spicum Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) lubie komedie (ecchi tez :P) tak samo jak i cos troche innego (np. cb) jezeli chodzi o komedie - to nie mam wiekszych wymagan, co do innych anime staram sie interesowac bardziej ambitnymi produkcjami zastanawialem sie nad tym wolf's rain (szkoda tylko, ze jest dosyc slabo dostepne...) a co myslicie nt. monster? dluga dosyc seriia, ale czy warta zachodu? (z tego, co slyszalem to jest to dosyc ambitne anime) Komedie mowisz :) Z komedii bez mecha polecic moge na poczekaniu: Gokusen, Great Teacher Onizuka, Fruits Basket, Those Who Hunt Elves, Ranma, School Rumble, Ai Mai Mi Strawberry, Chobits Monster jest jedna z ciekawszych pozycji. Mnie wciagnal. W poszukiwaniu ambitniejszych tytulow proponuje przegladnac sobie "AnimeReactor Community Awards" za ubiegle 3 lata: 2003 2004 2005 oraz zarejstrowac sie na anidb.info - poglosowac na poogladane tytuly i skorzystac z opcji "Anime Hint" Dodatkoo moge polecic: z klimatow bardziej fantastycznych: Fullmetal Alchemist, The Twelve Kingdoms z vampirzastych: Tsukuyomi MOON PHASE, Shingetsutan Tsukihime z akcja/drama : Noir, Madlax z mniej konwencjonalnych: Hana Yori Dango (wciagnelo mnie tak ze przetrawilem wszystko co bylo wlacznie z manga :) ) Milej zabawy. Edytowane 6 Maja 2006 przez spicum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Z ambitnych to polecam Air i Kenshin: Reminiscene. Co ciekawsze komedie już były wymienione, ale ja jeszcze bym dodał tegoroczną The Melancholy of Haruhi Suzumiya ;) Miażdży :] A Genshikena to obowiązkowo chyba. Mnie osobiście najbardziej się chyba podobał + fajny OP ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 [CIACH] ale ja jeszcze bym dodał tegoroczną The Melancholy of Haruhi Suzumiya ;) Miażdży :] [CIACH] Przegapilem ten tytul. Przegladnalem recenzje i zapowiada sie swietnie :) Dzienki Severus :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerz Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Wako: Anime warte polecenia: Kino no Tabi (Kino's Travels) - jedno z najlepszych anime jakie widziałem Now and Then, Here and There Kenshin: Reminiscene FMA (serial, film ewentualnie po serialu) Trigun Kurenai no Buta (Porco Rosso) Voices of a Distant Star Żadne nie jest komedią. ale moim zdaniem każde zasługuje na uwagę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Samurai Champloo i wszystko jasne. Wciagajace, zajefajne sceny walki, z jajem i elo :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 obejrzałem sobie sobie wszystkie epki Basiliska i musze powiedzieć, że podobało mi sie. Bardzo ładne wykonanie, przyjemnie sie ogląda jak już ktoś wczesniej zauwazył. Fabuła troche sztampowa ale zakończenie przynajmniej smutne^^Anime duzo lepsze od filmu(Shinobi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 dzieki wszystkim za propozycje ciekawych anime... poki co wrzucilem do torrenta monstera, moze bedzie w nastepnym tygodniu (btw. czy jak sciagaliscie to tez Wam tak skakala predkosc? raz 64kb/s by potem nagle spasc do 15-20kb/s :?) a potem bede czekal na koniec miesiaca ;D (neo+ i te limity... :?) @Jerz jestem w trakcie ogladania Triguna... na poczatku to byla "zwykla" komedia, ale teraz zaczyna byc to cos znacznie bardziej zawilego i to mi sie podoba (jestem na 17 albo 18 odc.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 A z pytan retorycznych: Katowal sie juz ktos, oprocz mnie 2 kinowka Naruto?? Potraktuje niezbyt retorycznie :) Skatowalem (doslownie przed chwila). Poziom zblizony do pierwszego filmu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) tak w ogole to od anime naruto uciekac trzeba...a film to dno dna. dobrze ze chociaz manga trzyma swoj poziom dalej, Edytowane 8 Maja 2006 przez phase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość urwał_nać Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 co powiecie o anime "Suzuka" ? Rozkreci to sie jakos pozniej? Narazie obejzalem 1ep i raczej sredniawy byl, nie wiem czy oplaca mi sie dalej ciagnac bo mam dysk 40GB a w ciagu tyg sciagnelem juz wszystkie epy Geneshiken (2GB) i 1serie+2xOAV+4ep 2serii School Rumble (~6GB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Wyszedl ep9 Ergo Proxy od Anime-Jiyuu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Eh wszystko po 23-cim <_< :rolleyes: Zebrala sie juz lista do ogladania :D Edytowane 9 Maja 2006 przez S0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Dobra, nadgonilem Ergo do ep08. Po tym epizodzie wiaze z seria duze nadzieje. Pewnie przez Pino :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Po 8 epku odzyskałem wiarę w EP :D 9 już leci. Tak swoją drogą to godne uwagi jest Utawarerumono. Bardzo przyjemna historia się zapowiada :) Po 3 epkach naprawdę jestem pod wrażeniem. Na szczęście żadnych ero-dodatków nie ma. Obawiałem się tego bo przecież na podstawie gry dla dorosłych to anime powstało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Wiesz, Tsukihime tez powstalo na podstawie gry hentai ;] Co do Ergo - nie wiem czemu, ale Pino mi tam jakos kompletnie nie pasuje. Dlaczego ci Japonczycy do kazdego prawie serialu musza wcisnac slodka dziewczynke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 @costi » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Tyle ze ona ma w sobie wirusa Cogito. Wiec moze cos z tego wyniknac [; A walka pomiedzy dwoma Proxy chyba bedzie stanowila niezle smaczki w serii [; Tez ciagne 9. Ile ma liczyc seria? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 @costi » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Tyle ze ona ma w sobie wirusa Cogito. Wiec moze cos z tego wyniknac [; A walka pomiedzy dwoma Proxy chyba bedzie stanowila niezle smaczki w serii [; Tez ciagne 9. Ile ma liczyc seria? [; Wg ANN 23 eps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 23 epki. Zobaczymy co ta Pino kmini ;) Na pewno nas zaskoczy :D Bo nie sądzę żeby umilała tylko oglądanie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 @costi » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Tyle ze ona ma w sobie wirusa Cogito. Wiec moze cos z tego wyniknac [; A walka pomiedzy dwoma Proxy chyba bedzie stanowila niezle smaczki w serii [; Tez ciagne 9. Ile ma liczyc seria? [; Uwaga, spoiler z ep. 9: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Mnie troche zastanowilo, jak pod koniec 9. odcinka stwierdzila, ze od poczatku wiedziala, ze Vincent ma swoje drugie "ja". Mam nadzieje, ze jej rola wyjdzie poza eye candy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 z mniej konwencjonalnych: Hana Yori Dango (wciagnelo mnie tak ze przetrawilem wszystko co bylo wlacznie z manga :) ) wszystko.. a live action tv widziałeś? A tak w ogóle to gorąco polecam nową OVA Kyou no Go no Ni , OMG ostatnio sie tak uśmiałem oglądając FMP:Fumoffu, no i jeszcze to "coś", jak ten temat na oslej "Pamiętacie? Czy Już Zapomnieliście ?". Ciekawie zapowiada sie jeszcze Higurashi no Naku Koro, momentami zabójczy klimat, fanom Elfen Lied powinno sie spodobać. oo.. wyszło właśnie The Melancholy of Haruhi Suzumiya 06 i Juuousei 04.. damn a tak sie chciałem na laborki pouczyć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Higurashi no Naku Koro ma fajny klimat (i to mnie przy tym trzyma) ale nie mogę zdzierżyć kreski. Męczy strasznie oko :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Obejzalem ep08 :D Znow zaczynam dyskusje w spoilerach. Kto nie ogladal niech nie klika [; costi » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Mam dziwne wrazenie ze.. jak to nazwac? Gatunek Proxy? Moze byc. Wiec mam wrazenie ze Proxy i Cogito w jakis sposob lacza sie ze soba. Moze ten wirus jest stworzony przez P albo obydwoje pochodza z tego samego miejsca. Pod koniec 7 Ergo ak. Vincent walczy z kobieta ktora lata. W 8 walczy z kolesiem kontrolujacym plomienie ( czy mi sie tylko wydaje?) Idac tym tropem obstawiam jeszcze wodny i ziemny proxy. Watpliwa teoria ale zawsze mozna cos chwycic. [; A co do zgonu Lil Meyer : arrow: Jednoglosnie uznajemy to za fake? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ten z plomieniami tytulowal sie jako Emissary Of Light. Stawiam, ze beda Emissaries of Darkness (czy czasem Sibilla czy jak jej bylo nie byla Emissary of Darkness?), pewnie do tego dojdaa jeszcze zywioly. Pewnie bedzie tez walka z Emissary Of Life, byc moze nawet finalowa ;] Lil na pewno przezyje. Fani by ich zabili, gdyby ja zabili :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wiecie do czego sluzy spoiler? [; » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « A sam Ergo tytulowal siebie Emissary of Death. A kim byla Senekis? Emissary of Moonlight. 15 odcinkow przed nami moze owocowac przynajmniej jeszcze 4 emisariuszy :twisted: Nie wiem czemu ale przypomnial mi sie Genshiken ;]]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « No to Moonlight, czyli Darkness jest jeszcze "do wziecia" :P Czemu akurat Genshiken? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Gatka otaku [[[; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Nie wiem czy zwróciliście na ten element uwagę, ale to Ergo Proxy na początku serii (w 1 epku) zaatakowało Lil. Wtedy w łazience ;) Czyli ona ma jakiś związek z całą tą historią w jakiś sposób i jej nie wyeliminują. Kto wie czy ona też nie będzie Proxy? :D Edytowane 11 Maja 2006 przez Severus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Spoiler za spoilerem... co to jakis zlot BMW?? :lol2: Toz to znecanie sie nad osobami co nie moga jeszcze na spokojnie Ergo sobie zobaczyc :wink: Ech byle do 23... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Jakich beemek? Toz to zlot opla calibra [; [; [; Severus » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Tyle ze to bylo wezwanie w sprawie Cogito, tak?...Ergo&Cogito musza ze soba sie wiazac! Cholera!!!!!!!!! Kiedy next ep? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 A ja myślałem że to zlot AE86 :lol: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wtedy było w sprawie Cogito i to wszystko musi mieć związek. Lil, Ergo i Cogito. No i jeszcze tajemnicza Pino. Właśnie ona chyba jest najlepszym przykładem związku między Cogito i Ergo. Jej! Nigdy chyba aż tak nie mogłem doczekać się kolejnych epków [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...