costi Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Raczej Elfen Lied zalatuje tym ;) A przynajmniej epizody z Nyuu. Odnosnie anime z mechami: Appleseed, GunXSword, Escaflowne, od biedy Patlabor :) @leborg - z wymienieniem Evangeliona jako tasiemca w konforntacji z Chobitsami trafiles jak kula w plot, bo NGE jest raptem dwa odcinki dluzsze ;) Jak sie policzy speciale do Chobits i End of Evangelion, to przewaga NGE maleje do jednego odcinka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) @leborg - z wymienieniem Evangeliona jako tasiemca w konforntacji z Chobitsami trafiles jak kula w plot, bo NGE jest raptem dwa odcinki dluzsze ;) Jak sie policzy speciale do Chobits i End of Evangelion, to przewaga NGE maleje do jednego odcinka.Chodzi o to ze evangelion tam leci srednio 30razy w roku...;] Tak samo jak GTO, jakis szrot o dzieciach zabojcach i kilka innych ciekawostek...;> Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Jaki szrot o dzieciach zabojach? Dawaj tytul ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Jaki szrot o dzieciach zabojach? Dawaj tytul ;] Prosze amigo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Jakby Ci to leborgu powiedziec... sam jestes szrot :P Mnie tam sie zarabiscie Gunslinger Girl podobalo. Inna rzecz, ze streszczenie na azunime jest po prostu zalosne i w zyciu na jego podstawie bym nie siegnal po ta serie - smierdzi szrotem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 No ja akurat widzialem ten serial "na żywo"...kreska brzydka, fabula nieciekawa. Dałem spokoj po 3 odcinkach...Nawet tytulu niepamietalem, gdyby nie ta stronka raczej bym sobie nie przypomnial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 To gratuluje oceniania serialu po obejrzeniu 3 odcinkow z 13... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) To gratuluje oceniania serialu po obejrzeniu 3 odcinkow z 13... <_<Mam sie meczyc przez 13 odcinkow skoro mi nei lezy klimat/kreska? Mode na sutkens tez oceniasz po 3 odcinkach z 3000 ?? :lol: Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) @leborg: ogladaj chobitsy, sa dobre znakomite tło do głownych wydazen ! @costi :) a kto ocenil Kimi Ga Nozomu Eien po pierwszym odcinku ? ;D Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 No to pierwsza epka Aquariona z glowy. Modele mechow/aniolow jak z Appleseed'a, animacja - raczej nie widze brakow ( kreska mi sie bardzo podoba - ogromny plus ), glosy i muzyka moga byc. Ciagne dalej :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 @costi :) a kto ocenil Kimi Ga Nozomu Eien po pierwszym odcinku ? ;D hmmm... owned :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Panowie mam do was pytanko. Ogladalem Hellsing 12 odcinkow a dzis widzialem na necie Hellsing Ultimate OAV ep. II moze mi ktos powiedziec co to jest ? Bo troszke sie pogubilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 OAV zaczelo wychodzic jakis czas temu (czestotliwosc jednego epka na pare miechow <_< ). Odcinek pierwszy to w zasadzoie powtorka z czesci serialu (od pierwszego odcinka do epizodu z Ojcem Andersonem), drugi odcinek na trailerach wygladal tez na czesciowa powtorke. Dzis obejrze, to dam znac. Ogolnie OAV sie trzyma bardziej mangi (rowniez w kresce, co nie zawsze wychodzi temu na dobre, vide wstawki komediowe w OAV I), mam cicha nadzieje, ze trzeci i czwarty epizod pojda w ta strone co manga. A tak w ogole to Hellsing nie mial 13 odcinkow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 A tak w ogole to Hellsing nie mial 13 odcinkow?Dokładnie, było 13 odcinków. Oglądaliście może Wonderful Days lub Blue Submarine No. 6? Jeśli tak to czy warto oglądać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 WD nawet mi sie podobalo. Przyjemne na deszczowy wieczor i 2 browarki. Fabula nawet nawet, graficzne na wysokim poziomie a muzyka... Az chyba sobie zaraz odpale ;] update Idzie sie pochlastac z torrentem Aquiliona. Nie wyciaga 90% lacza :cry: I troche za bardzo krzycza. Daleko od RahXephona ale i tak mi sie podoba ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) ostatnio ogladalem wonderful days, jest to moje pierwsze anime z gatunku 'movie'. Dla mnie take srednie, grafike ma fajna ale fabule nie. A Wy powiedzcie mi czy Saikano jest warte Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 ostatnio ogladalem wonderful days, jest to moje pierwsze anime z gatunku 'movie'. Dla mnie take srednie, grafike ma fajna ale fabule nie. A Wy powiedzcie mi czy Saikano jest warte Saikano - calkiem dobre, aczkolwiek do wspanialosci sporo brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 @leborg: ogladaj chobitsy, sa dobre znakomite tło do głownych wydazen !Pewnie ze bede! ;> Ostatnio niezbyt wiele anime do mnie dociera, wiec nawet gdyby znow leciala bajka o dziewczynkach zabojcach, obejrzalbym ja do konca :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Hellsing OVA II obejrzany. Krotko: czad 8) Swietna kreska i muzyka. Malo tresci, duzo akcji. Reszta w spoilerze: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Odcinek to wylacznie atak braci Valentine na siedzibe Hellsinga. Zasadniczo to samo, co w serialu, choc jest jedna roznica: pojawia sie postac Majora i nazisci. Zapowiada sie, ze w nastepnych odcinkach wreszcie dojdzie do konforntacji z nimi :twisted: Jeszcze odnosnie ep. II: wspomnialem o swietnej kresce, ale jest od niej jeden wyjatek: Seres. Przez wiekszosc odcinka sceny z jej udzialem to wylacznie glupawa wstawka komediowa i tak tez jest ona rysowana. Kompletnie to nie pasuje do calej reszty i psuje klimat - nawet w Disgaea kreska byla powazniejsza. Na szczescie jak juz Seras bierze udzail w akcji na serio, jest rysowana na tym samym poziomie co reszta postaci. Ocena ogolna: solidne 8/10, gdyby wyeliminowac to, o czym wspomnialem w spoilerze dalbym z czystym sumieniem dyche. @leborg - tylko nie zostaw tego po kilku odcinkach ;) Powaznie mowie, warto obejrzec calosc, bo Chobitsy maja dosc niejednolity klimat. Postacie drugoplanowe to male arcydzielo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Obejrzałem Kyou no Go no Ni. Szkoda, że tylko 2 epki bo z mangi mogli spokojnie zrobić 4 a nawet 5 :) 9/10 w swoim gatunku (zarówno manga jak i anime) [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Ja czytalem ze padaka (a co najwyzej przecietne)... Genialne nie bylo. Daleeeko do Rah chociaz przyjemnie sie ogladalo. Myslalem ze zakonczenie bedzie wredniejsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Jin-Roh-baaardzo mi się podobało, dawno tak fajnego movika nie widziałem. Dobry klimat, zmusza do myslenia i refleksji, świetna muzyka. Warto obejrzeć. The cat returns- jak to produkcja ze studia Ghibli- świetne wykonanie, pełne ciepła i spokoju choć imho drugie Spirited away czy Howl's moving castle to nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 A Whisper of the Heart widzial? Jesli dobrze pamietam, to The Cat Returns wywodzi sie wlasnie z tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 A Whisper of the Heart widzial? Jesli dobrze pamietam, to The Cat Returns wywodzi sie wlasnie z tego. Właśnie tak słyszałem, Whisper mam na płytce dzisiaj sobie obejrze. Obejrzałem jeszcze 4 pierwsze epy Mushishi i musze powiedzieć, że również mi się podoba. Wykonanie jest świetna a historia również ciekawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Eh A ja ostatnio ani czsu ani checi- po obejrzeniu 2 sezonów gits-a jakoś mi sie odechciewa innych rzeczy... Wszystkie inne anime wydają mi sie jakieś takie nudne, plytke i nie w klimacie cyberpunk :lol: eh chyba pora sobie hellsinga possać to mozę mi sie zachce pooglądać co innego.. Acha ogladam tak co 2 odcinek chobittsa czy jak to sie tam wabi- na razie jakieś takie dziwne ale poprawia humor bo pogodne to chyba będe oglądac.. no i czekam na 3 sezon Gits SAC B) Kurde zakochałem sie w tej serii :D Tylko problem z tym jak z Tolkienem- poczytasz to potem inne fantasy jest zawsze gorsze..tutaj chyba będzie taks amo jeśli chodzi o coś w podobnych klimatach- po gits nawet Akira już nie robi takiego wrażenia Edytowane 9 Września 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Ogladam chobitsy i chociaz narazie widzialem 6 odcinkow to juz wiem ze te anime roxuje rulezem. Jest takie sympatyczne, nie ma tutaj takiej sztucznej tandety ktora czesto przewija sie tego typu animcach;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Nowosci z sieci: jest juz Ergo Proxy 19 od Pino-No-Usagi (dawniej Anime-Jiyuu), oraz Berserk chapter 279 od Evil_Genius :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 obejrzalem Samurai Champloo, dawno nie widzialem czegos tak dobrego! widac podobienstwa do CB - kreska, swietna akcja i oczywiscie humor ;> kto poleci cos, co mnie zmiecie?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Ja przeprosilem GTO :twisted: No i rownolegle Tsukihime ogladam ;] Chobits - 10 min..alt+f4, del. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 ty jesteś za prosty człek na chobitsa- tot akie słodnie a jeszcze nie mdli :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...