tHuNaR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Witka. Mam maly problem. Otoz od niedawna za kazdym razem probojac otworzyc Moj Komputer lub inny folder, zamula mi kompa i musze czekac az IE wyswietli dwa <span style="color:red;">[ciach!]</span>e pop-up'y z reklamami. Strasznie mnie to spienia, odinstalowalem juz kilka progsow ktore moglbyby to otwierac, ale nic nie pomaga. Czy jest w IE mozliwosc zablokowania tych adresow bo to zwykle otwieraja sie te same strony, albo czy wiecie czym to jest spowodowane? Od razu mowie ze szukalem w msconfig i wylaczylem wszystkie potencjalne programy z autostartu i dalej d.upa . A moze jakis patch do IE z pop-up killerem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 A uzyles programu Lavasoft Ad -aware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Nie, znalazlem juz folder i dwa pliki jeden tekstowy z adresami stron a drugi to dll ktorego nie moge usunac. Jak zmienie tamten (ze stronami) to zaraz jego miejsce zastepuje niezmieniony :[[ Czeka mnie jeszcze troche zabawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczo Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Ad-Aware powinno to usunąć. To jest program do wyrzucania różnych syfów z Windows instalowanych z programami (np. Kazaa itd.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Cholera, też raz zassałem takiego syfa... Szukaj w rejestrze w tym kluczu, gdzie windows ma swoje podstawowe dane, np. serial..hmm nie pamiętam któy to klucz, ale tam jest linia w której jest podany adres otwierane przez explorera przy starcie...na pewno było tam komenda "parse", dzięki której IE po otwarciu tego syfa otwierał homepage. Jak wpiszesz w wyszukiwarce rejestru adres otwieranego niechcianego www to znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob3k Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 start -> uruchom -> msconfig -> autostart a nastepnym razem nie instaluj zadnych swinstw moj kolega ma nowego zonealarma i mu sam wypierdziela takie cos :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...