yoshik Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witam, po długich bojach w końcu przyszła pora na wymiane Hdd na Ssd i tutaj zaczynają się schody. Zdecydowałem się na OCZ ze względu na dobrą opinie mojego znajomego która od dłuszego czasu sam posiada pare Vertexów. Schody są takie ,ze nie wiem na które postawić,fakt faktem najchętniej sam bym postawił Vertexy ale 1tyś. zł na jedno 60Gb,ot trochę sporo. Pomyślałem o Raid złozonym z dwóch Core,ewentualnie Solid jak mnie rachunki zjedzą, cenowo wyjdzie jakies 50% wiecej niz jeden Vertex i tu nachodzi w sumie główne pytanie, co będzie lepsze wydajnościowo? Czy jeden Vertex?Gdzie za pewne pózniej(tzn za hohoho i jeden dzien dluzej) staralbym sie dorzucic drugiego. Czy moze Raid? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Radzę tylko pamiętać, że z tych 3 tylko Vertex ma CACHE... Jeśli już jesteś zdecydowany na ten raid0 z dysków "solid" za 50%, więcej tzn, że spokojnie możesz kupić tego Vertexa 60GB... tyle narazie na system i aplikacje Ci powinno wystarczyć, potem dołożysz drugiego vertexa i voilla. Albo Intel X-25M 80GB.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...