Dijkstra Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Tylko ze KAA daje [gluteus maximus] i wolno wypuszcza 4ep (DVDrip He-AAC 5.1) KAA posysa, a odkąd zablokowali BitComet to posysa już definitywnie. Jak można najlepszego klienta BT zablokować, bo troszkę oszukuje? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 KAA posysa, a odkąd zablokowali BitComet to posysa już definitywnie. Jak można najlepszego klienta BT zablokować, bo troszkę oszukuje? ;] 1384716[/snapback] Nie oszukuje, tylko ma buga :) A od wersji 0.57 juz nie ma... A Samurai Champloo polecam w wersji Anime Forever - zrobili juz 25 odcinkow (na 26), bardzo dobrze zrobione napisy i duzo komentarzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 KAA posysa, a odkąd zablokowali BitComet to posysa już definitywnie. Jak można najlepszego klienta BT zablokować, bo troszkę oszukuje? ;] 1384716[/snapback] Racja, musze go sciagac przez TorrentStorm'a, bo syfny azureus to porazka (30MB ramu na starcie chyba jakis joke) A Samurai Champloo polecam w wersji Anime Forever - zrobili juz 25 odcinkow (na 26), bardzo dobrze zrobione napisy i duzo komentarzy. 1384753[/snapback] Ja sciagam KAA bo wole DVDripka i bez wbudowanych ang napisow (takie male zboczenie zawodowe :D). Mam nadzieje KAA przejdzie na mkv i xvid'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Hmmm, odkad pamietam to KAA robili hardsuby... cos sie znaczaco zmienilo w tym wzgledzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 hmm przyznam że nie rozumiem tego ogólnego zachwytu nad subami KAA, jeszcze jakiś czas temu suby KAA były wyśmiewane przez ludzi zajmujących sie encodingiem, głownie za kodowanie w WMA i za to że jeden ep w .avi zajmujący 230MB z jedną ścieżka dzwiekowa miał jakości obrazu gorsza niz w subie 200MB z dwoma ścieżkami dźwiękowymi, wprawdzie obecnie jakości ich subów sie poprawiła i wypuszczają już suby w .msk i xvid'dzie ale i tak relase tej grupy stoje w moim mniemaniu za takimi grupami jak chociażby A-L, ZX, anime.fin, AXP czy B-A. Z drugiej strony era dvixa sie powoli kończy i powoli zaczynają wkraczać suby w jeszcze dość niedopracowanym AVC/H.264, nie mówiąc już o tym że za pare lat suby będą ukazywać się już moze w DVDiso. BTW polecam strone http://anfo.pl , która jest główną strona polski grup suberskich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 No KAA nie jest u mnie przudujaca grupa (ba to jedyny fansub od nich co sciagam, bo nie widzi mi sie sciaganie od Anime_fin z AC3 bo odcinek kazdy jest o 60-70MB wiekszy od KAA) A jesli chodzi o grupy to glownie ZX i iNOS. (reszta taka co wymieniles A4E tez ujdzie :wink:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 cookie: w H.264? Co za geniusz na to wpadl? Dziekuje, postoje, zostane przy Divx/Xvid. Notka: H.264 jest standardem przewidzianym do transmisji strumieniowych na zywo (pomyslanym glownie pod katem sieci komorkowych 3G) i jego jakosc jest niestety gorsza niz dobrego DVD-ripa w Divx, bez wzgledu na opcje kodowania... Co do moich faworytow: ZX (choc napisy w niektorych ripach maja troche kiepsko wykonane), A4E, anime.fin, AXP (choc maja idiotyczna manie dodawania do kazdego ripa glupiego intro), AF-F. KAA tez mi sie podoba, mam pare ich rzeczy (Chobits, NTHT i chyba cos jeszcze) i nie moge narzekac - jedyne do czego moglbym sie przyczepic to tlumaczenie piosenek w Chobitsach (napisy w tym samym miejscu co dialogi, co wprowadza male zamieszanie). PS. Hardsuby maja pare niezaprzeczalnych zalet - mozliwosc stosowania dowolnej czcionki, dokladne pozycjonowanie, napisy karaoke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Wie moze ktos zkad mozna dorwac torrenty Baka-Anime? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 co do AVC/H.264 to kodek jest jeszcze w fazie testów, więc w sumie nie ma co go zabardzo oceniać, choć mimo to a4e wydaje już w nim cześć swoich relasów(gantz, kenshin), co właśnie wielu ludziom sie nie podoba. Więcej o AVC/H.264 mozna przeczytać np. na http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_106523.html Tracker B-A padł już jakiś czas temu, teraz maja distro tylko przez irca, pare botów i dość sporo indywidualnych fserwerów. Listę xdcc do botów można znaleźć na ich forum(wymagana rejestracja). A co do Samurai Champloo to polecam posłuchać sobie ost, szczególnie dla tych którzy nie przechodzą obojętnie wobec hip-hopu, wyszły chyba 4 albumy, choć można znaleźć na nich całkowicie inne klimaty jak na przykład : http://www.bigbeatbattalion.com/other/Ikue...okuri-Eeumi.mp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Ktoś oglądał nowy release Triada Bokusatu Tenshi Dokuro-chan? ;] 25 minut ciągłego kręcenia beki ;] Update: zważywszy na awatar cookie, mniemam iż też widział i mu się podobało ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 ja ogladalem pare dni temu :D krzywy ten aniol troche jest:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 A tego tylko 2 odcinki sa? I zkad dorwac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 :D no ja oczywiście tez tego animca polece, twórcami są ci sami ludzie co robili Jungle wa Itsumo Hale nochi Guu, więc od razu można rozpoznać specyficzny humor. To jest OAV'ka więc odcinków dużo nie będzie, a co gorsze z tego co czytałem odcinki będą wychodzić co dwa miesiące. A można zassać sobie z http://a.scarywater.net/triad/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Bokusatu Tenshi Dokuro-chan: Przed chwila obejzalem. Pozytywnie porypane (i to niezle ;p... piru, piru ;p). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 pozytywnie pojeb... :D przypomina mi sie puni puni poemi:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 LMF urodził ep20! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 heh:) ja na biezaco nie jestem z gitsem;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Ja tam mecze Excel - lubie humor absurdalny :wink: No i czekam na reszte samuraia champloo od KAA no i na EL w DVDrip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Poszedlem za namowa i obejzalem GTO. Jezeli cala seria bedzie taka jak pierwszy odcinek to beka na maska. ;) Caly czas mialem gebe jak banan. Obejzalem tez calego Gantz'a i powiem jedno... :blink: :blink: A na wiesc o GITS od LMF to malo sie ze szczescia nie posralem. I badz tutaj czlowieku madry zeby zdac matura jak tyle jeszcze jest do obejzenia. :? Chyba trzeba bedzie zalozyc permanetnego bana na kompa w postaci spuszczenia w klozecie pamieci RAM. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Właśnie oglądam Dokuro-Chan ;] Leżę i kwiczę po prostu ;>>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 dobra obejzalem juz 10 odcinkow Full Metal Panic!. Dijkstra miales racje. jest rotfl. :D przy okazji dorwalem pierwszy odcinek Rahxehpon :arrow: hmm... troche dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Szczerze mówiąc, oglądałem tylko film Rahxehpon... i za Chiny nie wiem o co biegało do końca ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Widze ze Rahxephon, zrzynajac z Evangeliona, postanowil tez zerznac klimat ogolnej tajemniczosci i niemowienia widzowi o co tak naprawde chodzi :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 nic dziwnego że trudno zrozumieć Rahxephona, oglądając tylko film który jest podsumowaniem całej serii, a co do zrzynania to bym tego tak nie nazwał, gainax też skopiować schemat tylko go rozwinął i ogólniej Rahxephona lepiej wypada jeśli chodzi o niedomówienia i spójności zakończenia niż NGE. Ale IMO tych dwóch anime nie powinno sie porównywać. A wracając do nowszych serii, oglądał juz ktoś Speed Grapher ,na razie wyszły 2 epy, więc trudno jeszcze coś więcej powiedzieć, ale jak sie dobrze rozwinie będzie to rewelacja tego sezonu, no i jeszcze te zajebiszcze openinigi z miodną muzą, bodajże to gothic punk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 dobra obejzalem juz 10 odcinkow Full Metal Panic!. Dijkstra miales racje. jest rotfl. :D 1395843[/snapback] Ja właśnie jestem na 21...może jakiś inny jestem, ale czy ja wiem żeby to był az taki rotfl? Całość jest po prostu wyjedwabista ;] ale nie aż taka bekowa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Ja właśnie jestem na 21...może jakiś inny jestem, ale czy ja wiem żeby to był az taki rotfl? Całość jest po prostu wyjedwabista ;] ale nie aż taka bekowa ;] 1398931[/snapback] Bekowe, to jest to, że FMP fumoffu ma 15 odcinków ;]]] Oglądasz pewnie full metal panic, nie fumoffu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Bekowe, to jest to, że FMP fumoffu ma 15 odcinków ;]]] Oglądasz pewnie full metal panic, nie fumoffu ;] 1400495[/snapback] Hmm....nie napisał ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 metropolis - mnie nie zabardzo użekło bardzo dobra scena koncowa gdy siła wybuchu pnie się w góre wieży a w tle słychać i cant stop lovin you vampire hunter d - obejżałem z czystej ciekawosc , i wypadł IMO średnio trszke przynoodnawy i przewidywalny za to.. vampire hynter d bloodlust wyprzedza o cała epoke cz1 kreska nieporownywalnie leszej jakosci ( to akurat jest zrozumiałe te"kilka" lat róznicy widac) , tosamo ze sciezka dzwiekowa , duzo bardziej ciekawsi bohaterowie no i akcja! której w cz bakowało POLECAM ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 vampire hynter d bloodlust wyprzedza o cała epoke cz1 kreska nieporownywalnie leszej jakosci ( to akurat jest zrozumiałe te"kilka" lat róznicy widac) , tosamo ze sciezka dzwiekowa , duzo bardziej ciekawsi bohaterowie no i akcja! której w cz bakowało POLECAM ! 1410088[/snapback] Nie lubie romansidel w powaznej konwencji (jesli juz to komedie ;p). Pewnie dlatego bloodlust mi nie podszedl, zbytnio ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ja mam takie pytanie, czy ktoś wie coś na temat "Full Metal Panic! The Second Raid"? Kiedy można się czegoś spodziewać? :) Normalnie FMP wciągnęło mnie po kolana ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...