aaasd Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 (edytowane) posiadam teraz: Opis urządzenia NVIDIA GeForce 8500 GT Napis z karty GeForce 8500 GT Napis z BIOS'u Version 60.86.34.00.13 Typ mikroukładu GeForce 8500 GT Typ konwertera DAC Integrated RAMDAC Zainstalowane sterowniki nv4_disp (6.14.11.5822 - nVIDIA ForceWare 58.22) Rozmiar pamięci 512 MB Typ procesora Unknown, 2000 MHz Zbiór instrukcji x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 512 KB (Asynchronous) Multi CPU ID płyty głównej OEM00000 PROD00000000 CPU #0 AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 2010 MHz CPU #1 AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 2010 MHz Wykorzystanie procesora Procesor nr 1 / rdzeń nr 1 0 % Procesor nr 1 / rdzeń nr 2 8 % Plyta glowna: ID płyty głównej 03/02/2007-NFORCE4-SLI-M2N4-SLI-00 RAM: Nazwa modułu Nanya M2Y1G64TU8HB4B-3C Numer seryjny 39D7D810h Data produkcji Tydzień 18 / 2007 Rozmiar modułu 1024 MB (2 ranks, 4 banks) Typ modułu Unbuffered Typ pamięci DDR2 SDRAM Szybkość pamięci DDR2-667 (333 MHz) Szerokość modułu 64 bit Napięcie modułu SSTL 1.8 Metoda detekcji błędów Brak Szybkość odświeżania Zredukowana (7.8 us), Self-Refresh Taktowanie pamięci @ 333 MHz 5.0-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) @ 266 MHz 4.0-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) @ 200 MHz 3.0-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) Własności modułu pamięci Early RAS# Precharge Obsługiwane Auto-Precharge Obsługiwane Precharge All Obsługiwane Write1/Read Burst Nieobsługiwane Buffered Address/Control Inputs Nieobsługiwane Registered Address/Control Inputs Nieobsługiwane On-Card PLL (Clock) Nieobsługiwane Buffered DQMB Inputs Nieobsługiwane Registered DQMB Inputs Nieobsługiwane Differential Clock Input Nieobsługiwane Redundant Row Address Nieobsługiwane to jest z everesta, z tego co rozumue to mam 1GB ddr2 667Hz? - czyli takie serdnie warto dokupic kostke 2GB i bedzie mi smigaly nowsze gry? bo np. Gothic 3 przycinal sie troszke :< a chcialbym wiedzmina, assasin creeda pograc czy od razu kupic konsole bo to nie bedzie mialo sensu a i od razu moglibyscie poradzic mi jakies programy i instrukcje do podkrecenia karty, ale dla zielonych (ew. srednio zaawansowanych) dodam ze istnieje taka mozliwosc ze kupilbym 1GB lub ew. 2GB 800MHz ramu, ale czy warto? czy lepiej 2GB 667MHz (czyli lacznie 3GB bym mial) Edytowane 9 Czerwca 2009 przez aaasd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Jeżeli interesują cię najnowsze gry w sensownych detalach i w niezłej płynności, to musiałbyś wymienic niemal całą platformę. Proc masz starawy i mało wydajny, to samo grafika, że o niewielkiej ilości ramu nie wspomnę. Sporo musiałbys gotówki naszykować :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Jeśli byś tego Athlona pogonił ( podkręcił ). Tak samo grafikę - ostatnie soki z niej wycisnąć + najnowsze stery bo widzę, że masz stare + 2GB RAM'u + nie dużo rozdzielczość i detale, to można by jeszcze w coś pograć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaasd Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Jeśli byś tego Athlona pogonił ( podkręcił ). Tak samo grafikę - ostatnie soki z niej wycisnąć + najnowsze stery bo widzę, że masz stare + 2GB RAM'u + nie dużo rozdzielczość i detale, to można by jeszcze w coś pograć.w ogole jak ta karta graf wyglada? bo sa recenzje tutaj ale tak napisane ze ciezko mi to ogarnac :< i co z tym ramem, zmieniac ten moj 667MHz na 2GB 800MHz, czy dokupic 2 GB 667MHz ? macie jakies proste instrukcje do podkrecania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Dołożenie ramu nie wiele da . Ta grafika jest słaba , cpu też nie najlepszy ale jeszcze się na da . CPU możesz podkręcić . 8500GT to słaba karta , w dodadtku chyba DDR2 , już lepsza jest 8600GT DDR3 . 1 GB ramu na razie może być , kup sobie 8600GT DDR3 i podkręć cpu - odczujesz skok wydajności w grach . Tu masz jedną taką za 139 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaasd Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 (edytowane) Dołożenie ramu nie wiele da . Ta grafika jest słaba , cpu też nie najlepszy ale jeszcze się na da . CPU możesz podkręcić . 8500GT to słaba karta , w dodadtku chyba DDR2 , już lepsza jest 8600GT DDR3 . 1 GB ramu na razie może być , kup sobie 8600GT DDR3 i podkręć cpu - odczujesz skok wydajności w grach . Tu masz jedną taką za 139 zł hmm to teraz powiedzmy ze mam 300 zlt przeznaczone na upg kompa, co zrobic? kupic ta karte 86gt i ramu, czy moze lepsza karte tylko, jak narazie to chcialbym sobie pograc w wiedzmina, Gothica 3 i jakas tam strzelanke wojenna, glownie gram w przygotowko i strategie oraz rpg, coz wlasnie dlatego chce upg zrobic zeby sobie w wiedzmina pograc^^ a i zabawiam sie rowniez Photoshopem cs3 i to tez tak srednio chodzi :< czekam na jakies fajne porady Edytowane 9 Czerwca 2009 przez aaasd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 ja z tego procka wycisnąłem 2600Mhz i to na F2 więc procek jeszcze może pociągnąć zmień grafe na 8600 takie jak wyżej musi być DDR3 i dokup ramu i będzie git :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Skoro masz 300 zł to kup tego 8600GT , do tego 2 GB ramu ( ~ 90 zł ) i zostanie ci jeszcze kasy . Możesz albo kupić mocniejszą grafę , albo chłodzenie do procka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Ja mając 300zł i GRY jako cel: -Kupiłbym 9600GSO 260zł: http://www.allegro.pl/item657603204_asus_9...kow_9600gt.html -Dokupił 1GB RAM za ~40zł = 300zł - Podkręcił proca chociaż trochę, koszt 0zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaasd Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 (edytowane) Ja mając 300zł i GRY jako cel: -Kupiłbym 9600GSO 260zł: http://www.allegro.pl/item657603204_asus_9...kow_9600gt.html -Dokupił 1GB RAM za ~40zł = 300zł - Podkręcił proca chociaż trochę, koszt 0zł a pociagnie mi to dluzej, bo bym wtedy konsoli nie kupowal tylko to, praktycznie potrzeba mi go bedzie zeby pociagnal jeszcze z troche ponad rok, coz maturka za rok i nie wiadomo jak to pozniej bedzie, bo pewnie i tak notebooka kupie i grac raczej bym malo gral, ale to sie jeszcze okaze Edytowane 9 Czerwca 2009 przez aaasd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Pociągnąć pociągnie . 9600GSO to dobra i mocna karta . Sam proc też powinien mieć potencjał do OC , płytę też masz nie najgorszą ( Asus M2N ) . Jedynym problemem może być zasilacz , możliwe że w kompie masz jakieś noname które przy wsadzeniu 9600GSO wyzionąć ducha . Sprawdź to - napisz jakiej marki jest zasilacz . A i sam ram nie jest najwyższych lotów , może przyblokować trochę OC procka . Kup to co ci saleen proponuje + jakaś delta 400 W ( ~ 60 zł ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaasd Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Pociągnąć pociągnie . 9600GSO to dobra i mocna karta . Sam proc też powinien mieć potencjał do OC , płytę też masz nie najgorszą ( Asus M2N ) . Jedynym problemem może być zasilacz , możliwe że w kompie masz jakieś noname które przy wsadzeniu 9600GSO wyzionąć ducha . Sprawdź to - napisz jakiej marki jest zasilacz . A i sam ram nie jest najwyższych lotów , może przyblokować trochę OC procka . Kup to co ci saleen proponuje + jakaś delta 400 W ( ~ 60 zł ) . zasialcz to racje - noname crap a z tym ramem, to jak dokupic do niego 667(pewnie 1-2GB) powiedzmy goodrama czy wywalic i kupic 1-2 GB 800MHz tez goodrama lub kingstona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaasd Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 zasialcz to racje - noname crap a z tym ramem, to jak dokupic do niego 667(pewnie 1-2GB) powiedzmy goodrama czy wywalic i kupic 1-2 GB 800MHz tez goodrama lub kingstona? co sadzicie o zasilaczu firmy take me 350 http://www.allegro.pl/item655894866_zasila...ke_me_350v.html - taki identyczny ma moj kumpel, nadaje sie jakbym podkrecil procka i ew. karte graf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 co sadzicie o zasilaczu firmy take me 350 http://www.allegro.pl/item655894866_zasila...ke_me_350v.html - taki identyczny ma moj kumpel, nadaje sie jakbym podkrecil procka i ew. karte graf? Take Me - czytaj No Name, Crap lub wyrób Zasilaczopodobny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaasd Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Take Me - czytaj No Name, Crap lub wyrób Zasilaczopodobny ;)to moglbys podac jakis nad ktorym warto sie zastanowic, oczywisce zeby jakas cena byla roszadna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Odwiedź moją stronę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 a z tym ramem, to jak dokupic do niego 667(pewnie 1-2GB) powiedzmy goodrama czy wywalic i kupic 1-2 GB 800MHz tez goodrama lub kingstona?Zostaw to co masz i dokup 1x2GB 800MHz. Nowa pamieć zwolni do poziomu 667MHz ale będziesz mial więcej pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaasd Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) Zostaw to co masz i dokup 1x2GB 800MHz. Nowa pamieć zwolni do poziomu 667MHz ale będziesz mial więcej pamięci.hmm to by bylo troszke glupie :< bo juz wolalbym 1x2GB 667 kupic xD albo zrobie tak ze kupie to 800 i wyrzuce 667 (sprzedalbym od razu z karta graficzna) albo dokupie tylko 667 i zostanie mi to, zreszta nad tym sie zastanowie jeszcze, chyba ze ktos by mogl porownac wydajnosc 3GB 667MHz vs 2GB 800MHz ? dalo by to jakos porownac czy raczej nie? andrew777 pewnie dobry skoro tyle kupujacych... tylko mam jeden problem :< "Do końca 2 dni" a ja tylko takie przymiarki robie bo czekam na kase i najwczesniej zamawialbym czesci w przyszlym tygodniu i tez wolalbym wszystko od jednego sprzedawcy, zeby taniej wysylka byla :< ale to sie jeszcze zobaczy Edytowane 12 Czerwca 2009 przez aaasd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Te zasilacze cały czas są na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) hmm to by bylo troszke glupie :<W takim razie rób, co uznasz za troszke mądre. Edytowane 12 Czerwca 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) Jezeli nie pracujesz to lepiej poskladaj kase na konsole, kupisz xa360 i starczy ci na 2-3lata, zwlaszcza, ze po sprzecie widze potrzebe zmiany prawie calej platformy. Osobie posiadam pc ala low end 3.8ghz, 1gb ramu i 9500gt, planuje zmienic tylko grafike i kupic sobie konsole we wakacje. Tego kompa potrzymam do wakacji 2010 i sobie wtedy kupie nowego :P Edytowane 12 Czerwca 2009 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Gdybym to ja stał przed takim problemem, to zrobiłbym tak jak pisał ktoś wcześniej: - sprzedał obecną grafikę, zasilacz i pamięci - kupił 9600 + 2x1GB + zasilacz - podkręcił trochę procka Całość powinna dać przyzwoitą platformę na gry. Później można by szarpnąć się na kolejne modyfikacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 hmm to by bylo troszke glupie :< To wcale nie jest głupie tylko to najlepsze rozwiązanie. Za jakiś czas sprzedasz te 1GB, dokupisz kolejne 1x2GB 800MHz i będziesz miał 4GB 800MHz. A realnej różnicy między 667 a 800 nie odczujesz. Zresztą i tak lepiej mieć 3GB 667 niż 2GB 800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaasd Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Jezeli nie pracujesz to lepiej poskladaj kase na konsole, kupisz xa360 i starczy ci na 2-3lata, zwlaszcza, ze po sprzecie widze potrzebe zmiany prawie calej platformy. Osobie posiadam pc ala low end 3.8ghz, 1gb ramu i 9500gt, planuje zmienic tylko grafike i kupic sobie konsole we wakacje. Tego kompa potrzymam do wakacji 2010 i sobie wtedy kupie nowego :Pkonsole stwierdzilem ze nie ma sansu kupowac, slaby telewizor, poza tym pewnie bym i tak ja do monitora podlaczal, to juz wole te 300 zl przeznaczyc na upg kompa komputer bedzie mi potrzebny pewnie na rok, glownie teraz wakacje, bo mam prace na miejscu a potem rok szkolny to matura i az tak nie bede siedzial pewnie NeoMagNet hmm to pewnie kupie 1x2GB 667 i bede mial 3 GB lacznie skoro mowisz ze praktycznie nie odczuwa sie roznicy pomiedzy 667 i 800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 hmm to pewnie kupie 1x2GB 667 i bede mial 3 GB lacznie skoro mowisz ze praktycznie nie odczuwa sie roznicy pomiedzy 667 i 800pewnie i tak wybierzesz najgorsze z możliwych rozwiązań. Co Cię tak bolą te pamięci 800MHz? Aby kupić 2GB 667MHz będziesz się musiał troszkę naszukać, chyba że "alledrogo". Dużo taniej tych 667 nie kupisz niż 800. Jeśli kupisz 800MHz to będziesz je mógł wykorzystać przy jakiejś zmianie platformy w przyszłości. Weźniesz np tą kość 2GB 800MHz do nowego kompa, 1GB 667MHz zostawisz w starym siosstrze, mamie, babci w kompie do internetu, ogladania zdjęć. Lepiej jest mieć 3GB 667MHz niż 2GB 800MHz. Superpi czy inny syntetyk wykaże większą szybkość dla 2GB 800MHz, w użytkowaniu lepsze będzie 3GB 667MHz. Zrobisz i tak jak zechcesz bo sam wiesz co jest mądre a głupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaasd Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 pewnie i tak wybierzesz najgorsze z możliwych rozwiązań. Co Cię tak bolą te pamięci 800MHz? Aby kupić 2GB 667MHz będziesz się musiał troszkę naszukać, chyba że "alledrogo". Dużo taniej tych 667 nie kupisz niż 800. Jeśli kupisz 800MHz to będziesz je mógł wykorzystać przy jakiejś zmianie platformy w przyszłości. Weźniesz np tą kość 2GB 800MHz do nowego kompa, 1GB 667MHz zostawisz w starym siosstrze, mamie, babci w kompie do internetu, ogladania zdjęć. Lepiej jest mieć 3GB 667MHz niż 2GB 800MHz. Superpi czy inny syntetyk wykaże większą szybkość dla 2GB 800MHz, w użytkowaniu lepsze będzie 3GB 667MHz. Zrobisz i tak jak zechcesz bo sam wiesz co jest mądre a głupie. jakbym wiedzial to bym sie nie pytal, to jest chyba oczywiste, boli Cie to ze nie pomyslalem o tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Nie wiem dlaczego doradzacie mu 9600GSO? Zeby sie nie blokowala to proc co najmniej 3.4GHz co jest nieosiągalne. Do tego zestawu to 8600GT max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 No nie powiedziałbym, między 8600GT a 9600GSO będzie widoczna duża różnica nawet przy słabszym CPU. Te karty to nie są jakieś demony, że potrzebują Core i7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaasd Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 (edytowane) hmm znow powracam bede zamawial dzisiaj albo jutro i w koncu nie wiem bo padlo ze procek moze nie uciagnac 9600gso (sama karta ~~270zl) wiec za duzo do tej karty nie dokupie, na zasialcz juz bedzie ciezko :< na jaki procek kiedys tam bym musial kase wylozyc zeby mi w pelni uciagnal ta karte i pasowal do mojej plyty glownej... ok karta juz jedzie do mnie :) teraz znalazlem fajny test na podkrecanie procka http://pclab.pl/art31631-3.html nada sie? czy widzieliscie cos lepszego na necie? Edytowane 6 Lipca 2009 przez aaasd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaasd Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 ok, juz kupilemw koncu gf 9600gso duzo to nie dalo ale sprawdzilem z pozyczonym 2gb ramem, i to dopiero dalo kopa teraz kwestia tego ze z ramem to nie tak problem dla mnie kupic, bo w tym sie chociaz troche orientuje i wlasnie ostatnio znalazlem 2GB OCZ 800MHz 5-6-6 1.8V (do 100zl) ale problem mam z zasilaczem, zaluje ze nie kupilem tego fortrona wtedy no ale coz... znalazlem od tego samego sprzedawcy zasilacz Newton Power NPS-360BB 360W i nie mam pojecia czy on jest dobry czy nie? nie chcialbym wydac wiecej niz 150zl za ram i zasilacz, sam ram to 100zl + ~~50 zl zasilacz i fajnie by bylo kupic to od jednej osoby zeby za przesylke tyle nie placic podajcie jakies modele zasilaczy i jaki kupic, sprzet mam caly wypisany w pierwszym poscie dodam ze sie dowiedzialem ze na mojej plycie glownej nie mozna podniesc napiecia, no ale zapas jakis zawsze sie przyda, gdybym np. plyte wymienial... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...