Dijkstra Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 mam CCCP Windows media player classic? O_o Stary - albo windows media player, albo media player classic - dwa różne playery. Ten drugi ma własne dekodery i możesz sobie ffdshow konfigurować do woli, on go nie używa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) sorka moj blad z tym playerem pozno jest;p aha to by tlumaczylo dlaczego moja zabawa idzie na marne;] w inym playerze normalnie 4 dzialaja wlasnie sprawdzilem;] wiec rano bede musial sie pobawic jak w media playerze classicu to zrobic. czyli kwestia ustawienia i centralny tez da rade wlaczyc? Edytowane 4 Grudnia 2005 przez maziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 W MPC mozna wymusic korzystanie z zewnetrznych kodekow - kwestia zabawy w opcjach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) oki poradzilem sobie;p Edytowane 4 Grudnia 2005 przez maziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Ooo... http://www.saikano-movie.com/ http://www.tokyotosho.com/details.php?id=1443 Znaczy saikano-movie live action. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Wyglada ciekawie :) I nawet niedlugo - koniec stycznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 hmm wizualnie fajnie sie przedstawia, ale maniera aktorów nic dobrego nie zapowiada. Szczerze mówiąc to Saikano mi sie nie podobało, właściwie to zaliczam ta serie do "słabych", o wiele wyżej stoi u mnie np. Iriya no Sora, UFO no Natsu. BTW jakoś w przyszłym roku mają robić live-action Akiry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Tez wielkim fanem Saikano nie jestem... na pewno na bilet do kina kasy nie wydam (zakladajac, ze to wogole sie pojawi u nas w kinach za czasow mojego zycia :lol: ) Troche mi sie nie podoba, ze film zapowiada sie na prawie calkowicie odtworczy w porownaniu z anime, przynajmniej patrzac po scenach z trailera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 hmm wizualnie fajnie sie przedstawia, ale maniera aktorów nic dobrego nie zapowiada. Szczerze mówiąc to Saikano mi sie nie podobało, właściwie to zaliczam ta serie do "słabych", o wiele wyżej stoi u mnie np. Iriya no Sora, UFO no Natsu. BTW jakoś w przyszłym roku mają robić live-action Akiry. A ja wręcz przeciwnie - bardzo lubię Saikano (acz te dwie oavki były lepsze), natomiast Akirę ledwie trawię ;] I niestety nie jest to maniera aktorów - japończycy po prostu tak mają. Czy chłopiec, czy dziewczynka - musi być śliczne, wypucowane i koniecznie mieć jakąś trendy fryzurę - kawaiiii jednym słowem; taki urok wszechobecnego j-popu. Ja już powoli się przyzwyczajam. Żebyś ekranizację Hana Yori Dango zobaczył... F4 normalnie jak raj homopedo. Tez wielkim fanem Saikano nie jestem... na pewno na bilet do kina kasy nie wydam (zakladajac, ze to wogole sie pojawi u nas w kinach za czasow mojego zycia Większe szanse, że polska zdobędzie mistrzostwo świata w piłce nożnej 3x pod rząd. Troche mi sie nie podoba, ze film zapowiada sie na prawie calkowicie odtworczy w porownaniu z anime, przynajmniej patrzac po scenach z trailera.No jakby nie patrzeć to chyba 3 najcharakterystyczniejsze momenty z anime, nie mogli ich wyciąć ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Może zainteresuje was wiadomość, że James Cameron (znany z Terminatora) zamierza zrobić film na podstawie Gunnm, znanego również jako Battle Angel. Alita zawita na ekrany w 2007 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Milo, milo :] A z innej beczki - czy ktos widzial gdzies tlumaczenie ostatnich odcinkow Basiliska (20-24)? Hardsuby, softsuby, srt, txt, PL, ang, wszystko mi juz jedno, chcialbym po prostu obejrzec ten (skadinad calkiem fajny) serial do konca ze zrozumieniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Basilisk 20 jest na razie grupy 'Kinoko' - najpierw wyszło 20v1 w mkv bez napisów, teraz pojawiło się 20v1 z napisami, przy czym zapowiadają jeszcze 20v2 jak wróci gostek od napisów. Ogólnie - na własne ryzyko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Dobrze, ze chociaz cos jest... NoNameWinners juz dali sobie z tym chyba spokoj na dobre. A szkoda. Dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Czy ktos ogladal sakigake cromartie high ? czy tylko mi sie tak podobalo ? ten humor poprostu mnie powalil , tak zupelnie abstrakcyjny w zam raz na moj humor(jako zly nastroj a nie poczucie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 ja widziałem kilka epów, w przyszłości mam zamiar obejrzenia do końca, co do humoru, niektóre akcie genialne, a niektóre w ogóle mnie nie ruszają. Jeśli mowa już o specyficznym humorze to wole Ping Pong Club. BTW jeśli chodzi o komedie, to wyszło niedawno School Rumble OVA, a humor School Rumble jest dla mnie po prostu zabójczo śmieszny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 @cookie zsubowane wyszlo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) na razie tylko po hiszpańsku, na dniach powinno być jakieś tłumaczenie, w końcu SR jest chyba popularne. /edit W-F wydało dzisiaj suba pierwszego epa OVA Edytowane 29 Grudnia 2005 przez cookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 ogladalem ostatnio appelseed'a i musze wam powiedziec ze mi sie bardzo podobal. akurat trafil w moja ulubiona tematyke czyli w przyszlosc/ roboty (w tym wypadku to w sumie klony :D) i chcialem was zapytac czy nie znacie jakiegos takiego anime jak np appelseed , gits 1/2 1st/2nd Gig itp ? skonczylem kilka dni temu ogladac po raz 2gi moje ulubione jajcarskie anime jungle wa itsumo hale nochi guu! + odcinki delux i musze wam powiedziec ze po raz 2gi smialem sie sam do siebie przed monitorem :D jesli ktos tego nie ogladal to naprawde polecam bo warto ;] swoja droga dawno nie zagladalem do tego tematu ~.~V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 ogladalem ostatnio appelseed'a i musze wam powiedziec ze mi sie bardzo podobal. akurat trafil w moja ulubiona tematyke czyli w przyszlosc/ roboty (w tym wypadku to w sumie klony :D) i chcialem was zapytac czy nie znacie jakiegos takiego anime jak np appelseed , gits 1/2 1st/2nd Gig itp ? I Gits i Appleseed są na bazie mang Masamune Shirow'a, stąd pewne podobieństwa i wyjątkowy klimat - nie da się tego powielić ;] Raczej ciężko o coś równie dobrego, ale spróbuj Texhnolyze, Battle Angel Alita, Saikano - każde na swój sposób traktuje o cyborgach i dzieje się w przyszłości, ale każde jest inne. Ze swojej strony szczególnie polecam Texhnolyze, ale nie jest to anime proste, łatwe i przyjemne, w odróżnieniu od Fullmetal Panic, które teraz oglądasz. Warte obejrzenia i mające w sobie coś z Gitsa jest Witch Hunter Robin, tyle że cybrgów w nim nie uświadczysz ;] Przy okazji Gitsa często polecane są też Armitage III: Polymatrix, Serial Experimets Lain i Akira, ale jak dla mnie mają one z nim niewiele wspólnego... PS. Wszystko mam, gdyby co - to tak a propos Twojego PW, o którym przypomniałem sobie właśnie przy czytaniu tego posta - sorry, ale święta i wogóle. Jak czegoś z tego nie widziałeś, to jakoś się dogadamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Przy okazji Gitsa często polecane są też Armitage III: Polymatrix, Serial Experimets Lain i Akira, ale jak dla mnie mają one z nim niewiele wspólnego...No jak to niewiele wspólnego? Przecież taki Armitage III i GITS to cyberpunk. Poza tym główne bohaterki w jednym i drugim mają dużo wspólnego (to kim są). Przynajmniej tak mi się wydaje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 No jak to niewiele wspólnego? Przecież taki Armitage III i GITS to cyberpunk. Poza tym główne bohaterki w jednym i drugim mają dużo wspólnego (to kim są). Przynajmniej tak mi się wydaje ;] Armitage III jest świetny. Ma niesamowity klimat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Przy okazji Gitsa często polecane są też Armitage III: Polymatrix, Serial Experimets Lain i Akira, ale jak dla mnie mają one z nim niewiele wspólnego... Tylko nie Polymatrix. Armitage III OVA, jesli juz - Polymatrix to wlasnie skompresowane do jednego filmu OVA. Jest jeszcze Dualmatrix, ktore jest kontynuacja OVA - ale moim zdaniem jest przecietne i wogole nie trzyma klimatu poprzednika. A starego Appleseeda ogladal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 No jak to niewiele wspólnego? Przecież taki Armitage III i GITS to cyberpunk. Poza tym główne bohaterki w jednym i drugim mają dużo wspólnego (to kim są). Tyle że armitage jest robione w dużej mierze przez amerykanów i dla amerykanów, co widać min. po szczęce głównego bohatera ;]]] Czułem się jakbym Shafta oglądał normalnie (serial z lat '70, nie remake) A starego Appleseeda ogladal? Ja? Tak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 co widać min. po szczęce głównego bohateraPodziwiam fanów anime (animaniaków :D), że potrafią dostrzec takie detale. Ja bym na to nie wpadł ;) Pewnie wielu z was grało w grę fps pt. "Shogo"? Czy to co się dzieje w grze (chodzi mi o misje :)) są jakoś związane z filmem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tek9 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 I Gits i Appleseed są na bazie mang Masamune Shirow'a, stąd pewne podobieństwa i wyjątkowy klimat - nie da się tego powielić ;] Raczej ciężko o coś równie dobrego, ale spróbuj Texhnolyze, Battle Angel Alita, Saikano - każde na swój sposób traktuje o cyborgach i dzieje się w przyszłości, ale każde jest inne. Ze swojej strony szczególnie polecam Texhnolyze, ale nie jest to anime proste, łatwe i przyjemne, w odróżnieniu od Fullmetal Panic, które teraz oglądasz. Warte obejrzenia i mające w sobie coś z Gitsa jest Witch Hunter Robin, tyle że cybrgów w nim nie uświadczysz ;] Przy okazji Gitsa często polecane są też Armitage III: Polymatrix, Serial Experimets Lain i Akira, ale jak dla mnie mają one z nim niewiele wspólnego... PS. Wszystko mam, gdyby co - to tak a propos Twojego PW, o którym przypomniałem sobie właśnie przy czytaniu tego posta - sorry, ale święta i wogóle. Jak czegoś z tego nie widziałeś, to jakoś się dogadamy. imo texhnolyze jest takie sobie , strasznie nudne anime , przez pierwsze kilka odcinkow mozna usnac , dopiero pod koniec sie rozwija , i wogole fabula mi nie podpasowala za duzo bullshitu :P glosy miasta itp , dziwne troche tak jak agent paranoia czy serial experiments lain , zamiast texhnolyze bym polecil now and then here and there , a tak przy okazji zna ktos jakies krwawe mroczne anime godne obejrzenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Pewnie wielu z was grało w grę fps pt. "Shogo"? Czy to co się dzieje w grze (chodzi mi o misje :)) są jakoś związane z filmem? To jest film? Jakies blizsze info? @Dijkstra: nie Ty, tylko sector ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 dziwne troche tak jak agent paranoiaParanoia Agent mnie rozwalilo - nieźle pojechane ;] a tak przy okazji zna ktos jakies krwawe mroczne anime godne obejrzenia ?Cossette no Shozo/Le Portrait de Petit Cossette jest fajne - taki gotycki horror w stylu E.A. Poego. Shingetsutan Tsukihime. Berserk. Hellsing. PS. animenfo ma nowy design :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Boogiepop Phantom? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Arrrrghh jak was czytam to mnie szlag trafia [; Ostatnio przegladajac animenfo trafilem na cos co sie zowie Ergo Proxy... Ma ktos wiecej info nt??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ergo Proxy Info Ergo Proxy is the latest anime from "manglobe", the creator of Samurai Champloo. Ergo Proxy is a science-fiction action adventure TV-series with 23 episodes. The director is Shukou Murase (Witch Hunter Robin). Screenplay is done by Dai Sato (Wolf's Rain, Samurai Champloo, Cowboy Bebop). Ergo Proxy is pre-licensed by Geneon Entertainment (USA). The first episode of this anime will air February 25th, 2006. Synopsis In a world where humans and robots live together, there exists a domed city named "Romudo". Under full management control, it is a paradise which does not need feelings. But this utopian landscape is soon broken by a series of mystifying murders. Ril Meyer, a female inspector from the Citizen Information Board, is tasked to solve the murder cases. As she digs deeper, she is soon entangled into the mystery of the "Awakening", which will change her life, and the lives living in Romudo...forever. http://www.ergoproxy.com/trailer/ warto zobaczyć trailery, bo jest na co czekać. ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...