HydE1413 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witam! Jestem tu nowy, gdyż na konkurencyjnych forach nie dano mi odpowiedzi, więc pomyślałem, że tutaj dostane odp. A mianowicie: Dostałem od kupla sprawną kartę grafiki taką jak w temacie. Po podłączeniu i uruchomieniu jakiejkolwiek gry obraz "zastygał". Dzisiaj zainstalowałem stery Omega Drivers 15672a i uruchomiłem NFS Underground 2 i ta sama sytuacja tylko obraz się wznowił i było coś takiego : . Bardzo prosze o pomoc. Oto logi z everesta: Typ procesora AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+ Nazwa płyty głównej Epox EP-8K9A7I (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN) Mikroukład płyty głównej VIA VT8377A Apollo KT400A Pamięć fizyczna 256 MB (PC3200 DDR SDRAM) Typ BIOS'u Award (09/04/04) Karta wideo NVIDIA GeForce4 MX 440 (Microsoft Corporation) (64 MB) Akcelerator 3D nVIDIA GeForce4 MX 440 Karta dźwiękowa Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1371) Sound Card Dysk fizyczny WDC WD800JB-00JJC0 (74 GB, IDE) Napęd dysków optycznych HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B a i zasilacz Chieftec 360watt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) Wyczyściłeś sterowniki po poprzedniej grafice? ( ważne, jeśli miałeś Radeona ) I jakiej używasz rozdzielczości? Bo np, 64mb do FullHD będzie za mało nawet do NFS U2 :) Edytowane 7 Czerwca 2009 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HydE1413 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Miałem przedtem też nVIDIE ale się spaliła bo nie miałem chłodzenia. Używam (jak narazie) 1024*764, gdyż na więcej nie pozwala mi monitor (ale już nie długo kupuję 22'' LCD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Odinstaluj obecne sterowniki , wyczyść pozostałości po nich driver cleanerem . Potem instaluj nowe sterowniki , ale nie najnowsze . Te omegi co masz wydają się bazować na sterownikach przeznaczonych dla kart serii FX . Tu może być problem , popróbuj oryginalne stery serii 5x.xx oraz 6x.xx . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falarek Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Spróbuj wyłączyć w biosie opcje fast write. Mi to pomogło ustabilizować grafe ATI na płycie na takim samym chipsecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HydE1413 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 reyden - na stronce nVIDII znalazłem jakieś stery może te?? falarek - gdzie ta funkcja jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Nie bardzo się nadają , sterowniki są z czasów świetności GF7xxx . Mogą również powodować problemy u ciebie . Popróbuj sterowniki z serii 5x.xx i 6x.xx . Tu masz link do archiwum sterowników na nvidia.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HydE1413 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 No niestety nic stery nier dały :/ Zaraz przetestuje na 22'' bo już stoi ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Obraz zastygał tylko w grach czy na pulpicie również? Jeżeli tylko w grach to odpowiedź raczej prosta - temperatury. PS: Po co chcesz ratować kartę za 10 zł na alledrogo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HydE1413 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 W grach. Ale jak się grę wyłączało również na pulpicie. Po resecie idealnie. Też myślałem, że to monitor, ale też to samo. Na karcie założyłem nową pastę termo, wentyl od Cel466 i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HydE1413 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Dzięki wszystkim za pomoc. Już problem rozwiązany -"nowa karta" FX 5200 Offtopic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Jeśli to model z pasywnym chłodzeniem, to proponuję zadbać o odpowiednie jej chłodzenie. Przy pierwszym lepszym obciążeniu karta może zacząć zwalniać lub wieszać się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...