$l@ven Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Mam tak: Płyta: GIGABYTE GA-7ZXE Procek: Athlon 2000+ (0.18 :) Ram: 192SDram (wkrótce - 384) Grafika: Riva TNT2 32mb (wkrótce G4mx440SE) Na tej konfiguracji moj procek ma 65 stopni jak nie wiecej :. OWszen ani razu sie nie przegrzal, ale podkrecic go sie chyba nie da? Aha i pytanie, czy warto wymieniac plyte glowna na nowa i na DDR'y? Tak wlasiciw enie jestem fascynatem Benchmarkow, a komp mi chodzi bardzo stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Mam tak: Płyta: GIGABYTE GA-7ZXE Procek: Athlon 2000+ (0.18 :) Ram: 192SDram (wkrótce - 384) Grafika: Riva TNT2 32mb (wkrótce G4mx440SE) Na tej konfiguracji moj procek ma 65 stopni jak nie wiecej :. OWszen ani razu sie nie przegrzal, ale podkrecic go sie chyba nie da? Aha i pytanie, czy warto wymieniac plyte glowna na nowa i na DDR'y? Tak wlasiciw enie jestem fascynatem Benchmarkow, a komp mi chodzi bardzo stabilnie. Takiej temperatury to nie mialem nawet na Athlonie TB 1400@1600MHz - jakie masz chlodzenie - czy jest obieg powietrza w budzie - skad ten odczyt - bo za duzo jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParyS Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ja mialem okolo 66 w load na xp 1800+ 0,18 z coolerem colorfull [kawalek zlomu,mimo ze cichy] przy jednym wentylu wyciagajacym powietrze z budy + ten z zasilacza. Podkreic go sie NA PEWNO nie da nawet o tym nie mysl przy tym chlodzeniu a nawet z water cooling wiele z niego nie wyciagniesz [ do xp 2200+, 2300+ raczej nie wiecej ] , zrob co mozesz zeby zmniejszyc temperature - nowy cooler - najlepiej caly miedziany - 2 wiatraki z tylu, jeden z przodu... Przy takiej temperaturze twoj proc moze rownie dobrze jutro jak i za rok przestac dzialac. Moj pozyl 8 miesiecy i wyzional ducha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 To jest norma u mojego kumpla tez tak bylo na box`owym coolerku mial od 50-65 stopni, zrobil sobie nawiew sunonem 120x120 z zewnatrz i mu spadlo do tych 50 ciagle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 mop ja temp od 59 do 71 jak wezme go pokatuje ud,prime, i inne :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Ja u siebie mam wypasiny cooler Spire i mam w stresie 60 stopni.Taka temperatura jest normalna dla tego procka.Na poprzedniej płycie głównej i coolerze Titana miałem w stresie ponad 72 stopnie i nic.Proc chodzi ślicznie przez 2 latka.Nie przejmuj się tym.Ale do kręcenia się nie nadaje :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Mam tak: Płyta: GIGABYTE GA-7ZXE Procek: Athlon 2000+ (0.18 :) Ram: 192SDram (wkrótce - 384) Grafika: Riva TNT2 32mb (wkrótce G4mx440SE) Na tej konfiguracji moj procek ma 65 stopni jak nie wiecej :. OWszen ani razu sie nie przegrzal, ale podkrecic go sie chyba nie da? Aha i pytanie, czy warto wymieniac plyte glowna na nowa i na DDR'y? Tak wlasiciw enie jestem fascynatem Benchmarkow, a komp mi chodzi bardzo stabilnie. Jeśli o mnie chodzi to wydaje mi się że temperaturą nie masz co się martwić z tym że jeśli zależy Ci na podkręcaniu a nie chcesz montować WC to skombinuj sobie np. Titana D5TB (cudowna sprawa ja na Duronie mam 40C :mrgreen: ) A co do wymiany płyty pod DDR-y to już Twoja decyzyja ale z tego co mi wiadomo przyrost prędkości będzie gdzieś rzędu 9 do 10 % Pozdrawiam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 jak na durona to duza masz ta temperaturke :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 jak na durona to duza masz ta temperaturke :D Ja tam się nie przejmuje :twisted: Mój Duron przeżył już 76°C i napięcie 2.4V na mojej starej A7V133 na której kiedyś robiłem VCore moda i która zaraz potem umarła :( Ale była to wersja 1.04 a ja dałem ją na gwarancję i do dziś mam 1.05. :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 ja miałem na podkręconym do 1900 jakieś 45 stopni w iddle i 50 stress a jak zapuszczę wiatraki wszystko spada o 5 stopni więc wiatraki montuj a coler to mam taki kichowaty jaiś "coller green" a na tym wiatraku co mi dali w sklepie to jak pierwszy raz zainstalowałem speed fana i pograłem to miałem 64 stopnie na niekręconym a1600Xp aż się wystraszyłem i odrazu zacząłem coś robić zamontowałem wiatraki temp nie przekraczała wtedy 54 st w stress czyli zyskałem 10 st kupiłem nowy wiatrak i następne 10 st c spadło więc kup nowy cooler montuj wiatraki a tempa nie przekroczy ci 50-53 st c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 a ja na durniu 750@1000MHz i vcore 1,92v na coolerze spire-a ktory chlodzi moj procek teraz mialem 38-40C w stresie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 a ja na durniu 750@1000MHz i vcore 1,92v na coolerze spire-a ktory chlodzi moj procek teraz mialem 38-40C w stresiejakies dowody (to niemozliwe)żeby taka bieda trzymała taka temp.:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...