Skocz do zawartości
mch79waw

Problem Z Instalacja Gry - Za Malo Miejsca - Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Hej zakupilem oryginalna gre Shaun white snowboard i nie moge zainstalowac.

Na dyskach mam wolne : dysk C-30 Giga, d-25 Giga, h-180 giga. Gra wymaga 8 giga. przy probie instalacji mam komunikat,ze mam za malo miejsca na dysku, mimo iz mam wiecej niz trzeba, na samymkomunikacie pokazuje warosc prawdziwa ale mowi ze nie ma miejsca.

Dodam ze na innym kompie zainstalowala sie odrazu.O co chodzi ? na necie nie znalazlem info o tym problemie.

POMOCY !!! - nikt nie wie o cochodzi, z osob ktore pytalem,.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to system plików na dysku C. Być może masz tam FAT32, a jeden z plików gry jest powyżej 4GB, co w konsekwencji uniemożliwia jego utworzenie (lub rozpakowanie przed instalacją) na tenże dysk C.

Wydaje mi się, że mam NTFS - jednak gdyby nie miał to czy zmiana z FAT32 na NTFS wiąże się z formatem ( pewnie tak ;p ) czy moze są programy, które zmieniają to bez konieczności formatowania ?

Najgorsze jest, to że nie ważne na którym dysku chcę zainstalować, mam ten sam komunikat.

Nawet gdy chcę instalacji na dysku H - to osobny dysk ( c i d to partycje ).

Edytowane przez mch79waw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że mam NTFS - jednak gdyby nie miał to czy zmiana z FAT32 na NTFS wiąże się z formatem ( pewnie tak ;p ) czy moze są programy, które zmieniają to bez konieczności formatowania ?

Nie trzeba formatować.

Przejdź do Start/Uruchom

Wpisz polecenie convert <partycja:> /fs:ntfs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeśli wszystkie inne partycje są na NTFS, to niektóre instalatory rozpakowują się do folderu TEMP na dysku C. Gdy jest on na FAT32, to bez konwersji się nie obędzie. Można też (aby uniknąć konwersji), zmienić ścieżkę do folderu TEMP w rejestrach. Więcej info w Sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi