Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

od 2 tyg mam wreszcie łacze 512(poprzednio 128 :? ) to zaczałem sobie więcej posysac..

właśnie jestem po obejrzeniu 2 sezonu gits standa alone complex i powili zabiwetram sie za 1 sezon-cały ma 8.8 gb to troche trwało ssanie...

ogolnie bardzo dobrze się oglądało, nie było problemu z polskimi napisami , a do tego na odcinkach były naniesone już napisy po angielsku to mozna trez nieco języka łyknać :P

dzięki obejrzeniu serialu wyjaśniło się wiele rzeczy nie do końca wyjaśnionych w filmach oraz poznajemy młodosć i zycie bohaterów jeszczde zanium dostali się do sekcji 9(tak na marginesie dzieki temu pani major budzi jeszcze wiekszy szacunek :wink: )

Ogolnie polecam bo naprawde warto obejrzeć ..

i taraz taka prożba- zaproponujcie coś fajnego to pozasysania :wink: chodzi mi o jakieś kultowe anime chetnie cyberpunk ale nie koniecznie... Zarówno filmy jak i seriale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kultowe? Huh zalezy co lubisz - ja ostatnio przeprosilem Initial D za to ze obejzalem tylko 2 odcinki i dalem sobie spokoj :wink: Jakbym mial wymieniac kultowe to procz GITS'a rzuca sie na jezyk NGE... Jezeli chodzi o film to nie ma przepros - AKIRA! Ogolnie polecam ( strony PL )http://azunime.net/anime/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i taraz taka prożba- zaproponujcie coś fajnego to pozasysania :wink: chodzi mi o jakieś kultowe anime chetnie cyberpunk ale nie koniecznie... Zarówno filmy jak i seriale

Znowu się powtórzę no ale... ;)

Ghost in the Shell - oglądałeś, więc wiesz, że to bardzo dobre anime.

Elfen Lied - tylko 13 odcinków, ale też warto to obejrzeć.

Hellsing - znowu 13 odcinków. O wampirach.

Full Metal Alchemist - o ile dobrze pamiętam to jest chyba 51 odcinków. Dużo tego, ale anime jest niesamowite, być może najlepsze jakie do tej pory widziałem.

Berserk - jeszcze nie oglądałem (nie bijcie proszę ;)), ale chyba każdy Ci powie, że to też niesamowite anime. Zresztą spytaj Dijkstrę. :blurp:

Neon Genesis Evangelion - znakomite i znane na purepc.

Cowboy Bebop - jeszcze nie oglądałem (nie bijcie ;)), ale i tak prawie wszyscy go polecają.

Samurai Champloo - o samurajach. Bardzo przyjemne. :)

Z filmów:

Battle Angel Alita - cyberpunk. Trwa tylko godzinę, ale warto obejrzeć.

Akira - każdy kto interesuje się cyberpunkiem musi to obejrzeć.

Armitage III - nie oglądałem, ale dla kogoś kto lubi cyberpunk jak znalazł. Mam tylko Dualmatrix. :|

Ninja Scroll - też obejrzyj. ;)

Jeśli lubisz mechy i interesują Cię samuraje to chyba warto obejrzeć Samurai 7. Na podstawie filmu Kurosawy, z tym że głównym przeciwnikiem są właśnie mechy. Co prawda późniejsze odcinki są trochę gorsze, ale i tak warto obejrzeć.

Jeszcze jest mnóstwo innych równie dobrych, o których zapomniałem lub których jeszcze nie oglądałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@orgiusz

nie no akira to dawno przerobiona B)

a za linka dzieki

@crosis

hellsinga będe chyba ssał w 1 kolejnosci-leciało to to na hyperze ale widzialem z 2 odcinki only a fajne :wink:

beepopa z tego samego kanału nieco pooglądałem..

ogolnie czsem fajne anime puszczali tam...

acha jeszcze jedno-mój angielski jest na śrdnim poziomie to lubie polskie napisy-jakie macie ulubione żródło?

bo do gitsa sac ssałem stąd:

http://animesub.info

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym http://azunime.net/anime/ to tak nie do konca :)

shinigami no ballad recenzent dal ocene 9/10 a redakcja 7.7/10 ( to mnie nakłonilo do ogladania tego ). Natomiast elfen lied recenzent dal ocene 7/10 a redakcja 5.9/10 opisując jako krwawą sieczkę z 'kupą śmiechu'.

Chodzi o to ze shinigami no ballad najsłabsze anime jakie ogladalem, a elfen lied najlepsze. Po tym jakos tak nie sugeruje sie tam oceną.

@99tomcat: ogladaj elfen lieda, dla mnie wysmienite. Źrodlo napisow masz takie jak wiekszosc z nas.

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba kulek? ;)

Orgiusz - koniecznie dorwij OVA Armitage III (4 epki) - Dualmatrix to przy tym cienizna. Mozna tez sie natknac na Polymatrix, jest to OVA zmiksowana do jednego filmu.

FMA doczekalo sie kontynuacji w postaci filmu - polecam, calkiem niezly, choc do serialu mu jednak brakuje.

Do listy anime polecanych dodam jeszcze:

- Now And Then, Here And There: raczej malo znane, ale IMHO absolutna rewelacja. Nielekkie i dosc dolujace. Zrobilo na mnie niesamowite wrazenie.

- Haibane Renmei - anime, ktore IMHO najlepiej ogladac nie czytajac o nim absolutnie nic. Lekkie, wchodzi bardzo przyjemnie, ale mozna je odczytywac na wiele sposobow. Stad tez najlepiej zasiasc do tego z otwarta glowa, bez sugerowania sie opiniami innych. Nawet bez zastanawiania sie nad znaczeniem jest to bardzo przyjemna historyjka :)

- BECK - aby przeczytac opinie o tym serialu polecam sie cofac kilka stron. Lekkie i relaksujace anime o uzdolnionym muzycznie chlopaczku, ktory przylacza sie do kapeli rockowej.

- Shingentsutan Tsukihime (chyba nie przekrecilem) - o wampirach, mocach nadprzyrodzonych i tym podobnych. Podszyte watkiem milosnym. Fajne.

- Great Teacher Onizuka - boki zrywac. Komedia o zakreconym nauczycielu, bylym czlonku gangu motocyklowego.

- Trigun - tez komedia, skrzyzowanie sf z dzikim zachodem. Troche powaznych motywow. Fajne, choc koncowka IMHO troche posysa. Polecam angielski dubbing - Vash jest swietny.

A na dniach wezme sie za ogladanie Macross Plus, ktore ostatnio wyladowalo na HDD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi

AIII ogladalem obydwa filmy. Zadnych OAV chociaz slyszalem ze jest kilka momentow ktore warto zobaczyc.

Fullmetal Alchemist The Movie - Conqueror of Shambala obejzalem. Nie wiem czemu ale koncowka mi nie przypadla. Bardziej ruszyl mnie ostatni epizod serialu [;

Dzieki ze przypomniales o GTO. Jak skoncze InitialD to zajme sie kolejna zalegloscia... Chyba :lol:

Czekam na zapowiedzi serii ktorej bede mogl przylepic etykietke WARTO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Now And Then, Here And There: raczej malo znane, ale IMHO absolutna rewelacja. Nielekkie i dosc dolujace. Zrobilo na mnie niesamowite wrazenie.

Faktycznie kawal dobrego anime.

- Shingentsutan Tsukihime (chyba nie przekrecilem) - o wampirach, mocach nadprzyrodzonych i tym podobnych. Podszyte watkiem milosnym. Fajne.

Chyba ze ktos woli lzejsze tematy wampiryczne to moze sie zlapac za Tsukuyomi Moon Phase

- Great Teacher Onizuka - boki zrywac. Komedia o zakreconym nauczycielu, bylym czlonku gangu motocyklowego.

Podobna tematycznie jest rownie dobra komedia Gokusen :)

Od siebie polece swietna anime z gatunku mystery: Monster

Kolejna dobra komedie szkolna: School Rumble

I jedna z najlepszych anime z dzialu fantasy: Juuni Kokuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapominajmy o H&C ;) Btw skończyłem czytać Ichigo 100%. Z pozoru zwyczajny ecchi/romance ale czytając 2 ostatnie tomy łzy same mi się cisnęły na oczy... Dawno takich silnych wrażeń emocjonalnych nie miałem :P

Obejrzałem wczoraj 8 epków drugiego sezonu OMG i odnoszę wrażenie, że jest on lepszy od pierwszego. Doznałem szoku jak zobaczyłem postawę Sayoko :D To już nie ta sama Queen of Vengeance co w pierwszym sezonie. Nawet ją polubiłem :D

Edytowane przez Severus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wytrzymalem jednego odcinka... ale ja nie lubie romansow.

EDYTA: Wreszcie Ergo Proxy ruszylo dalej. Poki co od Anime-Jiyuu, ktorzy zmienili nazwe na Pino-no-Usagi.

EDYTA2: chlopaki daja czadu... 16. odcinek Ergo Proxy juz jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzalem Ergo Proxy 15 i 16:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja obejzalem Kimi Ga Nozomu Eien, dobre, nawet nieprzewidywalne, brakowalo troche lepszej muzyki.

widzialem tez Looking up at the Half-Moon ( Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora ) rowniez polecam, zwlaszcza ze to tylko 6 odcinkow.

Polecicie mi jakies anime z mecha ( bedzie to moje pierwsze mecha-anime ) znam tylko eureka 7 i evangelion.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja obejzalem Kimi Ga Nozomu Eien, dobre, nawet nieprzewidywalne, brakowalo troche lepszej muzyki.

widzialem tez Looking up at the Half-Moon ( Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora ) rowniez polecam, zwlaszcza ze to tylko 6 odcinkow.

Polecicie mi jakies anime z mecha ( bedzie to moje pierwsze mecha-anime ) znam tylko eureka 7 i evangelion.

Z komediowych Full Metal Panic + fumoffu!:)

Z nie-komediowych Gundam SEED lub ewentualnie RahXephon

Edytowane przez spicum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od poniedzialku na Hyperze bedzie leciec Chobits. Recenzja z tej stronki pozwolila mi sie dowiedziec ze anime zalatuje tandetą, ale i tak obejrze bo mam takie zboczenie &] Wreszcie cos nowego a nie po raz kolejny Evangelion albo inne tasiemce ;] Dobrze ze nie emituja naruto i wiedzm z ksiezyca....chociaz ten pierwszy tytul mial podobno leciec na cartoon network :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi