Skocz do zawartości
killingtime

Modernizacja Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ogólnie używam kompa do internetu, pracy biurowej itp. Nic wymagającego. Ale nabrałem ochoty aby pograć sobie w GTA IV. Proszę o pomoc w wyborze podzespołów do wymiany. Pracuję na monitorze CRT 17'' Philips 107P4 - 1024*768px.

Oto moja konfiguracja:

Dołączona grafika

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedź. Mógłbyś polecić jakiś tańszy procek? (jak nie muszę wydawać całego 1000 to lepiej resztę przeznaczyć na inne cele).

Na tym zestawie będzie ładnie działo GTA IV?

Mam obecnie Windows XP, warto przechodzić na Vistę? Nie będzie problemu ze sterami do XP? Chyba XP w coraz mniejszym stopniu jest wspierany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proca tańszego raczej nie ma sensu brać, bo gta lubi dużo rdzeni. Na 2 będzie chodzić o wiele gorzej.

Napisz jak to kupisz to pomogę ci go podkręcić. Może odblokujesz 4 rdzeń.

Jak chcesz viste to jeszcze z 1gb ram będziesz potrzebował.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz sobie pograc TYLKO w GTA4 to kup konsole. Wyjdzie taniej :)

niby masz rację ale ten zestaw przyda się też w innych grach, o których nie myślę teraz a pewnie się pojawią w przyszłości. Poza tym gry na PC są tańsze niż na konsole (sprawdziłem tylko na przykładzie GTAIV).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup narazie tylko to:

ASRock A780GXH/128M

tak się zastanawiam czy jest sens wchodzenia w płytę główną z zintegrowaną grafiką. Obecnie mam x800GTO jakbym kupił narazie płytę bez grafy to tymczasowo spokojnie mogłbym pracować z x800GTO zamiast z zintegrowaną. A później wywalam x800GTO i kupuję coś lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie nowsze płyty pod am2/3 maja integre.

Bzdura, integry mają tylko płyty oparte o 780G lub 790GX no i na chipsetach NV ale nie pamiętam których.

PS, zasilacz da radę.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi