Zajdzik Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) No więc właśnie się zorientowałem że nie mogę wejść na partycje. po przesiadce na win 7 próbowałem jakoś skonfigurować sieć domową z drugim kompem (XP) i nie mogłem tego połączenia ustanowić. po jakimś czasie coś zaczęło wychodzić więc udostępniłem partycje by sprawdzić czy można na nią się dostać. po drodze okazało się że net na drugim kompie nie działa więc zacząłem kombinować z usuwaniem grup domowych dodawaniem innych i ogólnie znowu zabawa w konfiguracje sieci i po jakimś czasie sobie odpuściłem i jutro chciałem dalej coś kombinować i gdy teraz chciałem wejść na ten dysk okazało się ze nie mam do niego dostępu (pokazuje tak jak by był pusty 0 zajetego 0 wolnego nie ma nic ;/) jedyne co pokazuje to ikonkę udostepnienia ale gdy chce wyłączyć udostępnienie to pisze ze ktos jest połączony i czy chce go rozłączyć, daje tak i wywala błąd że odmowa dostępu. Błagam niech ktoś pomoże jak to przywrócić bo na tej partycji mam dużo rzeczy z którymi za nic nie chciał bym się rozstawać. edit: udało mi się dostać do partycji poprzez dodanie uprawnień, niestety zastosowalo się to tylko do nadrzędnych folderów a dalej wejśc nie mogę chyba że znowu dodam uprawnienia. da się jakoś wywalić to zabezpieczenie? Edytowane 8 Czerwca 2009 przez Zajdzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...