WRX Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Skladam kompa do inetu/htpc. Bedzie pracowal 24/7, na jednym dysku. Potrzebuje cos szybszego od mojego obecnego 6400AAKS. Raptor z gory odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Cena, oczekiwana pojemność? Trudno będzie coś wymyślić, szybsze o AAKS ale nie Raptor. Zostaje SSD - kosmicznie drogie i małe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Raczej trudno będzie coś znaleźć. Pomyśl o RAID0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) AAKS'a kupilem ponad rok temu, myslalem ze w tym czasie powstalo juz cos lepszego. Cena i pojemnosc zblizona do tego co mam teraz (do 1GB, 2 albo 3 talerze). Raczej nie chce wynalazkow typu SSD czy Raid. Ktory konkretnie model WD ma obecnie najlepsze parametry? Warto brac 32MB cache? Edytowane 7 Czerwca 2009 przez WRX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Pomiędzy 32mb, a 16mb różnicy nie odczujesz. Dlaczego nie chcesz raid? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 W Twoim przypadku olbrzymim krokiem naprzód będzie dokupienie tego samego AAKS'a i stworzenie raid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Bo mam mala obudowe, chce cichy komp i nie chce dokladac kolejnych zrodel ciepla. Jestem zadowolony z AAKS, po prostu myslalem ze cos sie zmienilo w ciagu ostatniego roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Możesz zrobić RAIDa z dwóch Samsungów F2EG 500GB - będzie równie cicho jak na pojedynczym AAKS, dyski są super ciche i przy tym chłodne - a przy RAIDzie będą chyba równie szybkie jak jeden Raptor ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Mam tego F2 i jest niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silverato Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 barka 7200.12 bedzie szybsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...