-DJe" na kompach. Mój kumpel tak robił. Programy do DJ-owania potrafiły elegancko wykorzystać dwie karty naraz, ale niestety nie miało to NIC wspólnego z dźwiękiem przestrzennym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje się program "traktor DJ studio" potrafi obsługiwać dwie karty, w celu uzyskania kwadrofonii, ale nie wiem, na ile efektywnie.

Myśle, że to by nawet miało szanse działać w grach, gdyby ktoś napisał program obsugujący karty w ten sposób, ale ten program sam musiałby przy tym emulować kartę dzwiękową, abyś mógł ją wybrać w windows jako domyślne urządzenie audio, które byłoby widziane w grach i kompatybilne z direct sound. Jeśli ktoś takiego czegoś nie napisał, to raczej już nie napisze, bo karty 4 kanałowe to się już za grosze kupuje, i gra niewarta świeczki. Poza tym myśle że takie rozwiązanie pochłaniałoby sporo mocy procka i obniżało wydajność...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to mi chodziło. czterokanałówka kosztuje od 30zł więc nie warto szukać , kombinować i zaśmiecać forum.

a twoją dźwiękówkę na płycie można wyłączyć w biosie bo i tak jej jakość nie jest pewnie dobra.

NIGHT IN GALE jest spoko, polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja też doradzam używanie SB 128 zamiast AC'97. Bądź co bądź, w AC za DSP robi procesor; ponadto jeżeli twój SB jest na chipie CT4810, to ma obsługę EAX 1.0. I wydaje mi się, że SB ma ciut ładniejszy bas...I ja też doradzam używanie SB 128 zamiast AC'97. Bądź co bądź, w AC za DSP robi procesor; ponadto jeżeli twój SB jest na chipie CT4810, to ma obsługę EAX 1.0. I wydaje mi się, że SB ma ciut ładniejszy bas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie karty przy dj-owaniu to podstawa

wlasciwie prawie każdy z programów ktorych używalem miaż

opcje skonfigurowania dwóch kart.

Sam używalem SB 128PCI i Yamahy na ISA jako odsłuch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...