Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

To jest film? Jakies blizsze info?

Dziś robiąc małe porządki znalazłem manual'a do tej gry i tak sobie pomyślałem, że fajnie by było obejżeć film na podstawie tej gry (kiedyś słyszałem od kogoś, że jest ale skoro wy nic nie wiecie to pewnie nie ma takiego filmu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ergo Proxy is the latest anime from "manglobe", the creator of Samurai Champloo.

(...)

Screenplay is done by Dai Sato (Wolf's Rain, Samurai Champloo, Cowboy Bebop)

cookie wlasnie dlatego nie chce jeszcze widziec zadnego trailera zeby nie slinic sie do premiery jakiegos trackera [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warte z powodu jakości camripa - FMA jest za fajne, żeby sobie psuć przyjemność. Na wiosne miało AFAIR dvd wyjść, lepiej poczekać.

Nie tylko cam ripy fma sa, chinska grupa HI-RAW wydala w dobrej jakosci dvd rip, nawet napisy po polsku mozna znalesc.

http://www.torrent.net.pl/tort.php?ok&id=b...24f7ffe9300b250

Przy sciaganiu wybierzcie trzeci typ kodowania, a po sciagnieciu zmiencie nazwe plikow na jakas normalniejsza bo przez chinskie krzaczki zaden player nie chce otworzyc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to po koleji, w miare ;]

@costi - nie starego appelseed'a nie ogladalem -.-V, tyle co widzialem tylko kiedys skriny ale to sie nie liczy hehe :D

@Djikstra -

manga, no w sumie to moze i nawet bym sie zainteresowal ale jakos nie bardzo lubie czytac mange na monitorze wiec narazie odpuszcze.

Texhnolyze - nie ogladalem, jesli nie bede mial skad zalatwic to ... sie usmieche :D

Battle Angel Alita - hm.... to chyba ma moj kumpel a hdd ale nie jestem pewien

Saikano - pierwsze slysze :C

co do full metal panic to tez tam niby cos jest o mechach :)

Armitate III ogladalem dosyc dawno z tego co pamietam o mi sie podobalo, Akira to moje pierwsze anime (chyba) ogolnie fajne, tylko ze mialem lipna jakos i do tego bez napisow i troche przysypialem :)

co to mojego PW to spox, wiem jak jest swieta swieta i po swietach :-) a czasu nima na nic. jakby co to odezwe sie po nowym roku :-) thx!

@tek9 - w sumie z krwawego i mrocznego to Vampir Hunter D jest fajny, mi sie podobala zwlaszcza ta nowa wersja, stara jakos nie przypadla mi do gustu :) i tak jak pisal djikstra to jeszcze berserk,hellsing ( jedno z moich ulubionych ), w sumie jeszcze w gunslinger girl jest tez troche krwi :D ale zeby to bylo mroczne to raczej nie bardzo :)

swoja droga tak mi sie jeszcze przypomnialo ze do tego typu anime ( mojego typu ) mozna ( ? ) zaliczyc anime : Evangelion i Cowboy Bebop - wlasnie sobie uswiadomilem ze gdzies posialem cala serie i zostal mi tylko FILM :CCCCcc

btw. szczesliwego nowego animaniacy :)

tek9 - to jakas nowa wersja vcl'a ? moja wyglada inaczej, mam 2 czesci :S video i guziki. CO?

Edytowane przez sector

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tek9 - to jakas nowa wersja vcl'a ? moja wyglada inaczej, mam 2 czesci :S video i guziki. CO?

to wersja 0.84 (wxWidgets interface) chyba najnowsza zreszta poprzednie niczym sie od niej nie roznily , hellsinga , berserk itp ogladalem , nawet berserk mnie skusil do czytania mangi :) , to co wymienil dijsktra wyglada ciekawie , zna ktos Zettai Shonen albo Scrapped Princess , dobre to jest ?

Edytowane przez tek9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto, jak najbardziej, seria z tych kultowych, fajny klimat, bardzo dobre dialogi, zresztą charakterystyczne dla tej serii.

a... krwawe anime=> pierwszy ep Elfen Lied'a ^^

Edytowane przez cookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra chlopaki faktycznie mialem bardzo stara wersje VCL'a bo az jakas z wersji 0.7.x :lol: jak ten czas leci hehe. . .

@costi - ja mam troche tego crest of the stars (crest of the stars s01 / s02 / i chyba s03 (?) i jakis film Seikai n Monshou ) ale jakos jeszcze nie ogladalem, narazie musze skonczyc to co ogladam :)

ktos tu pisal wczesniej ze bedzie nowe anime z alucardem, moze ktos dac cyne jak sie to bedzie nazywac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Welcome back ^^

Ja dzis zakupilem sobie DVD Appleseeda. Jednak na duzym ekranie i z porzadnym dzwiekiem ten filmik zyskuje bardzo duzo :]

DVD jest przygotowane bardzo dobrze - dzwiek japonski DTS, angielski Dolby Digital 5.1, polski lektor DD5.1 i DD2.0, do tego polskie napisy.

Napisy sa robione chyba wg. japonskiej wersji, bo troche sie z angielskimi rozmijaja w paru miejscach.

Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl angielski dubbing, myslalem ze bedzie gorszy.

Jedyna wada tej plyty jest ilosc reklam na poczatku... 5 minut jak nic :?

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzis zakupilem sobie DVD Appleseeda. Jednak na duzym ekranie i z porzadnym dzwiekiem ten filmik zyskuje bardzo duzo :]

To już będzie trzeci raz jak sie chwalisz :P

Weź nie denerwuj ludzi, bo zanosi sie, że moja panoramka przez kolejne 2 tygodnie z serwisu nie wróci ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, mea culpa :oops:

Hmmm, wrzucilem sobie jeszcze na chwile wersje japonska i mam wrazenie jakby dzwiek byl troche inny - bardziej wyeksponowany bas niz w angielskiej, co niestety nie jest do konca zaleta. Ale moze to tylko moje wrazenie... sprawdze jeszcze jutro na kompie.

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Costi

A Jak dasz polskiego lektora to jaka jest scierzka? Jpn czy eng.

Angielska.

Tlumaczenie jest robione na podstawie wersji japonskiej (mowi to lektor na napisach koncowych).

Aha, wersja polska 2.0 to komentarz rezysera i producenta.

EDIT: firma Vision ma minus za pudelko, a dokladniej strasznie mocno trzymajacy zaczep na plyte - za kazdym razem boje sie, ze ja zlamie...

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi