USB Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) Witam, mam problem z którym nie za bardzo potrafię sobie poradzić. Mam w domu internet z telewizji kablowej podzielony routerem na dwa kompy. Z jednego korzystam ja, z drugiego moja matka. Niedawno zaczeła narzekać, że internet działa jej bardzo wolno :) Sprawdziłem i rzeczywiście tak jest. Testowałem na stronie speedtest.net i na swoim komputerze wybierając dedykowany serwer osiągam ping rzędu 20-30 ms i download taki jaki powinien być, czyli 1 Mbit/s. U matki natomiast ping jest rzędu kilkuset ms a maxymalny download w granicach 0,5-0,6 Mbit/s. Żadne oprogramowanie nie ogranicza łącza na jej komputerze. Sprawdziłem też system antywirusem i wprawdzie był jakiś niegroźny wirus, ale już usunąłem i system jest raczej czysty. Przynajmniej antywirus nic nie znajduje. W Hijacku nic nie widać. Combofix też używałem. Kompletnie nie wiem gdzie może być problem... EDIT: Podłączyłem ten drugi komp bezpośrednio pod modem kablowy i częściowo się udało. Tzn przepustowość jest taka jaka powinna być, ping na poziomie ~80 (za dużo, ale i tak lepiej niż poprzednio). Także wiem już, że to nie jest wina systemu czy oprogramowania. Ale po podłączeniu z powrotem komputera pod router jest tak jak poprzednio. Myślałem, że może jeden z portów LAN jest walnięty, ale zmiana na inny nie pomogła. Edytowane 8 Czerwca 2009 przez USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Nikt nie ma pomysłów? :( Czy to możliwe, że z routerem coś jest nie tak? Bo nie chciałbym niepotrzebnie kupować nowego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...