Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm, dawno tu nie pisałem :)

Oglądał ktoś Air TV ? 13epków, muszę przyznać że pochłonąłem w dwa dni, tak wciagnęło. Chociaż zakończenie mogło by być trochę inne, ale z tym co było i tak jest ok. Polecam obejżeć kto nie oglądał :)

I tak samo Midori no Hibi, tak na mój gust to było to KGNE w bardziej luźnym wydaniu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladal ktos FLCL?! Bo znalazlem recenzje ktora troche mnie zaintrygowala :twisted:

Ogladal, rewelacja moim zdaniem. Ale najpierw obejrzyj NGE, bo jest pare dzolkow nawiazujacych do tegoz.

Notabene jedyne znane mi anime z Maluchem (takim samochodem) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to jest jak sie komentuje po 1 ep... Zeby Was cholera wziela... Albo rzuce na was klatwe: Obyscie zyli w ciekawych czasach! :wink:

Po NGE. Skoncze cale i wtedy pomysle o Planetes

Co do FLCL :arrow: Moje zrodla trackerow sa puste :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra poszukam tego co zgubilem. :P

Male podsumowanie:

- Na Bleach czeka sie ~1,5tygodnia

- Ciagne NGE - idzie jak krew z nosa. Moze czas przerzucic sie na inny tracker

- GITS... Ile mozna? Cudowna 1, dziwna 2 a na okolo SAC. :-|

- Planetes... EEE.....Rrrrgghghhh... Takie.

- Texhnolyze - 3 ep i mam mniej wiecej dosyc takiego czegos.

- Czas na 2 kolejne epki Ergo proxy. Czekam tylko na Jelly Caption Team.... Wlasnie zobaczylem 4 ep by l33t-raws. Fake? Hmmm

Pozatym serie ktore zakonczylem. Piknie. Chyba siegne po mange bo mnie cholera wezmie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

l33t-raws to jak sama nazwa wskazuje RAW ;)

Texhnolyze - trzeba miec zaciecie, w polowie sie troche rozkreca

GITS - mozna do upojenia, SAC wcale nie sa zle (wrecz przeciwnie 8) )

A propos GitS:SAC - Solid State Society: wedlug ANN ma to byc 100-minutowa kinowka i ma wyjsc w to lato.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 i 3 epek Ergo to poprostu miód :D Nuta tajemniczości, idealnie wkomponowana muzyka, która jeszcze dodatkowo dodaje pikanterii. Podoba mi się sposób w jaki łączą różne zdarzenia. Może jednak te pomysły nie skończą im się tak szybko, bo w tych dwóch odcinkach zostało poruszone stosukowo dużo kwestii, które nie zostały wyjaśnione ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś się może orientuje jak to w końcu jest z ekranizacją Battle Angel Alita? Bo manga miecie, a za ekranizacje miał się zabrać James Cameron, przy budżecie 100mln$. Ostatnie co czytałem że szukają aktorki, ale gdzieś słyszałem że znowu przełożyli kręcenie. Ktoś się orientuje może co i jak?

Polecam mange BAA, naprawde miecie B)

-----

A i zapomniałem napisać że ekranizacja ma obejmować całość w kilku częściąch, a nie tak jak anime tylko 2 pierwsze tomy.

Edytowane przez Xaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie a czy ktoś się zajmie robieniem napisów do ergo??? Bo na anime.info jest tylko do ep01 i to beta i wygląda że nie będzie więcej

Mamusia dobrze mi mówiła, ucz się języków a kiedyś ci sie przydadzą ;]. No i teraz nie mam problemów jak "mlun", a tobie radze się przemuc i obejrzeć po ang., bo z tego co wiem na animesub nie pala się do robienia napisów do nowości :P

Widział juz ktos anime calender na anidb na kwiecień ;D, seryjek się sporo szykuje :D, tylko jestem ciekaw jak nadążą z tłumaczeniami. Już teraz się obijaja, ostatnio cos mało wychodzi subów :(

A tak wogule to jestem nowy na forum i mam nadzieje na miłe konwersacje z wami ;], staram się być na bierząco więc chyba będzie o czy ze mną rozmawiac :P ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi