Orgiusz Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Dziaua 10 sek po tym jak zreflektowalem sie ze jest tylko dla pssword wiec nie wciskaj mi tu ze nie bangla lamerze :P Zeby nie bylo ot - wie ktos jak zmusic The.Place.Promised.in.Our.Early.Days.720p.WMV9.AC3.5.1.Dual.mkv do pokazywania normalnych subow bo mam same krzaki albo nic :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Zmienic kodowanie, albo sprobowac z innymi czcionkami. Gankutsuou - zaliczone. 10/10. Zemsta jest slodka... Za co sie teraz zabrac. Hmm moze 2 ep Higurashi no Naku Koro ni... Jednak trzeba dac szanse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Oke poradzilem sobie... Mam nadzieje ze najwyzej oceniane suby beda wiernym tlumaczeniem a nie fantazja bandytow :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Duzo grzebania? :> http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show...&uid=203891 >:3 :cry: :wink: Edytowane 22 Lipca 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Najslabsze przez ktore sie przebilem jako seria [;] FF:AC dostalo wiecej za to ze byl fajnym teledyskiem a Shingetsutan Tsukihime w ktoryms momenice udezyl w za powazna nute ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) No to czesc osob sie ucieszy: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu 2. O i jeszcze cos takiego: Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan 2nd. Edytowane 22 Lipca 2007 przez s0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 O! Właśnie przed chwilą myślałem czy sobie tej serii nie odświeżyć a tu taka niespodzianka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho - hmmm na aniDB skonczla sie skala jak bardzo mi sie podobalo... Historia, grafika, muzyka... :wub: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 U mnie skaczyla sie na 8. :P BTW ciekawy jest releese THORA. Ciekawe jakiego proca to wymaga do plynego odtwarzania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 U mnie skaczyla sie na 8. :P BTW ciekawy jest releese THORA. Ciekawe jakiego proca to wymaga do plynego odtwarzania. Moze obliczenia na grafike trzeba przerzucic ... trzeba sie bedzie zainteresowac tematem. U mnie na procku jest problem z 720p, co dopiero z tym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) eee ??? ja ogladalem film Codec: x264 2-pass Audio: 1.5mbps DTS 5.1 Bitrate: 6546kbps Resolution: 1920 x 800 (2.40:1) OAR bez zacinki. Nie uzywam zadnych specjalnych kodeków ale slyszlaem ze jak komus przycina to niby kodek CoreAVC pomaga. kto nie ogladal girl who leapt through the time to wyszla wersja HDTV Bit rate : 2058 Kbps http://js0606.vsix.net/photo2/The.Girl.Who.Leapt.Through.Time.2006.HDTV.720p.x264[(004821)22-09-59].pnghttp://js0606.vsix.net/photo2/The.Girl.Who.Leapt.Through.Time.2006.HDTV.720p.x264[(044587)22-11-01].pnghttp://js0606.vsix.net/photo2/The.Girl.Who.Leapt.Through.Time.2006.HDTV.x264[(033174)22-08-05].png kogos interesuje to porównanie jakosci grup 720p anime darker than black: http://img409.imageshack.us/img409/9109/1180893942018ti7.jpg Edytowane 24 Lipca 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Jak sie komus NGE podobalo, to polecam Eureka 7 :) CO do mylist na anidb - narzedzie ma ogromne mozliwosci, ale jak sie juz ma sporawa kolekcje to wklikanie tego wszystkiego troche trwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Jak sie komus NGE podobalo, to polecam Eureka 7 :)Jeszcze parę dni i będę miał :). Aktualnie remont w mieszkaniu i nie za bardzo mam jak oglądać cokolwiek, yh... Edytowane 24 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Eureka7 nie przypadło mi jakoś do gustu tak jak NGE. Polecam również FMA :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 CO do mylist na anidb - narzedzie ma ogromne mozliwosci, ale jak sie juz ma sporawa kolekcje to wklikanie tego wszystkiego troche trwa...jakie korzysci z mylist ? jedyne jakie widze to statystyka ile odcinow anime sie widzialo i ile to wszystko zajmuje. To dodawanie anime klikajac na kazdym odcinku grupy jest beznadziejne ( wiem ze jest program ktory robi to za ciebie ale wiele anime juz dawno wywalilem ) dzieki votes mam liste anime ktore widzialem, ich ocene, hint. Po co mylist ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Ja sobie muszę sprawić mangę Elfen Lied, bo mi nie daje spokoju ta końcówka. Okropnie brakuje kontynuacji anime :(. Edit: Znalazłem 76 epizodów (to chyba całość?), mam nadzieję, że wszystkie są po angielsku... Edytowane 24 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Highlander... Gdzie widzialem ta kreske.... VH:Bloodlust :?: Jakby to powiedziec - Z glowy :lol2: Nawet przyjemnie sie ogladalo. Szkoda ze seria nalezy do gatunku filmow ktore pamietam z dziecinstwa ale nie mam odwagi ogladac ich teraz [; UPDATE: NO wlasnie! Animatrix:Program xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ja sobie muszę sprawić mangę Elfen Lied, bo mi nie daje spokoju ta końcówka. Okropnie brakuje kontynuacji anime :(. Edit: Znalazłem 76 epizodów (to chyba całość?), mam nadzieję, że wszystkie są po angielsku... Mozesz sobie odpuscic - manga sie rozjezdza fabularnie z anime gdzies tak po 6-7 odcinkach. Poza tym moim zdaniem jest marna, szczegolnie w kwestii kreski. Jeden z nielicznych przypadkow, kiedy anime jest lepsze od mangi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) Mozesz sobie odpuscic - manga sie rozjezdza fabularnie z anime gdzies tak po 6-7 odcinkach. Poza tym moim zdaniem jest marna, szczegolnie w kwestii kreski. Jeden z nielicznych przypadkow, kiedy anime jest lepsze od mangi :) No, właśnie zauważyłem (mam już 31 epizodów), że kreska jest ohydna... <_< Ta z anime jest, wręcz przeciwnie, idealna :). A Lucy ma stopy o niewiadomym rozmiarze, ale z pewnością przewyższającym 50... Edytowane 25 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 A Lucy ma stopy o niewiadomym rozmiarze, ale z pewnością przewyższającym50... W Polsce ciezko dostac buty , ale sie da...jednak w Azji... :lol2: :lol2: :lol2: Walcze z Onizuka jednak...do tego Black Cat i Akira , cos nie mam mocy... :unsure: Vennor skoro lubisz takie animce jak Elfien to wal od razu Laina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ke? A w czym jest Lain podobny do EL? Juz predzej Tsukihime, Narutaru, od biedy Boogiepop Phantom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) W Polsce ciezko dostac buty , ale sie da...jednak w Azji... :lol2: :lol2: :lol2::lol2: Vennor skoro lubisz takie animce jak Elfien to wal od razu Laina.Serial Experiments Lain? Widziałem już ;f. Tsukihime, Narutaru, od biedy Boogiepop Phantom.Zanotuję :). Jest nawet moja pierwsza anime: Nausicaa. Z wyprzedzeniem poprosze o mini recenzje gdy ja poogladasz :) Jestem ciekaw jak wypadnie w konfrontacji z nowszymi pozycjami.Właśnie skończyłem oglądać. No więc: Od razu mi się spodobało, tak na dobry początek. Kreska nieco przestarzała, specyficzna dla Ghibli i Miyazaki (w Mononoke Hime jest niemal identyczna). Nie mówię, że mi się nie podoba, ale jak już wspomniałem jest specyficzna dla tych grup. Bardzo ładnie za to przedstawiono las Ugór - szkoda tylko, że w tak krótko go pokazywano :). Aż chciałbym poznać jego większy obszar... Fabuła, choć nieco bajkowa, bardzo ciekawa i oryginalna. Czy mogę powiedzieć coś jeszcze? Z pewnością mogę zaznaczyć, że mi się podobało i jest to anime godne polecenia. Oj, przydało się coś dla odskoczenia od manii Elfen Lied :lol2:. Ode mnie 9, może 9.5 na 10 punktów ;0. Edytowane 25 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ke? A w czym jest Lain podobny do EL? Juz predzej Tsukihime, Narutaru, od biedy Boogiepop Phantom.W klimacie , oba sa trudniejsze w odbiorze i nie sa o tyku Marianny :lol2: Innymi slowy obie te pozycje sa bardziej powazne od reszty animcow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 W klimacie , oba sa trudniejsze w odbiorze i nie sa o tyku Marianny :lol2: Innymi slowy obie te pozycje sa bardziej powazne od reszty animcow....Zdecydowanie, tego typu anime lubię. I dlatego nie interesuje mnie na przykład Naruto <_<. Wracając do mangi Elfen Lied: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Polecam jeszcze raz Boogiepop Phantom, klimatem przypomina SE Lain ale nie jest az tak trudne jak lain. Struktura boogiepopa przypomina filmy "babel", "21 gram", "amores perros" no i troche "pulp fiction". Vennor nie zapomnij tego obejzec, bo ja o tym anime w ogole nie slyszalem, znalazlem je na anidb.com przegladajac kategorie "Dementia". Wszedzie ci poleca Fullmetal alchemisty, haruhi i inne bebopy a niekoniecznie boogiepopa, wiec nie zapomij bo jestem pewien, ze ci sie spodoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) Polecam jeszcze raz Boogiepop Phantom, klimatem przypomina SE Lain ale nie jest az tak trudne jak lain. Struktura boogiepopa przypomina filmy "babel", "21 gram", "amores perros" no i troche "pulp fiction". Vennor nie zapomnij tego obejzec, bo ja o tym anime w ogole nie slyszalem, znalazlem je na anidb.com przegladajac kategorie "Dementia". Wszedzie ci poleca Fullmetal alchemisty, haruhi i inne bebopy a niekoniecznie boogiepopa, wiec nie zapomij bo jestem pewien, ze ci sie spodoba. Jasne, że nie zapomnę. Mam ten tytuł zanotowany już od dawna ;). Edytowane 25 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Paprika Niezle niezle. Graficznie super, fabula tez dobra ale muzyka... Ciezko nie skojazyc tej charakterystycznej muzy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Obejrzałem dwie produkcje Makoto Shinkai - She and Her Cat i Voices of a Distant Star. Muszę przyznać, że to specyficzne anime i łatwo, po obejrzeniu kilku, bez trudu rozpoznać kreskę, schemat i specyfikę jego filmów. Są krótkie i zaczynają się jakby od połowy - żadnego wprowadzenia, od razu poznajemy wszystko, co potrzebne... Warto obejrzeć, zwłaszcza, że to tylko 5 (tu czuć niedosyt) i 25 minut (tu zresztą też). Edit: Jeszcze jedno, mamy tu do czynienia z ładne narysowanym otoczeniem, ale ładnie narysowanej twarzy się tu nie uświadczy <_<. Edytowane 26 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Moze obliczenia na grafike trzeba przerzucic ... trzeba sie bedzie zainteresowac tematem. U mnie na procku jest problem z 720p, co dopiero z tym :) Zainteresuj sie kodekiem CoreAVC do h264 i VLC Player do reszty, mi pozwolily na Athlonie XP 2500+ @ stock ogladac 720p bez wiekszych problemow :) Wlasnie koncze Full Metal Panic! Poczatek fajny, srodek przynudza, koniec znow robi sie ciekawy :) Dokoncze jeszcze drugi raz GITS:SAC ogladac i trzeba sie brac za cos innego... Sciagniete FLCL, FMP Fumoffu i TSR, zaczete Azumanga Daioh i Ergo Proxy (cudo! ale wiecej napisze jak skoncze), do skonczenia Witch Hunter Robin... Co tu wybrac, a mowia ze od przybytku glowa nie boli :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 nie wiem czy wszyscy widzieli trailer NGE The Movie http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,4319820.html to będzie masakra! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...