MohSETH Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witajcie Zastanawiam się nad kupnem laptopa. Za dużo nie gram w gry, praktycznie już wcale... Może WoW i z chęcią zagrałbym w Empire Total War i prosiłbym Was o polecenie mi laptopa, który uciągnie te gry... Chcę kupić na raty, maksymalnie chciałbym wydać 2500 zł ale nie obraziłbym się gdybym mógł wydać mniej;) Gdyby nie WoW i Empire to wystarczył by mi najzwyklejszy laptop za 1500 zł bo głównie chodzę po internecie i oglądam filmy. Jeździłem dziś po MM Mega Avans I Media Expert... Nic ciekawego nie ma... Same FS i Toshiby:P Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Może Dell? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Właśnie przeszukałem całą Legnicę i nigdzie nie mogę znaleźć... Bo w komputroniku będę musiał dopłacić 250 zł, a dla mnie to nie jest mało... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Doszedłem do wniosku, że laptopa kupuję na ok 4 lata. Więc mam dwóch faworytów: Dell Studio 1555 za 2599 zł Jeśli wezmę na 10 rat to wyjdzie 260 zł drożej albo Lenovo IdeaPad Y530 za 2899 w RTV-EURO-AGD 30x0% więc wychodzi na to samo. Który bardziej polecanie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Mój drogi, to wszystko zależy z jakimi parametrami są w/w laptopy. Podaj specyfikację proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Gwarancja: 2 lata w serwisie zewnętrznym producent Dell klasa gry 3D procesor Intel Pentium Dual-Core model procesora T4200 (2.0 GHz, 1MB cache) przekątna ekranu LCD 15,6 cali nominalna rozdzielczość LCD 1366 x 768 pikseli wielkość pamięci RAM 3 072 MB typ zastosowanej pamięci RAM DDR2 (800 MHz) wolne gniazda pamięci 0 pojemność dysku twardego 250 GB interfejs dysku twardego 5400 RPM Serial ATA napęd optyczny DVD+/-RW DL zewn. układ graficzny tak karta graficzna ATI Mobility Radeon HD4570 (DirectX10, SM 4.0, Avivo) pamięć karty graficznej 256 MB wyjścia karty graficznej wyjście D-Sub wyjście HDMI typ akumulatora litowo-jonowa karta dźwiękowa wejście mikrofonu komunikacja LAN 1 Gbps WiFi IEEE 802.11b/g interfejsy FireWire 3x USB dodatkowe wyposażenie/funkcjonalność kamera 2.0 Mpix wbudowany mikrofon zainstalowany system operacyjny Microsoft Windows Vista Home Basic szerokość 371,6 mm głębokość 252,9 mm wysokość 43 mm waga 2,5 kg torba nie dodatkowe informacje czytnik kart pamięci: 8-in-1 Tutaj lenovo: Oprogramowanie System operacyjny Windows Vista Home Premium Wersja językowa polski Podzespoły Procesor Intel® Pentium® Dual-Core 2 GHz Model procesora T4200, FSB 800 Mhz Pamięć podręczna CACHE 1 MB Ekran 15,4'', WXGA 1280 x 800 Pamięć RAM 3072 MB, DDR3 1066 MHz Dysk twardy 320 GB, SATA Model karty graficznej GeForce 9600M Pamięć karty graficznej 512 MB Napęd, kamera Rodzaj napędu Super Multi DVD+/-RW/RAM Wbudowana kamera tak Komunikacja Karta bezprzewodowa (WiFi) 802.11a/g/n Bluetooth tak Modem 3G nie Moduł GPS nie Podczerwień IrDA nie Wyjścia / wejścia Złącze Fire-Wire (IEEE1394) tak Złącze USB 2.0 3 Złącze PCMCIA card type II nie Złącze PCMCIA card type III nie Złącze ExpressCard 34 tak Złącze ExpressCard 54 tak Złącze E-SATA nie Wyjście HDMI tak Wyjście VGA tak Wyjście S-Video nie Parametry fizyczne Maksymalny czas pracy 4 h Waga 3 kg Wyposażenie Wyposażenie akumulator, instrukcja obsługi, zasilacz Gwarancja Gwarancja 24 miesiące Gwarancja międzynarodowa tak Gwarancja baterii 12 miesięcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) Wybrałbym Lenowo. Większy dysk, szybsza karta graf., ten sam procesor, 3GB DDR3, WiFi klasy "n", Bluetooth. Natomiast Dell. Mniejszy dysk, słabsza grafika, ten sam procesor, 3GB DDR2, WiFi klasy "g". Edytowane 8 Czerwca 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 oczywiście, że lenovo ! IDEA PAD Y530 to bardzo dobry model ! będziesz zadowolony. Bierz bez zastanowienia, w tej cenie nic lepszego, markowego i z takimi parametrami nie znajdziesz. Wykonanie też na bardzo wysokim poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) Różnica w wydajności tych kart graficznych to jakieś 100-200 pkt. w 3dmarku06. Tak więc są to porównywalne osiągi. Lenovo y530 to już sprawdzona konstrukcja. 1555 to nowa odsłona studia. Jak narazie mało opinii o nim. Edytowane 8 Czerwca 2009 przez fr3zer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Wpadł mi w oko jeszcze ten Y550 http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/...320gb-vhp.bhtml wychodzi, że dopłacę do niego tylko ponad 20 zł... warto go wziąć? warty jest dopłaty 500 zł? Tak to jest, że jak się ogląda to człowiek wydaje więcej niż zamierzał:P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 GT130 powinna być szybsza od 2 poprzednich, oraz szybszy procek z 2MB L2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 No to jak do jutra nic innego nie wymyślę to po pracy będę szczęśliwym nabywcą Y550:) Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Dobrze, że zauważyłem... Czy ja dobrze czytam, że Lenovo daje tylko 12 m-cy gwarancji ma Y550? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 To jest raczej błąd w opisie sklepu. Zawsze można zadzwonić do Lenovo by się upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Lenovo może dawać 12 miesięcy gwarancji, następne 12 zapewnia Ci sklep poprzez umowę konsumencką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Lenovo może dawać 12 miesięcy gwarancji, następne 12 zapewnia Ci sklep poprzez umowę konsumencką. Mam jeszcze malutkie pytanie powiedzcie mi czy karta graficzna w lenovo Y550 będzie lepsza czy gorsza od tej w MSI EX625? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 (edytowane) http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html Zastanów się czy jest sens dokładać aż 500zł do tego y550. Wiadomo, że to wszystko zależy ile masz w portfelu i od tego jak bardzo pieniądze Cię świerzbią :P Ja się też się zastanawiam pomiędzy lenovo y530 a dell'em studio 1555. Karty graficzne praktycznie takie same, procki też. Jakość wykonania i tu i tu bardzo dobra. A co do MSI ex625, to jeśli chodzi o zastosowanie lapa do grania, to w tej cenie to miażdży konkurencje na łeb, ale jeśli chodzi o jakość wykonana to jest daleko w lesie. Edytowane 13 Czerwca 2009 przez Kebob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html Zastanów się czy jest sens dokładać aż 500zł do tego y550. Wiadomo, że to wszystko zależy ile masz w portfelu i od tego jak bardzo pieniądze Cię świerzbią :P Ja się też się zastanawiam pomiędzy lenovo y530 a dell'em studio 1555. Karty graficzne praktycznie takie same, procki też. Jakość wykonania i tu i tu bardzo dobra. A co do MSI ex625, to jeśli chodzi o zastosowanie lapa do grania, to w tej cenie to miażdży konkurencje na łeb, ale jeśli chodzi o jakość wykonana to jest daleko w lesie. No i kupiłem... MSI EX625. Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Jest jeszcze cos takiego jak gwarancja. W delu mam next business day - w tym tyg wymieniali mi dvdrw. zadzwonilem w piatek, w poniedzialek gosc przyjechal, 30 minut rozebral lapka wymienil i zlozyl. I to jest serwis a nie wysylanie sprzetu na '14 dni' a zwykle ok 3 tyg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...