mch79waw Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Hej zakupilem oryginalna gre Shaun white snowboard i nie moge zainstalowac. Na dyskach mam wolne : dysk C-30 Giga, d-25 Giga, h-180 giga. Gra wymaga 8 giga. przy probie instalacji mam komunikat,ze mam za malo miejsca na dysku, mimo iz mam wiecej niz trzeba, na samymkomunikacie pokazuje warosc prawdziwa ale mowi ze nie ma miejsca. Dodam ze na innym kompie zainstalowala sie odrazu.O co chodzi ? na necie nie znalazlem info o tym problemie. POMOCY !!! - nikt nie wie o cochodzi, z osob ktore pytalem,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to system plików na dysku C. Być może masz tam FAT32, a jeden z plików gry jest powyżej 4GB, co w konsekwencji uniemożliwia jego utworzenie (lub rozpakowanie przed instalacją) na tenże dysk C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mch79waw Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to system plików na dysku C. Być może masz tam FAT32, a jeden z plików gry jest powyżej 4GB, co w konsekwencji uniemożliwia jego utworzenie (lub rozpakowanie przed instalacją) na tenże dysk C. Wydaje mi się, że mam NTFS - jednak gdyby nie miał to czy zmiana z FAT32 na NTFS wiąże się z formatem ( pewnie tak ;p ) czy moze są programy, które zmieniają to bez konieczności formatowania ? Najgorsze jest, to że nie ważne na którym dysku chcę zainstalować, mam ten sam komunikat. Nawet gdy chcę instalacji na dysku H - to osobny dysk ( c i d to partycje ). Edytowane 8 Czerwca 2009 przez mch79waw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kert Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Wydaje mi się, że mam NTFS - jednak gdyby nie miał to czy zmiana z FAT32 na NTFS wiąże się z formatem ( pewnie tak ;p ) czy moze są programy, które zmieniają to bez konieczności formatowania ? Nie trzeba formatować. Przejdź do Start/Uruchom Wpisz polecenie convert <partycja:> /fs:ntfs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Bez problemu można skonwertować również tą na której jest system. A jak chcesz sprawdzić jaki masz system plików to wystarczy wejść w Mój Komputer i kliknąć na dany dysk PPM i wybrać właściwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Nawet jeśli wszystkie inne partycje są na NTFS, to niektóre instalatory rozpakowują się do folderu TEMP na dysku C. Gdy jest on na FAT32, to bez konwersji się nie obędzie. Można też (aby uniknąć konwersji), zmienić ścieżkę do folderu TEMP w rejestrach. Więcej info w Sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...