berdej Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Jeśli ma ktoś ten zasilacz, to niech napisze, jak trzyma napięcia i jaki jest głośny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Ja mam :D.wiec tak zasilacz jest cichutki .JAk wlaczylem kompa to normalnie oslupialem normalnie ultra cichy.Ok to teraz testy .Wszystko oczywiesie na max podkreconym kompie(jak z podpisu) na idle cyli winamp + www +3.3V - 3.26V-3.28V +5V -4.95V +12V -11.95V No a teraz bedzie hardcore :twisted: :D Czyli obciazenie na maxa Seti +Kaza i takie badziewie na pasku razem 4 progosy+www+jakis film+Skanowanie NAV(no co nic innego nie mailem wymiscic).No i nwet nawet jak na takie obciazenie 3.3V-3.24-3.25V wiec tak samo prawie 5V-spadło do 4.8V 12V roslo do 12.22V a napiecia "-" cały czas idealne no moze wachana o 0.01V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 potwierdzam - cichy i stabilny z prime95 w tle (bez takiego obciazenia zreszta to samo) napiecia wg plyty glownej sa takie: +3.3V - 3.200V-3.216V +5V - 4.892V +12V - 12.099V-12.160V sprzet jak w opisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Ja mam :D.wiec tak zasilacz jest cichutki .JAk wlaczylem kompa to normalnie oslupialem normalnie ultra cichy.Ok to teraz testy .Wszystko oczywiesie na max podkreconym kompie(jak z podpisu) na idle cyli winamp + www +3.3V - 3.26V-3.28V +5V -4.95V +12V -11.95V No a teraz bedzie hardcore :twisted: :D Czyli obciazenie na maxa Seti +Kaza i takie badziewie na pasku razem 4 progosy+www+jakis film+Skanowanie NAV(no co nic innego nie mailem wymiscic).No i nwet nawet jak na takie obciazenie 3.3V-3.24-3.25V wiec tak samo prawie 5V-spadło do 4.8V 12V roslo do 12.22V a napiecia "-" cały czas idealne no moze wachana o 0.01V jak na stosunkowo niewielka ilosc pradu jaka zjada twoj komp takie spodki napiecia sa bardzo duze. jakbys podal podkreconego AXP mialbys sporo mniej (przy 2,2GHz byloby z 4,65V), a to juz dyskwalifikuje zasilacz do extremalnego O/C, no ale cena jest adekwatna do mozliwosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 no ale jak na taki hardcore to nawet niezle .Zreszto radek zre duzo produ .A zresztom kolega Patrol ma AXP 1700 nawet podkreconego i mu niezle trzyma 5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 przy nominalnym taktowaniu proca dla +5V jest 4.919V dodam tylko ze w kompie siedzi hdd BIII, cdrw, cdr, tuner, sblive, lan, 2 dodatkowe wentyle z rezystorkami no i peryferia usb :P wiec zasilacz (jesli ufac odczytom plyty) sprawuje sie niezle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 lancer: a lucass na takim zasilaczu ostro krecil radka9800pro i zasilka dzialala ;) na syrowym forum jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ja stestowalem 10 sztuk na RDA i TBredzie ustawionym na 2300MHz przy 1.95V (grafa jakis MX400). 5V: w 6 przypadkach 4.68V w 2 przypadkach 4.73V w 2 przypadkach 4.84V Na swoim Fortronie 300GT w domu (sprzet w podpisie) uzyskalem dla podobnych ustawien (napiecie Vcore 1.85V) 4.86V z 5V. Wole Fortrona... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 on chyba kosztuje okolo 130 pln prawda ? to jednak wolalbym wychaczyc chieftec-a 300W (jesli musi byc nowy , w barwkompie na poczatku byly po okolo 136pln teraz 150pln .. Na kompie podkreconym jak w podpisie wraz ze wszystkim w podpisie (minus 20gb hdd) + 4 wentyle 2 sieciowki , scsi odczyty LOW z mbm 3.3V - 3.28 V , 5V - 4.95V , HIGH dla 12V - 12.5V ... - calkiem sypmatycznie niedrogo (za to jak na moje uszy za glosno wentyl w zasilce kreci 2200 (hpc 300-202) ale to sie zmieni) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Ja mam :D.wiec tak zasilacz jest cichutki .JAk wlaczylem kompa to normalnie oslupialem normalnie ultra cichy.Ok to teraz testy .Wszystko oczywiesie na max podkreconym kompie(jak z podpisu) na idle cyli winamp + www +3.3V - 3.26V-3.28V +5V -4.95V +12V -11.95V No a teraz bedzie hardcore :twisted: :D Czyli obciazenie na maxa Seti +Kaza i takie badziewie na pasku razem 4 progosy+www+jakis film+Skanowanie NAV(no co nic innego nie mailem wymiscic).No i nwet nawet jak na takie obciazenie 3.3V-3.24-3.25V wiec tak samo prawie 5V-spadło do 4.8V 12V roslo do 12.22V a napiecia "-" cały czas idealne no moze wachana o 0.01V Powiem, że to kiepsko... Na moim FEEL-u 300W w/PFC (w środku są bebechy Fortrona) napięcia +3,3V i +5V nawet nie drgną przy wzroście obciążenia. Jedynie +12V (jego stabilizacja jest zależna od +5V) lekko zmienia się, ale maksymalnie o 0,1V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 No nie wiem .Ale komp w porownaniu z miom pierwszym zasilaczem 300W noname to super.Na tym 300W to mi juz ledwo doił 3.3V i tak male bylo napieci ze w windowsie krzaczki sie robily a karta ledwo wytrzymywala 285/560.A teraz wyciaga nawet 300/600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berdej Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Faktycznie, zasilacz ten nie jest zbyt rewelacyjny. Bynajmniej nie tak jak opisuje go producent na Swojej stronie. Na razie chyba wybiorę Feela z PFC za 75zł. Połowa ceny, a napięcia lepiej trzyma. Oby nie był głośniejszy od tego ModeComa, bo dla mnie to ważne (właśnie biorę się za wyciszanie kompa). Z wyników testów LucAssa na forum Siriusa, też nie wypadł rewelacyjnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Feel ma specyficzna regulacje obrotow - bardzo dlugo jest cichutki (prawie nieslyszalny) a od pewnej temperatury wlacza sie 'tryb turbo' wtedy prawdopodobnie wentyl dostaje 17V i wyje jak szalony - dlatego przy chlodzeniu powietrznym kiedy gorace powietrze dmucha prosto w zasilacz mozesz miec podobne objawy. Fortron 300GT pracuje sporo glosniej ale nie zauwazylem do tej pory podobnego achowania - charakterystyka regulacji wentylatora jest plynna. Ale przy normalnej pracy z mniejszym podkrecaniem wybralbym Feela - byloby znacznie ciszej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Feel ma specyficzna regulacje obrotow - bardzo dlugo jest cichutki (prawie nieslyszalny) a od pewnej temperatury wlacza sie 'tryb turbo' wtedy prawdopodobnie wentyl dostaje 17V i wyje jak szalony - dlatego przy chlodzeniu powietrznym kiedy gorace powietrze dmucha prosto w zasilacz mozesz miec podobne objawy. Fortron 300GT pracuje sporo glosniej ale nie zauwazylem do tej pory podobnego achowania - charakterystyka regulacji wentylatora jest plynna. Ale przy normalnej pracy z mniejszym podkrecaniem wybralbym Feela - byloby znacznie ciszej. Układ regulacji obrotów jest zasilany z 12V, więc nie ma szans aby na wiatrak szło wyższe napięcie. W swoim FEEL-u odłaczyłem ten termostat i podłączyłem wiatrak pod 12V przez diody obniżające napięcie do około 9,5V. W ten sposób uzysałem rozsądny kompromis pomiędzy wydajnością chłodzenia i generowanym hałasem. Gdy wiatrak był zasilany z tego termostatu to nie nadążał wyciągać ciepłego powietrza z obudowy i miałem dużo wyższą temperaturę procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Feel ma specyficzna regulacje obrotow - bardzo dlugo jest cichutki (prawie nieslyszalny) a od pewnej temperatury wlacza sie 'tryb turbo' wtedy prawdopodobnie wentyl dostaje 17V i wyje jak szalony - dlatego przy chlodzeniu powietrznym kiedy gorace powietrze dmucha prosto w zasilacz mozesz miec podobne objawy. Fortron 300GT pracuje sporo glosniej ale nie zauwazylem do tej pory podobnego achowania - charakterystyka regulacji wentylatora jest plynna. Ale przy normalnej pracy z mniejszym podkrecaniem wybralbym Feela - byloby znacznie ciszej. Układ regulacji obrotów jest zasilany z 12V, więc nie ma szans aby na wiatrak szło wyższe napięcie. W swoim FEEL-u odłaczyłem ten termostat i podłączyłem wiatrak pod 12V przez diody obniżające napięcie do około 9,5V. W ten sposób uzysałem rozsądny kompromis pomiędzy wydajnością chłodzenia i generowanym hałasem. Gdy wiatrak był zasilany z tego termostatu to nie nadążał wyciągać ciepłego powietrza z obudowy i miałem dużo wyższą temperaturę procesora. No właśnie FEEL jest cichy ale zanim usunąłem regulator obrotów to ten zasilacz praktycznie podgrzewał wnętrze obudowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...