sesq Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) jak sie komus nudzi to moze policzyc :) my anidb list o kurde, ogladales chyba wszystkie anime jakie powstaly... czy do wszystkich jakie ogladales były polskie napisy ? jakie jest najsmutniejsze/najwiekszy dramat anime ? Edytowane 25 Maja 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) o kurde, ogladales chyba wszystkie anime jakie powstaly... czy do wszystkich były polskie napisy ? Nie przesadzaj na liscie jest kolo 17% zasobow anidb, a poogladanych jest (co widac) kolo 33%. Polskie napisy :rolleyes: - dziekuje postoje. Edytowane 25 Maja 2006 przez spicum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 wlasnie jestem w polowie Elfen Lied, podoba mi sie tak bardzo ze zaraz zwariuje, sa jakies podobne anime ? Cofnij się kilka (naście) stron - pisałem o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 A na przyszlosc, jak bedziesz szukal rzeczy podobnych do wybranego anime: http://www.anime-planet.com/animerec/ Stad bedzie Ci latwiej wybrac kolejne rzeczy do ogladania :) Kurka, czemu wszyscy z Ergo Proxy stoja... a rawy juz do 11 wlacznie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 :) Elfen Lied jest takie super ( albo to tylko dlatego ze to moje 1sze anime ) Ma super tytul, 'kreske', fabule, pomysl, dramat, muzyke, czołówke ktorej nie da sie przewinąć ;] Elfen Lied masakruje. :blurp: Skoro EL to Twoje pierwsze anime, to ja ze swojej strony mogę polecić (już któryś raz to pisze w tym temacie ;)) Full Metal Alchemist, Neon Genesis Evangelion, Ghost in the Shell, Ninja Scroll. Jest jeszcze masa innych świetnych anime i chłopaki piszący tu częściej na pewno coś doradzą. :) Ja tylko żałuję, że dzień ma zaledwie 24h. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Cofnij się kilka (naście) stron - pisałem o tym.Shingestutan Tsukihime powiadasz... ? :) zobaczymy Elfen Lied masakruje. :blurp: Skoro EL to Twoje pierwsze anime, to ja ze swojej strony mogę polecić (już któryś raz to pisze w tym temacie ;)) Full Metal Alchemist, Neon Genesis Evangelion, Ghost in the Shell, Ninja Scroll. Jest jeszcze masa innych świetnych anime i chłopaki piszący tu częściej na pewno coś doradzą. :) Ja tylko żałuję, że dzień ma zaledwie 24h. :cry: planuje air'a obejzec, a w miedzy czasie sciagam Bleacha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Z fajnych rzeczy to Jyu Oh Sei się zaczęło. Po trzech epkach zapowiada się nader ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) swoja drogą, ile anime obejzelisice ?Hoho, calkiem sporo;] Ale wciąz najlepszym wg mnie jest Cowboy bebop... Skonczylem z kumplem wczoraj excel sage i po ogladaniu paru odcinkow dziennie czuje ze obie moje polkule sa plaskie jak opony czekajace na wulkanizacje :P Edytowane 25 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 planuje air'a obejzec, a w miedzy czasie sciagam Bleacha. Jak Air, to potem koniecznie Kimi Ga Nozomu Ein ;) A EL faktycznie wymiata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Elfen Lied masakruje. :blurp: Skoro EL to Twoje pierwsze anime, to ja ze swojej strony mogę polecić (już któryś raz to pisze w tym temacie ;)) Full Metal Alchemist, Neon Genesis Evangelion, Ghost in the Shell, Ninja Scroll. Jest jeszcze masa innych świetnych anime i chłopaki piszący tu częściej na pewno coś doradzą. :) Ja tylko żałuję, że dzień ma zaledwie 24h. :cry: Jak Ninja Scroll to tylko film, i koniecznie z japonskim audio - amerykanski dubbing jest zalosny. Ja dorzuce jeszcze do powyzszej listy Rurouni Kenshin OAV, Chobits, Shingentsutan Tsukihime (jak podobal Ci sie Elfen Lied, to w tym sie zakochasz - I know I did ;) ), Cowboy Bebop i Berserka, a dalej wedle upodoban :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Z fajnych rzeczy to Jyu Oh Sei się zaczęło. Po trzech epkach zapowiada się nader ciekawie.zobacze jak wyjda wszystkie episody :) Jak Ninja Scroll to tylko film, i koniecznie z japonskim audio - amerykanski dubbing jest zalosny. Ja dorzuce jeszcze do powyzszej listy Rurouni Kenshin OAV, Chobits, Shingentsutan Tsukihime (jak podobal Ci sie Elfen Lied, to w tym sie zakochasz - I know I did ;) ), Cowboy Bebop i Berserka, a dalej wedle upodoban :) berserka zobacze, po Twojej recenzji, ze po skonczeniu mialo sie ochote komus zaje.ć :)) co to znaczy 'OAV'? Dlaczego nie ogladacie anime z polskimi napisami ? Ide kontunuowac ogladac EL Edytowane 26 Maja 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 OAV = Original Anime Video (moze byc tez OVA) - ani to film kinowy, ani serial TV, wydane od razu na VHS/DVD. Z reguly ma kilka odcinkow (tak do 6). Z polskimi napisami nie ogladam, bo jestem za leniwy i nie chce mi sie ich szukac :P Poza tym po co mi polskie, skoro angielskie juz sa? PS. Nanashi wypuscili 38. epek Eureka 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Co do samych napisow - czesc jest robiona dobrze - trzeba szukac, grzebac ect. Czesc odwalana na szybkosci - timingi sa lekko mowiac o kant [gluteus maximus], zenujaca ortografia i samo tlumaczenie. Dobre suby nie sa zle. Chyba ze mowimy o RAW :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Godne polecenia (poza już wymienionymi) są jeszcze Honey&Clover i Witch Hunter Robin ;) Co do Ergo Proxy to na stronie Anime-Jiyuu od jakiegoś czasu widnieje napis No Ergo Proxy? ;(. Niepokojący zwiastun :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Polecac by mozna dlugo - w koncu nie wspomniano jeszcze Hellsinga, Haibane Renmei, Grave Of The Fireflies,... ;) Co do Ergo Proxy - nie strasz, mam nadzieje, ze to tylko obsuw. Na IRCu maja napisane, ze poszukuja kogos doswiadczonego w After Effects i edytorow, wiec podejrzewam, ze ekipa im sie troche sypnela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Huh w przerwie od Trinity Blood ( takie sredniawe ) ogladam Vandready. Raz lepiej, raz gorzej ale mozna sie posmiac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 dzis obejzalem 'Golden boy' bardzo ciekawe i momentami jest bardzo smiesznie. Czy polecacie '.hack//SIGN' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Hacki są dziwne, bardzo dziwne. Generalnie wielkiej frajdy nie miałem z tego, ale obejrzeć raczej warto - choćby dla muzyki (Yuki Kajiura syci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Czy mi sie zdaje, czy nikt nie polecil sesq Great Teacher Onizuka? Niniejszym naprawiam ten blad - obejrzec koniecznie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Znalazlem 3 rozne zrodla. Kazda wersja byla w jakosci z przedzialu slaba do tragiczna. Odechcialo mi sie :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 3 zrodla czego? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 2 torrenty i pol godziny szukania na dc++ pierwszego ep GTO. Po 4 minutach... tryb przyspieszony przegladania. Taka sama przyjemnosc jak ogladanie screenera :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 2 torrenty i pol godziny szukania na dc++ pierwszego ep GTO. Po 4 minutach... tryb przyspieszony przegladania. Taka sama przyjemnosc jak ogladanie screenera :? na boxtorrents sa 3 torrenty z pelna seria (niezle seedowane) (subby a4e, baka-anime, P-A/gfo). Do tego jest Live Action i manga. na anidb masz informacje o plikach - zawsze mozesz odrzucic od razu slabsze wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 ja rowniez jestem na etapie ogladania Elfen Lied... powiedzcie mi tylko, kiedy nalezy ogladac tego oava?? z tego co slyszalem, to ok. 10 odcinka... a moze lepiej zostawic to sobie na koniec serii? (bo w oavie moze sa jakies spojlery?) pytam, bo nie chcialbym sobie zepsuc przyjemnosci ogladania przed ostatnimi odcinkami... ;] z gory dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 OAV mozesz obejrzec po wszystkim, ew. okolo 10-11 odcinka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 ja rowniez jestem na etapie ogladania Elfen Lied... powiedzcie mi tylko, kiedy nalezy ogladac tego oava?? z tego co slyszalem, to ok. 10 odcinka... a moze lepiej zostawic to sobie na koniec serii? (bo w oavie moze sa jakies spojlery?) pytam, bo nie chcialbym sobie zepsuc przyjemnosci ogladania przed ostatnimi odcinkami... ;] z gory dzieki za odpowiedz bardzo polecam zostawic na sam koniec, gdy po smutnym 13 odcinek OAV pokaze Ci czasy 10 odcinka i nie tylko, skroi Ci serduszko jak mi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Co sądzicie o jakości napisów Shinsen-Subs? Mam obecnie na dysku 2 wersje Ergo Proxy, jedna od nich a druga od Yoroshiku. Tłumaczenie się trochę różni, nie wiem jednak które jest lepsze. Mam jednak wrażenie, że Yoroshiku bardziej przykładają się do językowej strony napisów (przypisy na min. 3 strony A4 w pdf łącznie z ilustracjami :) ). Za to Shinsen miażdży jakością obrazu: 350 megowe odcinki w h264 i rozdziałce 1280x720 :blink: Wygląda to bosko. I po prostu nie wiem, którą wrsję oglądać i zachować, a którą pożegnać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Shinsen zawsze było grupą subującą szybko, zazwyczaj z fajnie pomyślnanymi napisami, tematycznie wkomponowanymi w opening i ending; często jednak narzekają na jakość ich tłumaczeń, konkretnie wierność oryginałowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Wyszedl 10. epek Ergo Proxy od Anime-Jiyuu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ja tam ciągnę ergo od A-Kraze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...