Skocz do zawartości
RAIN MAN

Laptop Acer Travelmate 2350

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem otóż potrzebuję odzyskać bo nigdy tego na laptopie nie robiłem a podobno jest system na jakiejś partycji ukryty że odzyskuje się go z recovery czy coś takiego.Chcę go nagrać na płytę dvd lub cd obojętne i potem go przerobić już po swojemu programem nLite wersją 1.4.9.1. ewentualnie jeśli jest może taka możliwość aby móc gdzieś z neta sam system bez niczego ściągnąć i potem go już po swojemu tym programem przerobić???Chodzi mi konkretnie o wyrzucenie kilku zbędnych rzeczy i zaktualizowanie go.Mam oryginalny klucz który mieści się na naklejce na spodzie laptopa.Próbowałem ściągnąć z torrentów wersję XP Professional ale widzę że tam już są poprzerabiane tym programem i nie specjalnie się już coś da z tym zrobić.Muszę mieć gołą wersję tego systemu aby móc powprowadzać swoje zmianki w nim.Wie ktoś może skąd mógłbym taki wytrzasnąć???Patrzyłem na oryginalnej stronie Microsoftu ale niestety tam niema.Wiem że płyty instalacyjnej systemowej XP się nie otrzymuje wraz z zakupem laptopa.Można gdy są problemy właśnie odzyskać go z tej jak już wspominałem wyżej ukrytej partycji o nazwie recovery.Tylko jeszcze trzeba wiedzieć jak tego dokonać dlatego szukam pomocy tutaj.Będę wdzięczny za konkretne instrukcje.Przy tym ściągniętym z torrentów cały czas przy próbie modernizacji wyskakuje błąd jak chcę wgrać Media Playera 11.

post-155657-1244421832_thumb.jpg

post-155657-1244421855_thumb.jpg

Edytowane przez RAIN MAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi