Marcin_gps Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 ja wlasnie skonczylem ogladac Hellsinga Ultimate OAV 1 animacja bylaby genialna, gdyby nie kretynskie minki ktore tylko psuja klimat, to samo sie tyczy krwi w pewnych momentach... odnosnie muzyki to fakt, ze do jedynki daleko, zupelnie inna, choc nie jest najgorsza mimo wszystko i tak super, czekam na ciag dalszy, a tymczasem FMA niedokonczone ;O ze o innych zaleglosciach nie wspomne, no nic sesja za mna wiec... ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) Jakby GITS faktycznie wszedł do kin to niepogardziłbym. Miło, że wreszcie ktoś się tym zainteresował ... Wreszcie doczekałem się releasu dwóch ostatnich odcinków Initial D fourth stage [; Tylko niestety nie ma jeszcze fansubów :/ Dziwne uczucie oglądać tylko po japońsku :lol: Edytowane 21 Lutego 2006 przez Severus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 warto initiala od 3 sezonu??? pierwsze 2 to pochlonalem ;> ehh, te drifty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 powiem Ci, że warto [; 3 sezon wyjaśnia wszystko co było niedpowiedziane w sezonie 2 a czwarty to pięknie przedstawiona fizyka jazdy, mnóstwo pasjonującychpokedynków i starcie Bunty z Takumim (moim zdaniem trochę za krótkie ;) ) [; Ehhh... Z tego co słyszałem ma wyjść Battle Stage 2 to tam może będzie główny pojedynek między Takumim a ojcem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Ja mogę polecić wszystkim Ninja Scroll. Oglądałem to już dziesiątki razy i wcale mi się nie znudził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tek9 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) Ja mogę polecić wszystkim Ninja Scroll. Oglądałem to już dziesiątki razy i wcale mi się nie znudził. film czy serie ? , niektorzy twierdza ze jest nudne itp ale mnie sie podobalo , po tym jak obejrzalem texchnolyze to nic mnie juz nie znudzi :D , btw ogladal ktos ninja resurrection ? Edytowane 21 Lutego 2006 przez tek9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 film czy serie ? , niektorzy twierdza ze jest nudne itp ale mnie sie podobalo , po tym jak obejrzalem texchnolyze to nic mnie juz nie znudzi :D , btw ogladal ktos ninja resurrection ?Chodziło mi o film a dokładniej o to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Orgiusz a Witch Hunter Robin widziałeś? Ja jestem po paru epkach i póki co naprawdę warto ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Severus: Pisząc o 2 ostatnich odcinkach jakie numerki masz na myśli ?? Ja skończyłem na 22 (z fan sub'ami). A co do samego Inital D to raz znalazłem serw z stage 1 (w zeszłe wakacje) i z ciekawości zassałem i spodobało mi się :) A stage 4 to już poezja. W sumie poza Initial D (stage 1,2,3,4) to z anime oglądałem tylko jeszcze Spirit Away EDIT: ok widzę już 23 i 24 odcinek, teraz tylko czekam na wersje od L-E & ide z napisami bo japoński tak zdeksza nie rozumiem :) Edytowane 22 Lutego 2006 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Severus Na razie ciagne pierwsze 3ep Texhnolyze. Szkoda ze z tracker'a idzie jak krew z nosa[/i]. Jak mi sie przypodoba to znow bede miec zapchane lacze i dysk ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Ja to ogień i po japońsku oglądałem 23 i 24 epek [; Byłem zbyt ciekawy zakończenia. Jak WHR będzie mi się w takim tempie ściągało to się zamorduje chyba :| Średni transfer 10kb/s :? @Orgiusz zdasz relacje z tych pierwszych trzech epków to może i ja bym się na to skusił, bo tak ciekawie nawet się zapowiada [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tek9 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) te anime jest dziwne , dobre do ogladania w nocy jak masz problemy ze spaniem , jak nie usniesz przez pierwsze kilka ep to potem akcja sie rozwinie ale nadal jest monotonne i nudne i ciemne ze czasami nic nie widac edit: jakby ktos nie wiedzial pisze o texchnolyze Edytowane 23 Lutego 2006 przez tek9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 serwal4 już wyszedł 23 epek z fansubami :D A 24 będzie na dniach [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Texhnolyze jest... dziwne. Przez pierwszych pare epkow nie za bardzo wiadomo, o co wlasciwie chodzi (notabene lista dialogowa pierwszego odcinka to jakies 3 zdania) i jest troche nudno - potem sie rozkreca i fabula sie rozjasnia. Moim zdaniem warto, jak komus podobaly sie Lain i Boogiepop. Milosnikom prostej, widowiskowej akcji nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Severus: Wiem mam już 82% :P coprawda inna grupa sub'y zrobiłą ale nie będe narzekał: tak btw słyszałeś o projekcie Touge Nation?? Z tego co wyczytałem (nie jest to japońskie anime w sumie) w zamierzaniu ma być to odcinkowy serial gdzie sceny/animacje związane z wyścigami są robione w darmowej grze Racer, bazujący (rodzaj wyścigów) właśnie na Initial D. tu link do forum: http://s13.invisionfree.com/Touge_Nation/i...p?showtopic=145 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirayamato Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 a ja z kolei pdoziele sie informacja z serwisu anime.com.pl Firma IDG Poland S.A., wydawca między innymi miesięcznika Kino Domowe, z którym na naszym rynku zadebiutowały edycje DVD filmów „Ghost in the Shell” oraz „Akira”, podpisało umowę ze studiem DreamWorks umożliwiającą dystrybucję w Polsce kolejnych głośnych produkcji anime – „Ghost in the Shell 2: Niewinność” oraz nominowaną do animowanych Oscarów, nagród Annie „Millenium Actress”. Wiele wskazuje na to, że pierwszy z wymienionych tytułów zagości również na ekranach naszych kin. „Ghost in the Shell 2: Niewinność” będzie prawdopodobnie pierwszym filmem, który do polskich kin wprowadzi firma IDG. – To naturalna droga każdego dystrybutora – komentuje decyzję Maciej Obuchowicz z IDG. – Bardzo szybko się rozwijamy i chcemy spróbować swoich sił w dystrybucji kinowej. Mamy dobre filmy i wierzymy, że widzowie je docenią. Data premiery najnowszego dzieła Mamoru Oshii nie została jeszcze ustalona. - Musimy wszystko dokładnie skalkulować – tłumaczy Obuchowicz. Na dzień dzisiejszy nie wiadomo w ilu kopiach i czy na pewno film będzie dystrybuowany w kinach. IDG Poland S.A. zapewnia, że nie są to ostatnie produkcje anime, które firma wprowadzi na nasz rynek. Maciej Obuchowicz nie chce na razie zdradzać konkretnych tytułów, ale zapewnia, że będą to uznane obrazy nagradzane na światowych festiwalach. – Finalizujemy transakcję dotyczącą innych, wielkich filmów anime – mówi tajemniczo. Ciekaw ejstem kiedy będzie w kinach, a teraz lece oglądać dalej Grenadiera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 @kirayamato: too late: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1971991 ;) Obejrzalem OAV Hellsinga. Wrazenia mam mieszane. Po kolei: - OAV, mimo, ze jest powtorka z serialu, troche sie od niego rozni, moim zdaniem na minus (scena z ksiedzem z pierwszego odcinka w nowej wersji wypada IMHO blado, zero klimatu) - sceny akcji sa robione za bardzo w estetyce teledysku, czyli dynamiczny montaz, szybkie ciecia i nic nie widac :? - idiotyczne wstawki komediowe - muzyka, choc fajna, jakos srednio mi przypadla do gustu; mieszanina gitar i techniawek jakos mi do Hellsinga nie podchodzi, zdecydowanie lepsza byla muzyka w serialu - z trzech powyzszych wynika jedno: brak klimatu. Serial byl pod tym wzgledem o niebo lepszy - ciekawa muzyka, spokojny montaz, przemyslane sceny (a nie tylko bieganina z gunami - szczytem wszystkiego byl bullet time w wykonaniu Victorii); co do klimatu: nie podoba mi sie tez, ze Alucard strzela jak z automatu, a Harkonnen nie jest juz jednostrzalowa armata, tylko dzialkiem strzelajacym w trybie full auto zasilanym z wymiennego magazynka... Co na plus: - podoba mi sie nowa, bardziej szczegolowa kreska i design; Chociaz "nowa" to zle okreslenie, bo postacie sa zywcem przeniesione z mangi. Animacja czesciowo robiona komputerowo, co juz nie zawsze dobrze wyglada, ale da sie przezyc. - muzyka: mimo, ze do Hellsinga mi nie pasuje, to sama w sobie moze sie podobac. Utwor koncowy to klasa sama w sobie. - koncowka, a raczej zapowiedz tego, co bedzie potem. Dalej w spoilerach, dla tych co nie czytali mangi: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Gruby pan widoczny na koncu to wampir-nazista, ktory wraz ze swoim Wehrmachtem ghuli (i jeszcze paroma wampirami osobistej obstawy) jest glownym antagonista w mandze. Gosc za pomoca zeppelinow, widocznych zreszta w koncowce OAVki, robi nalot na Londyn, czyniac tam totalna rozpierduche; generalnie Londyn i przyleglosci zamieniaja sie w plonace pole bitwy, na ktore oprocz wspomnianych juz naziolkow i Hellsinga przybywaja tez wszystkie zbrojne sily Watykanu. Bedzie sie dzialo :twisted: Szkoda, ze drugi odcinek dopiero w kwietniu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) serwal4 To może być ciekawe :D Jak fizyka jazdy będzie taka jak w 4th stage'u albo nawet lepsza to bajka poprostu bajka [; btw wyszedł 24 epek z fansubami :D Edytowane 25 Lutego 2006 przez Severus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Dzisiaj zajrzałem do gazety telewizyjnej i poczułem się lepiej. ;) O 10:30 na polsacie jest film Metropolis. Anime na polsacie = :shock: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Wow, nie dosc ze anime na Polsacie to jeszcze dobre anime. Jestem pod wrazeniem. Tak swoja droga: ciekaw jestem, czy ktos to obejrzal przez dopuszczeniem do emisji, czy tez spojrzeli na kreske i stwierdzili "o, fajny film dla dzieci na niedzielny poranek" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Będę trochę monotonny, ale tym, którzy lubią i cenią Saikano polecę Iriya no Sora UFO no Natsu. To działa też w drugą stronę, jeżeli nie oglądało się Saikano, oglądanie tego OVA mija się z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 @Severus: Jeżeli chcesz przekonać się jaka będzie fizyka jazdy to zassaj sobie Racer i dodatkowe auta i trasy :) Ja ze swej strony dodam, że jak na grę za free nie jest źle, tylko trza dopasować auto do wersji gry (bo może być nie ciekawie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 @serwal4 a ty sobie zassaj Live fo Speed;] jak na darmowa gierke jest lepiej niz dobrze,graficznie i jesli chodzi o fizyke jazdy to jest najlepsza na pc.Moze nie wszystkim na poczatku przypada do gustu sterowanie myszka ale ihmo rozwiazanie ciekawe:) http://www.liveforspeed.net/ http://www.liveforspeed.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 A tym, którzy mają dosyć mecha, superpowers etc, a szukają czegoś ciepłego i sympatycznego, polecę Aishiteru ze Baby - oglądam od wczoraj i po prostu zakochałem się w tej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 jestem w trakcie Initial D 4th Stage i nie zawiodlem sie, uwielbiam ta serie...;]] a w kolejce czeka kolejny lajcik You're Under Arrest ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Czy Initial D naprawde jest ciekawym anime? Jedyny raz obil mi sie o uszy gdy uslyszalem od znajomego street racer'a :wink: W koncu nie kazdy robi z asty I combi potworka do dragow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tek9 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 o czym jest initial d ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 W skrocie to o japonskim street racingu;] Sciagnij sobie 1szy epek to potem pewnie dociagniesz reszte:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Czy Initial D naprawde jest ciekawym anime? Jedyny raz obil mi sie o uszy gdy uslyszalem od znajomego street racer'a :wink: W koncu nie kazdy robi z asty I combi potworka do dragow ;] Ja się w tym anime zakochałem :D Naprawdę mogę go polecić [; Może w 1st stage'u kreska trochę nie najlepszej jakości ale zdecydowanie nadrabia fabułą ;) Potem jest już tylko lepiej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 @Severus Dobrze prawisz,zgadzam sie w 100% ;] Ps. Sa jakies newsy odnosnie wyjscia 5 stage'a?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...