killingtime Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witam, Ogólnie używam kompa do internetu, pracy biurowej itp. Nic wymagającego. Ale nabrałem ochoty aby pograć sobie w GTA IV. Proszę o pomoc w wyborze podzespołów do wymiany. Pracuję na monitorze CRT 17'' Philips 107P4 - 1024*768px. Oto moja konfiguracja: Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) Ile masz kasy? Dokładnie cały zastaw i zasilacz? Do gta tanio nie wyjdzie. Edytowane 7 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killingtime Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Ile masz kasy? i Dokładnie cały zastaw i zasilacz? mam zasilacz Chieftec GPS-400AA-101A 400W. Pewnie będę musiał wymienić płytę główną, procek, ram i grafikę. Nie wiem czy zasilacz wytrzyma nowy zestaw. Myślałem zainwestować około 1000zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) A780GXH 279zł GoodRam 2GB 800MHz CL5 90zł AMD Phenom II X3 710 470zł 9600gso 239zł Edytowane 7 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killingtime Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 AMD Phenom II X3 710 470złdzięki za odpowiedź. Mógłbyś polecić jakiś tańszy procek? (jak nie muszę wydawać całego 1000 to lepiej resztę przeznaczyć na inne cele). Na tym zestawie będzie ładnie działo GTA IV? Mam obecnie Windows XP, warto przechodzić na Vistę? Nie będzie problemu ze sterami do XP? Chyba XP w coraz mniejszym stopniu jest wspierany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) Proca tańszego raczej nie ma sensu brać, bo gta lubi dużo rdzeni. Na 2 będzie chodzić o wiele gorzej. Napisz jak to kupisz to pomogę ci go podkręcić. Może odblokujesz 4 rdzeń. Jak chcesz viste to jeszcze z 1gb ram będziesz potrzebował. Edytowane 7 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killingtime Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Napisz jak to kupisz to pomogę ci go podkręcić. Może odblokujesz 4 rdzeń.Zakupy planuję na początku lipca po przeprowadzce. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 To napisz jak będziesz kupował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Jak chcesz sobie pograc TYLKO w GTA4 to kup konsole. Wyjdzie taniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killingtime Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Jak chcesz sobie pograc TYLKO w GTA4 to kup konsole. Wyjdzie taniej :)niby masz rację ale ten zestaw przyda się też w innych grach, o których nie myślę teraz a pewnie się pojawią w przyszłości. Poza tym gry na PC są tańsze niż na konsole (sprawdziłem tylko na przykładzie GTAIV). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Kup narazie tylko to: AMD Phenom II X3 710 ASRock A780GXH/128M Goodram 2x2GB (lub coś lepszego w podobnej cenie) Potem sprzedaj to co masz, dołóż to co Ci zostanie i powinno starczyć na HD4850 DDR5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killingtime Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Kup narazie tylko to: ASRock A780GXH/128M tak się zastanawiam czy jest sens wchodzenia w płytę główną z zintegrowaną grafiką. Obecnie mam x800GTO jakbym kupił narazie płytę bez grafy to tymczasowo spokojnie mogłbym pracować z x800GTO zamiast z zintegrowaną. A później wywalam x800GTO i kupuję coś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Wszystkie nowsze płyty pod am2/3 maja integre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killingtime Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Wszystkie nowsze płyty pod am2/3 maja integre.ech, nie wiedziałem. Nie było pytania. Widzę, że wydajność HD3200 jest porównywalna z x800GTO. Zasilacz Chieftec GPS-400AA-101A 400W zostaje ze starego kompa? Nie trzeba nic mocniejszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) Wszystkie nowsze płyty pod am2/3 maja integre. Bzdura, integry mają tylko płyty oparte o 780G lub 790GX no i na chipsetach NV ale nie pamiętam których. PS, zasilacz da radę. Edytowane 7 Czerwca 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...