Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Heh glupia sprawa tak pisac, ale moze ktos z nadmierna iloscia wolnego czasu zrobilby mi ladny prezent na zblizajace sie swieta i nagral pare plytek z dobrym anime :P

Bylbym niezmiernie dzwieczny.

Za plytki bym oddal kaszanke :P

Jakby takowa dobra istota sie znalazla niech napisze: mietek@e-konta.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzalem ten film z DragonBall GT. JEST SWIETNY !!!!!!! Naprawde, polecam tym, ktorzy lubia DB. To jest po prostu swietne, jak ogladalem to nawet mi sie lza wzruszenia zakrecila w oku, bo nie sadzilem, ze mozna zrobic tak fajny film di serii, ktora sie zakonczyla. Naprawde dla fana DB jest to material obowiazkowy do obejrzenia.

1336919[/snapback]

Jaki jest pełny tytuł tego filmu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To takie pytanko - czy jest sens sie brac za ten film nie znajac kompletnie serialu?

Chcialbym dac DB jeszcze jedna szanse, moze jakims dziwnym trafem sie do niego jednak przekonam :)

1337628[/snapback]

Sens jest ale nie za ten film bo jest najgorszy ze wszystkich jest tragiczny ja bym proponował film 9, 8, lub 5 . Są znacznie lepsze.

Obejrzalem ten film z DragonBall GT. JEST SWIETNY !!!!!!! Naprawde, polecam tym, ktorzy lubia DB. To jest po prostu swietne, jak ogladalem to nawet mi sie lza wzruszenia zakrecila w oku, bo nie sadzilem, ze mozna zrobic tak fajny film di serii, ktora sie zakonczyla. Naprawde dla fana DB jest to material obowiazkowy do obejrzenia.

1336919[/snapback]

Sorry ale nie moge sie z tobą zgodzić. DBGT jest beznadziejny, obejrzałem wszystkie filmy db i naprawde film dbgt był najgorszy, strasznie łatwy do przewidzenia. Niema w nim nic ciekawego, nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z okazji nadchodzących świąt zmajstrowałem mały prezent dla anime-maniaków, czyli screensaver z Elfen Lied. Waga pliku ~3.1mb. Osoby totalnie niezainteresowane proszę o darowanie sobie ściągania pliku, aby nie obciążać serwera Paranoika. IP logowane - głupie zabawy=ban na tweak'u.

Enjoy&happy easter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzyj Texhnolyze - tez ma niezly klimat :)

Co do Elfen Lied - w wersji DVD, ktora ma wyjsc w polowie kwietnia, ma byc dodatkowy 14. odcinek. Niestety nie wiadomo czy bedzie zawieral cos nowego, czy bedzie tylko skrotem serialu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BLOOD - THE LAST VAMPIRE sredniawy. fajnie narysowane vampiry takie hmm inne ;] troszke tajemniczy i krotki aha i fajnie wygladały nienaturalnie waskie samochody i 2 kafarów w srodku :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie czekam na ELfen Lied w wersji na DVD (I love quality)

Wogole EL wypadl najlepiej w "oskarach" ale glownej nagrody nie dostal :P

1350111[/snapback]

Shinsen Subs wypuścili 4 odcinki Elfen DVD rip - polecam, też czekam na resztę. Świetnie zrobili suby, a karaoke przy OP theme wygląda, jakby było tam zawsze.

A co do nominacji - Fullmetal Alchemist w pełni zasłużył na wygraną ;]

PS. Ktoś wie, co do cholery robi LMF z nowymi release GITS-SAC2? Jeszcze tak długo nie czekałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shinsen Subs wypuścili 4 odcinki Elfen DVD rip - polecam, też czekam na resztę. Świetnie zrobili suby, a karaoke przy OP theme wygląda, jakby było tam zawsze.

1350684[/snapback]

Mi wystarcza wersja anime.fin. Moze jak zrobia calosc to sie skusze i lykne komplet :)

Chociaz Shinsen Subs nie lubie za to, ze zostawili Patlabora po 13 odcinkach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wystarcza wersja anime.fin. Moze jak zrobia calosc to sie skusze i lykne komplet :)

1351001[/snapback]

Jeżeli anime.fin nie wypuściło innego release, to mamy tą samą wersje 4:3, która posysa w porównaniu do 16:9. Zwłaszcza ten klimtowski początek dużo stracił po obcięciu. Jak chcesz, to zrobię Ci screeny do porównania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj

A poza tym, www.animeyume.org zawiera wszystkie odpowiedzi na tego typu pytania ;)

A tak na marginesie, mogliby wreszcie mange dalej ruszyc. Co prawda uwazam, ze jest gorsza od serialu, ale ciekaw jestem jak sie dalej rozwija (serial i manga sie rozjezdzaja w pewnym momencie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladal ktos BECK'a ?ja wlasnie jestem po 24 epkach i nie moge sie next doczekac jutro powinien wyjsc:) a teraz zabieram sie za Great Teacher Onizuka.

ps. beck'a ogladalem wczoraj do 9 rano,potem poszedlem spac i zostawilem sciaganie z next epkami:) zna ktos podobne anime do Beck'a?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak patrze, ze chyba z dwie osoby ogladaja Samurai Champloo, swietne anime tworcow Bebop'a. Niestety juz sie konczy :( . 24 odcinek w tv, seria trwa 26 odcinkow :(

1354769[/snapback]

Nie płacz ;]

Mam całego, tylko nie mam czasu oglądać, pareset giga do tyłu jestem ogólnie ;]]]

Ponownie zamieszczam aktualizowany spis anime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak patrze, ze chyba z dwie osoby ogladaja Samurai Champloo, swietne anime tworcow Bebop'a. Niestety juz sie konczy :( . 24 odcinek w tv, seria trwa 26 odcinkow :(

1354769[/snapback]

dla sprostowania Samurai Champloo skończył sie chyba dwa tygodnie temu, Shinsen wydał jakiś czas temu dwa ostanie epy, a seria ogólnie wypaśna, można ją określić właściwe jako taki zlepek różnych klimatów, praktycznie wszystko tam było, bo były epy komediowe, dramatyczne, romance, horror nawet. A IMO najlepsza była w serii muzyka, animacja walki no i humor ,epy z akcją z beatboxem i graffiti porostu żądzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi