d4r3kdmf Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witam szukając odpowiednich wentylatorów do obudowy zdecydowałem się na Noiseblocker BlackSilent XL1 120mm - rev.3 ponieważ zależy mi na ciszy ale szukając ale napotkałem Noiseblocker BlackSilent XLP 120mm PWM - rev.3 (posiadam panel do regulacji) droższy o około 6zł czy ktoś wie z doświadczenia jak sprawuje się w praktyce czy opłaca się dać te 6zł więcej aby w razie czego w kompie zrobić przeciąg? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 jasne ze sie opłaca zawsze sobie mozna skreci wentylatorek ze go praktycznie slyszec nie bedzie a 6zl ot zaden pieniadz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Te wentyle warto podpiąć tylko pod mobo, o ile masz na niej złącza wentyli z PWM. Inaczej zakup bez sensu, i możesz mieć problemy z podpięciem go do regulatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zależy jaki ma regulator, jak Scythe KazeMaster to podłączy bez problemu. Na procesor kupiłbym właśnie XLP żeby płyta sobie sama sterowała. A do obudowy to XL1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Właśnie sęk w tym że w mobo mam wtyki 4-pin a w regulatorze 3-pin które sterują PWM, do mobo nie chcę zbytnio podpinać dlatego chyba pozostaje mi wybrać XL1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Skoro w regulatorze masz 3-pin to on nie obsługuje PWM tylko zmienia napięcie. PWM możesz podpiąć do mobo i regulować SpeedFanem, tyle że mobo z reguły mają tylko jedno lub dwa gniazdka 4-pin. Zorientuj się które gniazdka na twojej płycie oferują regulację obrotów z poziomu BIOS-u, wtedy będziesz je mógł regulować także SpeedFanem w Windowsie, zarówno 4-pin jak i 3-pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Ok kupiłem XL1 teraz następny jak najlepiej wyciszyć ten oto... zestaw chłodzący na asusie hd3650?jest to mój następny krok do wyciszenia komputera:) Edytowane 15 Czerwca 2009 przez d4r3kdmf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ile kasy na to przeznaczasz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 To zależy czy będę mógł to wykorzystać w późniejszej przyszłości np nowa karta? ... maksymalnie 100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 To dużego wyboru nie masz, Arctic Cooling Accelero S1 lub S2. Jak byś dorzucił trochę to np. Scythe Musashi, Coolink GFXChilla albo coś z Thermalrighta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Raczej nie ma sensu aż tak kombinować. Tego typu chłodzenie bywa na kartach Palita/Gainwarda (np. 9600 GT). Wystarczy odkręcić fabryczny wentylator i zamontować na to jakąś fajną 92-tkę (120-tka chyba moża być za duża). Miałem 9600 GT Palita i tam takie rozwiązanie sprawdzało się rewelacyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 A może to będzie dobre http://www.allegro.pl/item667848131_asus_3...chamia_sie.html spróbuje wyrwać w dobrej cenie dodam że rzadko grywam a komputer przeważnie chodzi w stanie idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 kup 92mm od arctica jakiś z minimum obrotów i dzieleniem pwm - podepniesz go razem z cpu pod pwma i w idle będzie cisza a w load będzie mniejsza cisza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Witam które z chłodzeń Thermalrighta pasowały by do mojego ATI Radeona 3650? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Wejdź na stronę Thermalrighta i tam sprawdź. A poza tym co Twoje pytanie ma wspólnego z tematem wątku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) Na stronie Thermalrighta nie ma podanych informacji dotyczących 3650... "A poza tym co Twoje pytanie ma wspólnego z tematem wątku ??" nie chce tworzyć nowego spytam szybko ktoś odpowie i problem z głowy... Edytowane 15 Lipca 2009 przez d4r3kdmf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...