matsto15 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam, Mam jak w tytule problem z pendrive'em. Posiadam pendrive OCZ ATV 4GB (jest nowy). Przejdźmy do rzeczy ... Otóż jak podłącze pendrive'a to bez problemy znajduje go, mogę wejść i patrzeć co na nim jest. Mogę skopiować mały plik z jak i na pendrive. Natomiast jak chce skopiować plik powyżej 50 MB to nie idzie. Wyskakuje komunikat : 1. " Nie można skopiować nazwa_pliku: Określone zasoby sieciowe lub urządzenia są już niedostępne" albo inny : 2. " Nie można skopiować nazwa_pliku: Parametr jest nieprawidłowy" Opisze dokładniej to "zjawisko" xD Już zaznaczyłem plik (np. 300 MB-owy) i kopiuje na dysk. Komputer "myśli" z 3/4 sekundy a następnie wyskakuje komunikat 1 albo 2. I w tym momencie oczywiście kopiowanie zostaje przerywane. Połączenie z pendrive'em zostaje utracone i na pendrive'ie miga mi dioda (sygnalizująca "pracę" z moim sprzętem ) i OD RAZU po utraceniu łączy się z PC'tem. Tak jakbym go pierwszy raz podłączył. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Częsta wada, oddaj na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matsto15 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Gwarancji nie mam bo pudełko wyrzuciłem, które nią było .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boldo Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Niestety to nie wina pendriva. Ja tak mam z każdym bo moja płyta główna jest stara i tak się dzieje. Jeżeli możesz przełączyć się z USB 2.0 na 1.0 to może to działać sprawnie tylko wolno. Podaj jaką masz płyte główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matsto15 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Moja płyta główna : ASRock 939N68PV-GLAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) Pendrive łączysz z przodu? jeśli tak to spróbuj bezpośrednio do gniazda na mobo. Czasami złej jakości przewody do frontpanelu powodują błedy transmisji przy usb 2.0. Ewentualnie sprawdź na innym komputerze. Edytowane 12 Czerwca 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matsto15 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Z przodu jak i z tyłu nie idzie ... na innych komputerach działa bez problemu, ponadto INNE pendrive u mnie działają ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matsto15 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 pomoże ktoś ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 (edytowane) Spróbuj zmienić ustawienie zworki PS2_USB_PW1. Przypuszczam, że masz 2-3. Jeśli tak to zmień na 1-2. Jaki masz zasilacz? Marka, model, moc... Edytowane 13 Czerwca 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...