Gość Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Jak ktos sie ma zamiar dobrze bawic, to raczej obejrzy i pojdzie spac dopiero :P Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Koniec Black Lagoon :cry: Z jednej strony fajnie ze sie nie ciagnelo za bardzo ale koniec troche blado wypada... Chociaz Rock dal ostro po bandzie z Balalaika [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Hmm jakos na koniec zbytnio mi to nie wyglada. Za biedny. NHK ni Youkoso! zaliczony i moge od serca polecic te anime. 9/10 BTW. Nadrabiajac zaleglosci teraz wiem ze Orgiusz ma obojniaka w avatarze ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Black Lagoona mi nie żal - ten drugi sezon był jakiś taki mało porywający dla mnie. Ale wspomnę o takim dziwnym tytule jak Narutaru. Zaczyna się cukierkowo, jak dla najmłodszych, szybko robi się brutalne, zapowiada się fabuła w stylu Geass i potem gdzieś znika. Wykazuje pewne podobieństwo do Elfen Lied czy Jigoku Shoujo. Ogólnie mam mieszane uczucia po obejrzeniu :-P . A, mam pytanie do forumowiczów oglądających anime dłużej: zauważyłem, że przestaje mi się rzucać w oczy "animowatość" anime, ten sposób przedstawiania akcji wydaje się już "prawie normalny". I to nawet w produkcjach rysowanych na sposób xxxHolic czy Gankutsuou. Czy to znak, że należy sobie zrobić przerwę? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 s0n1c myslalem ze to tylko rozdwojenie jazni :wink: Chyba biore sie za Bebopa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Black Lagoona mi nie żal - ten drugi sezon był jakiś taki mało porywający dla mnie. Ale wspomnę o takim dziwnym tytule jak Narutaru. Zaczyna się cukierkowo, jak dla najmłodszych, szybko robi się brutalne, zapowiada się fabuła w stylu Geass i potem gdzieś znika. Wykazuje pewne podobieństwo do Elfen Lied czy Jigoku Shoujo. Ogólnie mam mieszane uczucia po obejrzeniu :-P . A, mam pytanie do forumowiczów oglądających anime dłużej: zauważyłem, że przestaje mi się rzucać w oczy "animowatość" anime, ten sposób przedstawiania akcji wydaje się już "prawie normalny". I to nawet w produkcjach rysowanych na sposób xxxHolic czy Gankutsuou. Czy to znak, że należy sobie zrobić przerwę? :D Nie wiem co o tym mysla inni, ale dla mnie to normalne. Poprostu "przyzwyczailes" sie do ogladania kreski zamiast aktorow. Zreszta nie rozumie terminu "zrobic sobie przerwe od anime" (joke). s0n1c myslalem ze to tylko rozdwojenie jazni :wink:Szczegoly, szczegoly :wink: Nie wiem czy juz byl wspomniany w temacie Evangelion Shin Gekijouban: Rebuild of Evangelion Z tego co wyczytalem: Ma być to jeszcze raz opowiedziana ta sama historia, ale z innego punktu widzenia i z większym naciskiem na akcję niż na psychikę bohaterów, a seria ma się składać z 4 kinówek. Bodajze 4 i ostatnia ma zawierac calkiem inne zakonczenie.Hmm juz widze ten glos w trailerze: "4 movies. Different look on the same story. 20% bigger Asuka's boobs. More action, less bullshit. Evangelion the Movie: Rebuild of Evangelion. 2007" Ale nie ma co, moje must have. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ja kiedyś tam mruczałem o tym evangelionie :P Wziąłem się za D.Gray-man i jak komuś podobało się FMA to na pewno i to mu się spodoba ;) Nie wiek jak będzie dalej akcja poprowadzona ale dotychczas mnie się podoba [; A ze starszych to sobie oglądam DB :D Przypominają się dawne dzieje jak każdy za małolata w szkole kamehameha robił [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 A ja wlasnie jestem w trakcie xxxHolic. Nawet niezle, bylo pare fajnych gagow, ale kreska zupelnie mi nie podchodzi. Duzy plus dla serialu, ze chce mi sie to ogladac, mimo jego wygladu. EDIT: i juz po :) Calkiem fajne, kreska w koncu przestala mi przeszkadzac (albo ostatnie odcinki rysowali nieco "lagodniej"). Troche cierpial na syndrom Cowboy Bebopa (brak wyraznie zarysowanej fabuly spajajacej cala serie), troche na syndrom Chobitsow (pol serialu lekko i smiechowo, a potem zaczynaja sie doly), ale w sumie na zle mu to nie wyszlo. Ma ktos namiary na film, w jakiejs normalnej jakosci (na tokyotoshan szukajka wyrzuca mi tylko w 720p)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) A, mam pytanie do forumowiczów oglądających anime dłużej: zauważyłem, że przestaje mi się rzucać w oczy "animowatość" anime, ten sposób przedstawiania akcji wydaje się już "prawie normalny". I to nawet w produkcjach rysowanych na sposób xxxHolic czy Gankutsuou. Czy to znak, że należy sobie zrobić przerwę? :D jak wpadasz w rutynę to sprawdź np. Kemonodzume i Mind Game albo ze starszych rzeczy Manie-Manie: Meikyuu Monogatari, Angel's Egg czy Ihatov Gensou: Kenji no Haru. A tak w ogóle, jeśli ktoś szuka czegoś oryginalniejszego to polecam Kemonodzume, co prawda kreska wielu odrzuci ale to naprawdę fajna seria, w odczuciach momentami przypomina Ergo Proxy, plus od czasu do czasu masakrycznie śmieszny czarny humor. Po za tym ostatnio z ciekawszych rzeczy widziałem Sunabouzu aka Desert Punk, czyli taki Trigun z tym że główny bohater jest odwrotnością Washa, a wszystko dzieje sie głownie w komediowej konwencji, choć czasami można doszukać sie poważniejszych wątków, w każdym razie ciekawy to kontrast dla Triguna. Btw ogląda ktoś jeszcze Bleach’a? coś ciekawego zaczęło się może dziać, bo jakoś zwątpiłem po Soul Society. EDIT @costi xxxHolic movie? sprawdz tu http://shinsen.b33r.net/ Edytowane 5 Stycznia 2007 przez cookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 cookie: dzięki, tytuły dodane do kolejki :-P Film xxxHolic ładny bardzo jest (chociaż może ciut za dużo CG), ale fabularnie serii nie dorównuje moim zdaniem. Mimo wszystko obejrzeć warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dewelius Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Btw ogląda ktoś jeszcze Bleach’a? coś ciekawego zaczęło się może dziać, bo jakoś zwątpiłem po Soul Society. Właśnie skończyła się era fillerów i anime od następnego odcinka wraca do tego co jest w mandze. : ) Edytowane 6 Stycznia 2007 przez Dewelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 http://anime.com.pl/Kanal_z_anime_w_Polsce...,read,2758.html oO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Interesujace... oby tylko to rzeczywiscie ruszylo i trzymalo jakis poziom. Skonczylem wlasnie drugi sezon Black Lagoon... more, please :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Yah... W sumie 2 razy widzialem jakas kreske anime na AXN'ie ale nie chcialo mi sie za bardzo drazyc co to bylo. costi tez jakos chce mi sie wiecej strzelaniny, wiecej alkoholu i wiecej Roanapur [; Az sie zastanawialem czy nie odswiezyc sobie GunGrave'a [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 na axnie sci-fi lecą: Sakura Wars i Samurai 7 :] a niedługo axn ma zrobić kanał gdzie 24h będą anime lecieć xD aaaaaaaaaa orgia xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Interesujace... oby tylko to rzeczywiscie ruszylo i trzymalo jakis poziom. Skonczylem wlasnie drugi sezon Black Lagoon... more, please :D Uhhh, ja stoje niestety na 16stym... Brakuje jednak troszke czasu ostatnio ;> Ogladam jeszcze futakoi....Po tym co zobaczyłem w Futakoi Alternative stwierdziłem ze moze wczesniejsze anime równiez było takie fajne, ale niestety to mocny sredniak. Zreszta nie lubie anime o dzieciach XD, uhhh, jeszcze dzis na polsatanie lecial titan nowa ziemia....mógłby ktos pisac o takich rzeczach....:< lista animaxa na zachete http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_progr...dcast_by_Animax Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 No panowie ogladal juz moze ktos jeszcze Afro Samurai'a? Jak na 1 odcinek przystalo, duzo akcji malo dialogow :D Ciekawa kreska, glownej postaci glos podklada Samuel L. Jackson, muza by RZA. Szkoda ze bedzie tylko 5 oav'ek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Film xxxHolic obejrzany - faktycznie sporo CG, miejscami troche na sile (mozna bylo spokojnie zwyklym rysunkiem zalatwic, powierzchnie nie wygladalyby jak tytulowy bohater topicu pt. "moja pierwsza praca w 3DStudio"). Historyjka krociutka i prosciutka, ale klimat fajny. Hmm, co by tu teraz... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Hmm, co by tu teraz... :unsure: Kenshin...ogladam i jest miodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Ja probuje przelknac Starship Operators. Optymistycznie tego nie widze i na torrencie procz tego siedzi Mezzo DSA i Get Backers. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Ukonczylem niedawno oba sezony Black Lagoon - jakby nie patrzec miodzio :) Jakby ktos szukal czegos w klimatach GTO to moge spokojnie polecic Salaryman Kintarou i Gokusen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 A wlasnie, ogladal ktos Banner/Crest of the stars? Ciagnie mnie do jakiejs space opery... @Firekage - dzieki za polecenie, ale OAVki juz obejrzane, a do serialu mnie jakos nie ciagnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 A wlasnie, ogladal ktos Banner/Crest of the stars? Ciagnie mnie do jakiejs space opery... Zdarzylo mi sie poogladac. Pomijajac kawalki w stylu naparzanie sie impulsami/minami (nie wystepujace wlasciwie na poczatku serii) calkiem ciekawa pozycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Jakis ibil wrzucil na anime-alliance samuraia champlo z hammerykanskimi odglosami swiata zywego. No nic tylko sie zastrzelic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) Nie wiem, czy ten adres jest znany: http://www.deathnote.tv/ , ale że to direct download, i jest tam też live action, to warto zajrzeć? Edytowane 10 Stycznia 2007 przez grzmot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienzero Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Jakis ibil wrzucil na anime-alliance samuraia champlo z hammerykanskimi odglosami swiata zywego. No nic tylko sie zastrzelic.... ała... a powiedziec musze ze kazdemu polecam ta serie, szczerze mowiac przypomina ona mi, na swoj sposob, cowboy bebopa - bo tez jest jeden glowny watek, ale kazdy ep jest pobocznym. bo tez muzyka jest swietna w kazdym kawalku [choc zupelnie inna niz w CB, swietny chillout ;]. no i tez animacja walk wymiata, szczegolnie ze jeden z bohaterow wyraznie porusza sie podobnie jak spyke, ktory to z kolei uczyl sie z ni mniej ni wiecej stylu bruca lee. ponizej super spoiler wiec prosze o klik tylko tych co juz widzieli ;] » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « choc niestety mamy happyend... i dlatego wlasnie SC jest gorszy niz CB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 No dobra, mam nadzieje, ze ktos skorzysta. GTO, rozkrecilo sie po polowie, bardzo fajne sie zrobilo i nabralo ciekawszego schematu, miny onizuki sa bezbłędne, nie ma innego anime ktore mialo by takie super miny. Hachimitsu to Clover, jedno z najśmieszniejszych i najbardziej wzruszajacych anime, wdodatku w jednym, polecam kazdemu, muzyka jest tez swietnie dobrana, jedno z anime ktore ma prawie wszystkie zalety. Hoshi no Koe ( Voices of a Distant Star ) , nie podobalo mi sie, kreska tez nie przypadla mi do gustu, ale nie zaluje bo 25 min to niewiele czasu. Pale Cocoon, dosc oklepany pomysl a nawet ciekawa pozycja, chodz wydaje mi sie ze nie zrozumialem do konca tego anime. Mushishi, genialna kreska, unikalna fabula, bardzo dobre anime, sklada sie z 26 odcinkow nie powiazanych ze soba ( cos jak w bebopie ), czuje, ze bede to za rok niezle wspominal. narcissu, gra ( dokladnie visual novel ) bez zadnych erotyzmow itp. o dziewczynie i chlopcu co sa chorzy czekaja na smierc bo sa smiertelnie chorzy, bardzo wzruszajaca opowiesc, czasem mi sie przypomni wieczorem i potem jest ciezko zasnac :D Glowna zaleta jest przepiekna muzyka, wiekszosc utworow jest sliczna i naprawde działa! gra darmowa, po ang. do sciagniacia tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 xxxHolic mi wcale nie podeszlo, denne, kreska odstraszajaca... zaczalem Saikano, z poczatku myslalem ze zwykle love story, a tu nagle bam... lekkie skojarzenie z Elfen Lied Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 GiTS - powstanie film. Hmm zobaczymy jak bardzo splyca przekaz [; Chociaz... BTW. Kiedys czytalem ze Battle Angel Alita tez ma byc sfilmowany... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 o właśnie.... ktoś wspomniał o Get Backers :] ktoś inny widział może? bo jakoś tytuł mi się spodobał a że kupiłem wypalarkę dvd (w końcu....) to mam miejsce na hdd :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...