Skocz do zawartości
d4r3kdmf

Wybór Wentylatorów Do Obudowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukając odpowiednich wentylatorów do obudowy zdecydowałem się na Noiseblocker BlackSilent XL1 120mm - rev.3 ponieważ zależy mi na ciszy ale szukając ale napotkałem Noiseblocker BlackSilent XLP 120mm PWM - rev.3 (posiadam panel do regulacji) droższy o około 6zł czy ktoś wie z doświadczenia jak sprawuje się w praktyce czy opłaca się dać te 6zł więcej aby w razie czego w kompie zrobić przeciąg?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Skoro w regulatorze masz 3-pin to on nie obsługuje PWM tylko zmienia napięcie. PWM możesz podpiąć do mobo i regulować SpeedFanem, tyle że mobo z reguły mają tylko jedno lub dwa gniazdka 4-pin.

Zorientuj się które gniazdka na twojej płycie oferują regulację obrotów z poziomu BIOS-u, wtedy będziesz je mógł regulować także SpeedFanem w Windowsie, zarówno 4-pin jak i 3-pin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Raczej nie ma sensu aż tak kombinować. Tego typu chłodzenie bywa na kartach Palita/Gainwarda (np. 9600 GT). Wystarczy odkręcić fabryczny wentylator i zamontować na to jakąś fajną 92-tkę (120-tka chyba moża być za duża). Miałem 9600 GT Palita i tam takie rozwiązanie sprawdzało się rewelacyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Thermalrighta nie ma podanych informacji dotyczących 3650... "A poza tym co Twoje pytanie ma wspólnego z tematem wątku ??" nie chce tworzyć nowego spytam szybko ktoś odpowie i problem z głowy...

Edytowane przez d4r3kdmf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi