R4KET Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Cześć! Po pierwsze witam, gdyż jestem po raz pierwszy na forum, a po drugie mam problem. Posiadam tą oto płytę główną: http://pl.msi.com/index.php?func=proddesc&...=&cat3_no=# I problem tkwi w podłączeniu kilku kabli jak myślę, od panelu przedniego. Rozebrałem kompa w celu wczyszczenia coolera od procesora i omyłkowo wypiąłem kilka kabełków - na początku wyglądało jak jedna wtyczka, ale okazało się, że jest to zbitek ok. 10 różnych kabli. Kilka podpiąłem według instrukcji, ale 5 nie wiem jak. Są to przewody o oznaczeniach: 1. |GND 1|USB+ |USB- |VCC 2. 1.GND 3. POWER LED 4. |GND 2|USB+ |USB- |VCC 5. 2. GND Przewody #1 i #2 wychodzą z jednego kabla, tak samo jak #4 i #5. Co mam z tym zrobić? Pozdrawiam, R4KET. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 ad.1 i 4 To są kable USB przedniego panelu - idą kolejno tak:czerwony,biały (bądź czasem żółty),zielony czarny-czyli +Vcc, -USB , +USB , GND podłącza się je kolejno,a czarny ma być od strony pojedynczego samotnego pina w żółtym gnieździe na dole Twojej płyty :) Jeśli chodzi o kable do kontrolek przedniego panelu,to posiłkuj się instrukcją dołączoną do płyty głównej-Microshit nigdy nie grzeszył inteligencją w oznaczaniu przyłączy na mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) ad.1 i 4 1. To są kable USB przedniego panelu - idą kolejno tak:czerwony,biały (bądź czasem żółty),zielony czarny-czyli +Vcc, -USB , +USB , GND podłącza się je kolejno,a czarny ma być od strony pojedynczego samotnego pina w żółtym gnieździe na dole Twojej płyty :) 2. Jeśli chodzi o kable do kontrolek przedniego panelu,to posiłkuj się instrukcją dołączoną do płyty głównej-Microshit nigdy nie grzeszył inteligencją w oznaczaniu przyłączy na mobo. Dwójke zrobiłem dobrze (pozwoliłem dodac sobie cyferki do odpowiedzi), ale tych pierwszych dalej nie łapie. I jescze jedno, czy moge sobie jakos mobo uwalic? Mimo starań, moj mobasek odszedł do krainy wiecznego podkręcania. Niechaj św. M$ czuwa nad jego układami scalonymi. Niechu wieczny POWER dane będzie zaznac. RESET Edytowane 8 Czerwca 2009 przez R4KET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...