krasnal888 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 No więc tak... Odebrałem komputer z naprawy, podłączam liveboxa kablem ethernet i sie okazuje, że internet nie działa.. Tzn. w połączeniach pisze, że połączono, wszystkie lampki sie świecą jak powinno, ale internetu nie ma... Na WiFi działa na innym komputerze. Dla pewności przeinstalowywałem liveboxa, ale dalej nic. Po dłuższych chwilach spędzonych nad obmyślaniem co to może być, doszedłem do wniosku, że zintegrowana karta sieciowa (NVIDIA nForce Networking Controller [tak pisze w menadżerze urządzeń]) nie wykrywa mi kabla sieciowego.. W biosie jest włączona i wszystko powinno być ok, ale nie jest... Jak mam to naprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Czy przy naprawie komputera nie wymieniano czasami płyty głównej. Jeśli tak to zmienił się MAC adres karty sieciowej i dlatego na 99% nie masz internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...