Skocz do zawartości
riffo

Mam zamiar zrobic blok wodny na drazarce elektroerozyjnej

Rekomendowane odpowiedzi

Na www.overclockers.com jest pare projektów prawie idealnych bloków z tąróżnicą że nawet na frezarce numerycznej nie są do zrobienia tobie sie to może udać. Możesz powielić i zawrzeć kilka pomysłów powinny na 90% sie skumulować .

Jakie są szanse że za zrobienie bloku w Cad'ie i opłacenie pracy maszyny zrobiłbyś jeden egzemplarz dla mnie?

Do Dzidzi raczej 0 szanse że będziesz miał możliwość wykonania czegokolwiek na Polibudzie na tej elektrodrążarce. U nas na wydziale jest pare obrabiarek numerycznych. Ale kolesie nie dadzą sie tknąć. Ba nawet pytałem czy by fuchy za kase nie chciał około 300-400zł to mnie wygonił :cry: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawie to wyglada, ale nigdzie nie widzialem recenzji tego. Jak sie nie myle jest to blok Morphlinga!!??

Tak to jest blok Morphlinga

Zgadza się M&B CU - tyle że nie jest on najwydajniejszy (po nim Morphling popełnił jeszcze chyba ze 3 bardzej wydajne - ostatni nawet w wersji ze srebra, co dało zdaje się jeszcze -1czy2 stopnie ...)

http://www2.arnes.si/~mlivak/Mk4/silver/MK...20evo%20000.JPG

porównanie temperatur jego bloczków:

http://www2.arnes.si/~mlivak/Round%20up/te...emperature1.GIF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki. takze sie zamknij i nie odzywaj!!

riffo, zaliczasz ostrzezenie, pierwsze (i ostatnie)

Jezeli nie umiesz sie zachowac na forum, to sie z nim pozegnasz, na jakis czas.

Zwracaj wiec uwage na to co, i jak piszesz do innych userow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na www.overclockers.com jest pare projektów prawie idealnych bloków z tąróżnicą że nawet na frezarce numerycznej nie są do zrobienia tobie sie to może udać. Możesz powielić i zawrzeć kilka pomysłów powinny na 90% sie skumulować .

Jakie są szanse że za zrobienie bloku w Cad'ie i opłacenie pracy maszyny zrobiłbyś jeden egzemplarz dla mnie?

Do Dzidzi raczej 0 szanse że będziesz miał możliwość wykonania czegokolwiek na Polibudzie na tej elektrodrążarce. U nas na wydziale jest pare obrabiarek numerycznych. Ale kolesie nie dadzą sie tknąć. Ba nawet pytałem czy by fuchy za kase nie chciał około 300-400zł to mnie wygonił  :cry: .

No mnie tez to troche wkurza ze nie ma gotowych w 100% schematów bloków i wtedy wystarczylo by podac komus plan i blok gotowy ale z drugiej strony nie bylo by to zadne wyzwanie :) i mala frajda.

Na a co do pracowników na uczelniach to sie nie dziwie dzisaj kazdy sie trzesie o swoja posade i nie chce rywykowac :( jedyny ratunek to jakis wuja albo sasiad co ma dostep do dobrego sprzetu i wtedy moze nam coś zmajstrowac. Mam nadzieje ze mój wujek mi pomoze :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi