Lukas20 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ... Faktycznie bidnie ten silikon wyglada przy innych pastach. Alfa Gel ma chyba cos kolo 6.0i co z tego - poszukaj testow porownawczych past - wychodzi ze mimo tak slabych parametrow Silikon H jest srednio o 3-4*C slabszy :!: Tak roznica to faktycznie do pamiatek albo grafiki styknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ... Faktycznie bidnie ten silikon wyglada przy innych pastach. Alfa Gel ma chyba cos kolo 6.0i co z tego - poszukaj testow porownawczych past - wychodzi ze mimo tak slabych parametrow Silikon H jest srednio o 3-4*C slabszy :!: Tak roznica to faktycznie do pamiatek albo grafiki styknie. tak tylko testy o ktorych pisze byly robione na prockach czyli mozna przyjac ze chodzilo o ponad 50W ciepla - a jedna kostka pamieci nie podejzewam zeby wydzielala wiecej jak 10W wiec tu roznice beda mniejsze (pewnie mieszczce sie w granicach bledu pomiarowego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ... Faktycznie bidnie ten silikon wyglada przy innych pastach. Alfa Gel ma chyba cos kolo 6.0i co z tego - poszukaj testow porownawczych past - wychodzi ze mimo tak slabych parametrow Silikon H jest srednio o 3-4*C slabszy :!: Tak roznica to faktycznie do pamiatek albo grafiki styknie. tak tylko testy o ktorych pisze byly robione na prockach czyli mozna przyjac ze chodzilo o ponad 50W ciepla - a jedna kostka pamieci nie podejzewam zeby wydzielala wiecej jak 10W wiec tu roznice beda mniejsze (pewnie mieszczce sie w granicach bledu pomiarowego) wszystko pieknie ale macie pomysl jak 8 radiatorkow kazdy po parenascie godzin dociskac zeby silikon wysechl ? :?: 8O :D bo ja wolalbym zeby mi to gora dzien zajelo 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ...wszystko pieknie ale macie pomysl jak 8 radiatorkow kazdy po parenascie godzin dociskac zeby silikon wysechl ? :?: 8O :D bo ja wolalbym zeby mi to gora dzien zajelo 8) ROTFL :lol: nie wiem czy lapie ale Ty myslales zeby kazdy radiator "wysychal" z osobna :?: przeciez to trwaloby ponad tydzien :) mozna wszytko na raz potrzeba tylko troche zrecznosci - przykladowy sposob: przyklejasz radiator na jedna kostke, dociskasz (jak masz kostki po drugiej stronie laminatu to przyklejasz na ta blizniacza) potem kawalek jakies zylki/sznurka (czy czegoklowiek co jest cienkie i sie nie przerywa) zawijasz do okola karty tak zeby zlapalo oba radiatory, skrecasz mocno zeby mocno dociskalo radiatory do kostek, zawiazujesz i mozesz zajac sie nastepnymi radiatorami itd itd :!: PS oczywiscie to "sznurki" usuwasz jak juz radiatory przykleja sie do pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ...wszystko pieknie ale macie pomysl jak 8 radiatorkow kazdy po parenascie godzin dociskac zeby silikon wysechl ? :?: 8O :D bo ja wolalbym zeby mi to gora dzien zajelo 8) ROTFL :lol: nie wiem czy lapie ale Ty myslales zeby kazdy radiator "wysychal" z osobna :?: przeciez to trwaloby ponad tydzien :) mozna wszytko na raz potrzeba tylko troche zrecznosci - przykladowy sposob: przyklejasz radiator na jedna kostke, dociskasz (jak masz kostki po drugiej stronie laminatu to przyklejasz na ta blizniacza) potem kawalek jakies zylki/sznurka (czy czegoklowiek co jest cienkie i sie nie przerywa) zawijasz do okola karty tak zeby zlapalo oba radiatory, skrecasz mocno zeby mocno dociskalo radiatory do kostek, zawiazujesz i mozesz zajac sie nastepnymi radiatorami itd itd :!: PS oczywiscie to "sznurki" usuwasz jak juz radiatory przykleja sie do pamieci benek zlotaraczka zem o tym niepomyslal :? :D A wpadlem tez na taki pomysl : Poniewaz te radiatorki sa wysokie [bardzo] no i przez to troche ciezkie to : zostalo mi pasek tasmy od crystal orba i potne go na 4 rowne czesci akurat starczy na 4 kostki i przykleje na nie te radiatorki co beda zwisywac w dol a te na gorze posmaruje pasta srebna i przypne na spinacze do tych dolnych co powinno calosc tworzyc dosc dobrze przymocowana. co ty na to ? odradzisz czy popierasz ? pytam bo madrze gadasz [lizak] :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ...co ty na to ? odradzisz czy popierasz ? pytam bo madrze gadasz [lizak] :D odpowiedz bedzie wykretna :P - zrob jak Tobie bedzie wygodniej tylko ja na gorze bym dal pasty silikonowej zamiast srebrnej (bezpieczniej - ktos pisal na forum w zeszlym tygodniu ze mu pamieci padly po srebrnej pascie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 :D szczerze juz raz zapackalem pol grafiki :P srebna jakas i zmowilem zdrowaske przed wlaczeniem powera i dziala. Chyba moja pasta nieprzewodzi 8) tfu tfu tfu ... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 a ja znalazlem taka we Wrocku :) jak ktos jest z tago pieknego miasta i interesuje go zakup to w Axcelu jest taka tasma Witam, ..::SNAP::.., możesz podać adres tego sklepu. W sobotę będę we Wrocku... poszukuję takiej taśmy, więc może jeszcze będzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Korzystajac z rady benka przykleje na silikon radiatory na dysk. Od frontu wsadze wiatraczek w koszyk i bedzie gitara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 a ja zrobilem tak jak pisalem powyzej i wydaje sie byc wypas konstrukcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Czy ktoś testował tą taśmę dwustronną (zwykłą),i czy ktoś wie gdzie można kupić w Bielsku Białej termoprzewodzącą(prosiłbym jkąś konkretną nazwę bo oni sami nie wiedzą co mają) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Aha bym był zapomniał Benek już mi pisałeś o tym Silikonoie universalnym,neutralnym -czy to dużo daje i czy to testowałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Tydzien temu to ja pisalem o zwalonej grafie :( Niestety chyba naladowalem za duzo AS3 bo jakies szopki zaczelo wywalac na ekranie....Wcześniej mialem przesmarowane tez AS3 i bylo ok chyba przez pol roku, tylko cos musialo mnie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> zeby znow pomazac :twisted: No nic trudno stalo sie.....za tydzien nowa grafa (gwarancja :twisted: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Aha bym był zapomniał Benek już mi pisałeś o tym Silikonoie universalnym,neutralnym -czy to dużo daje i czy to testowałeś osobiscie - narazie na elektronice (przyklejalem radiatory na stabilizatory, tranzystory, itp) nieosobiscie - w kompach 2 gosci - juz pisalem jeden "kitowal" na GPU od kilku kart graficznych a drugi na wszytkim co bylo pod reka ;) GPU i RAM od grafiki, NB/SB i mosfety od MoBo i o ile sobie przypominam chyba tez przyklejal radiatory na RAM (ten wtykany w MoBo) ale tego nie jestem pewien dawac daje - radiatory robia sie cieple (gorace np na GPU) wiec przewodzi cieplo a z jaka skutecznoscia nie mam pojecia - nie dysponuje laboratorium badawczym :P choc podejzewam ze podobnie jak zwykla biala pasta silikonowa H (tyle ze jest mniej plynny i trzeba dobrze dociskac zeby nie bylo powietrza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Widział ktoś może taśmę termoprzewodzącom w Bielsku-Białej(najlepiej jak by mi ktoś podał jakiś symbol,dokładną nazwę tego ,bo oni w sklepach nie wiedzę sami co mają),narazie będe próbował na zwykłej (mam taką bardzo cieniutką.Jak nic nie da to zrobię cieniutkę obramówkę z taśmy dwustronnej a na środek dam pastytermoprzewodzącej,a jeżeli i to się nie powiedzie to wykożystam pomysł benka z silikonem universalnym(neutralnym).a jak i to nie pomoże to chyba zdecyduję się na pastę +klamerki z drutu patentowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 dodam cos jescze : mianowicie ta "niby" tasma termoprzewodzaca od crystalorba byla strasznie cieniutka , normalnie przezroczysta - wiec wydaje mi sie ze to moze zwykla tasma dwustronna tylko najciensza z mozliwych. Po drugie panowie wielu juz tu ludzi "zapinalo" ze tak powiem radiatorki na pamieci na grafie na spinacze ale chyba tylko ja narazie zapiolem je na spinacze KRZYZAKOWE - polecam . Sa to nieco inne spinacze od tych zwyklych biurowych a powinni je miec w kazdym papierniku pod wlasnie ta nazwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Faktycznie słabo ten silikon wypada. Mam pytanie zupelnie z inej beczki: Jest ktos z wroclawia. chcialbym sie z kim zlozyc pol na pol na plyte pcv lub pleksi (125x50x0,3) przezroczysta za 25 zeta w OBI. Sam takiej nie kupie a we dwoch to juz cos, bo mi tak potrzebna aby sobie do obudowy wsadzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Silkon styknie do wszystkiego oprocz proca. Co do tasmy dwustronnej to taka cienutka stosuje nawet Tt do coolerow na RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 to moze to zadna tam "technologiczna" tasma tylko zwykla najzwyklejsza dwustronna tylko najciensza jaka mozna dostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 to moze to zadna tam "technologiczna" tasma tylko zwykla najzwyklejsza dwustronna tylko najciensza jaka mozna dostac. Nie jest taka sama. Ta od TT jest taka jakby silikonowata, elastyczna, calkiem inaczej sie zachowuje niz zwykla, z tym ze zwykla mozniej trzyma. 8O Z ciekawosci sprawdzalem, ale na RAMy to i zwykla wystarczy. Szwagierski ma na kreconej grafie (GF2Ti) radia na pamiatkach i spox, nie odpadaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Po co sobie utrudniaz zycie z tymi pastami? Jezeli juz to tylko te cieniutkie - prawie przezroczyste. Benek dal fajny pomysl - SILIKON - tani i bedzie trzymal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...