Skocz do zawartości
bardo

Creative Xf Fatality Profesional Series + Creative Gigaworks G500 Pro Gamer

Rekomendowane odpowiedzi

wiec tak od jakis 2-3 dni jestem posiadaczem takiego duetu tzn dzwiekowa mam juz troszke dluzej a glosniki moze 2-3 dni i przydaloby sie to wszystko jakos ladnie skonfigurowac dla jak najlepszego efektu jak sie nie trudno domyslic glownym przeznaczeniem tego sprzetu sa gry ale i tez raz na ruski rok jakis film i muzyka chcialbym sie do was wzrocic abyscie mi poradzili jak najlepiej poustawiac te wszystki parametry w temacie audio jestem kompletnie zielony wiec bardzo liczylbym na wasze rady i opinie

EAX Effects :

na jaka wartosc to ustawic ??? aktualnei mam-effects amount -8,7dB

X-FI CMSS-3D:

w zakldace Upmix Mode zaznaczone Steroe Sourund a na pasku Stereo Evelploment suwak na srodku

X-Fi Crystalizer:

tez suwak po srodku

i te dwie zakladki w opcjach THX

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz... nie ma uniwersalnych ustawień. Sprzęt audio trzeba ustawić według własnych oczekiwań. Nawet nie wiem jak masz rozstawione głośniki... usiądź wygodnie po środku zestawu i metodą prób i błędów ustawiaj sobie takie wartości w programie aż uzyskasz zadowalający efekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forums.creative.com/creativelabs/bo...hread.id=136523

tu masz licytowanie się kto jak sobie ustawił

sądzę, że na większą pomoc nie masz co tu liczyć, bo jak już kolega wyżej napisał, zależy to od wielu czynników subiektywnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EAXa bym nie ruszał. Na chwilę można się pobawić echem jak w jaskini czy innej dziwnej lokacji, ale szybko zaczyna to denerwować. Więc no effects.

CMSS ja ustawiam na Stereo Surround, bo to jedyna opcja żeby zagrały mi wszystkie głośniki ze zwykłych programów do odtwarzania mp3.

Crystalizera nigdy nie miałem, bo moja najwyższa karta to Audigy, więc tu się nie moge wypowiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam karte x-fi gamer i podobny panel sterujący. Powiem tylko tylr. Cristalizer ustaw na maxa gdy słuchasz mp3. svm włączam sobie przy fiolmach- mocniejsze dialogi i lepsze efekty otoczenia. I ustaw stereo surond nigdy stereo xpand bo u mnie na xpand stereo działa tylko przód i sub. Efekt eax jest bez znaczenia (suwak) jesli masz rodzaj efektu ustawiony na none a napewno tak jest domyslnie ustawione. A reszte ustaw jak ci ucho gada. I w kodekach ac3filter zmien na 96khz próbkowanie 24bit i dolby prologic 2 to karta ci bedzie efekty 3d przetwarzała nawet z filmu rmvb czy divix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi