Skocz do zawartości
Maciek26

Asrock A780gxh Vs A790gxh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam bardzo duzy problem z doborem plyty.. Sprawa bylaby prosta gdyby nie to, ze w mojej okolicy a nawet wojewodztwie mozna pomazyc o modelu 780gxh, kory na ten miesiac jest praktycznie niedostepny.. Za to a790gxh znalazlem w 1 sklepie i to tym, ktory najbardziej lubie i teraz juz nie iem.. Zamawiac przez internet 780 czy kupowac 790 w sklepie? (Bawic sie w sprowadzanie itp to tez troche zachodu i problemu) Po odliczeniu cen przesylki itp. wyjdzie roznica prawie zerowa, bo jakies 40 zl (przy kwocie za caly pc? wybaczciee) tylko nie mam pojecia ktora z nich jest lepsza :P a790gxh to oczywiscie ta drozsza.. Ram ddr2, phenom x3 720be (moze 4 rdzen?). Jesli 790 jest "lepsza" to sprawa prosta, jesli nie... Hmm..

Edytowane przez Maciek26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A roznica polega tylko na trybie crossfire? Bo w sumie ja i tak biore karte Nvidii :P (gainward gtx260 golden sample)

Do jakiej rozdzielczości kupujesz tą kartę?

Jeżeli kupujesz 720 to bierz tańsze ramy. Możesz też kupić 710 + Karakorum + AS5.

Będzie oc?

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Endriu, juz mam wszystko wliczone :) Dokladnie tak jak opisales: Karakorum 120alcu, AS5 :) Zalozylem juz kiedys swoj temat i kierowalem sie wlasnie twoja rada :P Dokladna konfiguracja:

Phenom x3 (moze x4 :P) 720BE + Karakorum 120 + AS5

DDR2 ocz Reaper 2x2GB 1066

gtx260 gainward Golden Sample

CoolerMaster Elite 334

Corsair 450W

Samsung 500gb F2EG

Asrock a790GXH (bo nie ma 780)

++ Wentylator 12cm na przodzie obudowy

PC ma byc pod oc.. Wszystko juz zamowione :)

Edytowane przez Maciek26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprawują się grafiki na tych płytach,jak wydajne ? Czy w CoD można na nich pograć - w jakich max rozdzielczości/detalach aby było płynnie, jeśli tak :) ?

Edytowane przez VIBOR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi