qbaneoplus Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witam planuje zakup laptopa, który będzie pełnił role stacjonranego pc w moim domku. Laptop ma być wykorzystywany do www,mp3,filmy HD. Interesuje mnie nowy sprzęt ale rozumiem, że za tą kwote nie poszaleje więc używane takżę wchodzą w gre. FilmyHD będe oglądać na tv więc przydało by się złącze HDMI. Obecnie mam kompa z podpisu i jego prędkość jest dla mnie (prawie)wystarczająca. Chciałbym aby laptop cieszył oko i troche mi posłużył stojąc na biórku. Nie znam się kompletnie na laptopach ale nie chce aby był on kwadratowy, chodzi mi tu o matryce. Będe oglądał filmy także na samym laptopie więc chciałbym aby matryca wyświetlała obraz w przyzwoity sposób. Prosze o konkretne propozycje i pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Nie lepiej kupić stacjonarkę? Przynajmniej będzie jakiś konkretny wybór, no i dostaniesz nowe komponenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zajmuje dużo miejsca i sporo więcj prądu pobiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Z HDMI ciężko będzie coś znaleźć - można poszukać z DVI i dokupić przejściówkę. Za mniejsze zużycie energii i mniejsze wymiary, płacisz mniej więcej połowę wartości lapa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Oskar nie przekonuje mnie to ponieważ mam tak mały pokój, że cieżko mi się żyje ze zwykłym pc i minitorem crt. Chce coś małego co nie koniecznie musi stać cały czas w jednym miejscu nawet wtedy kiedy go nie używam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) Cytat za 1500zł mam na sprzedaż używany NTT Corrino L 690 SR. Na tym laptopie grałem w różne nowe gry jak : FarCry2 , COD4/5 , Assasin Creed itp - na rozdzielczości natywnej 1280x800 na wysokich detalach z AA. Przekątna ekranu 15.4 cali Rozdzielczość WXGA 1280x800 Procesor Intel Core Duo T2390 (1.86GHz) Chipset GM965/GL960+ICH8-M Pamięć operacyjna 2048 MB - możliwość rozszerzenia Napęd DVD-/+RW Super Multi (DL) Karta graficzna NVIDIA GeForce 8600M GT 512mb ddr3 Audio mikrofon Realtek ALC268 Dysk twardy 320GB Porty Czytnik kart Express card 34/54 IEEE 1394 LAN Mic-in Modem S-Video USB 2.0x4 VGA out Wyjście słuchawkowe Sieć 10/100/1000Mbps Wireless Wifi Szerokość 355 mm Głębokość 257 mm Wysokość 35.2 mm Gwarancja 24 miesiące od daty zakupu. (nabyty w połowie października 2008) Ciężar 2.7 kg wbudowana kamera 2 Megapixel Akumulator (technologia) 6-cell Lithium Ion ZAWARTOŚĆ PUDEŁKA: laptop NTT CORRINO L 690SR zasilacz bateria sterowniki Oprócz 1 klawisza Fn laptop w pełni sprawny - mam go osobno lecz bez tego mocowania na którym się trzymał , kiedyś go wyjąłem gdyż straasznie mnie denerwował podczas grania . (np podczas przypadkowego użycia Fn+F1 zamiast Ctrl+F1 komputer się wyłączał...) tak jak wyżej, za 1500zl chyba lepszego laptopa nie znajdziesz, co do wyjścia HDMI - to niestety nie ma, ma s-video i VGA out Edytowane 8 Czerwca 2009 przez Milkman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...