Pioterek Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Wczoraj zakupiłem sobie taki procek ze słynnej serii JIUHB z odblokowanym mnożnikiem. Moja płyta to GigaByte GA-7VRXP na VIA333. Pracował na niej Athlon 1800+ ale 0,18mikrona. Nie wiem czy można tak od razu włożyć ten nowy procek i jak płyta go rozpozna :?: Bo nie chciałbym zaraz go uszkodzić - na nim napięcie jest niższe. Może trzeba nowy BIOS wgrać :?: Ma ktoś jakieś propozycje?? Skasuję przedtem wszystkie ustawienia stare w biosie. Ale co dalej. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 zapodaj najnowszy BIOS, ustaw na auto i zamień procki. Będzie dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Wgraj najnowszy bios bo możesz mieć jakieś problemy na starym jak np. unkown CPU czy jakoś tak to się pisało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamień36 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Sprawdż na stronie producenta płyty/biosu co on obsługuje i będziesz wiedział. Może wcale nie jest potrzebna zmiana tego biosu. Flash to zawsze ryzyko,mniejsze lub większe ,ale jeśli nie potrzebne to lepiej go uniknąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 po co ma unikac flashu biosa jego plyta ma 2 wiec praktycznie zero ryzyka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 No dual bios zapewnia wieksze bezpieczenstwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamień36 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Dobra ,ale jeśli bios obsługuje Mu tego proca ,to po co go flashować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...