Daamain Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 No i skończyłem DearS... pod koniec chciało mi się płakać - to wyjaśnia wszystko Komedia, romans, ecchi? Porządna dawka śmiechu i różnych emocji - naprawdę, jedno z najlepszych anime, jakie oglądałem Polecam normalnie 10/10 BTW Za parę godzin wyposażam się w nowego twardziela, aby więcej anime zmieścić :) Z dnia na dzień, coraz większym otaku stawać się... ^^ Najlepszych? To malo jeszcze widziales :wink: Z podobnych na pewno Chobits, choc mnie troche znudzil. Z lepszych... Haibane Renmei :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 W sumie to faktycznie niewiele widziałem (lista w spoilerze) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Dragon Ball Dragon Ball Z Dragon Ball GT Fate Stay Night Grenadier He Is My Master FLCL Futari Ecchi Hantsuki DearS Dziś wyposażyłem się w 400GB dysk, więc na pewno nadrobię zaległości - o Chobits już trochę czytałem i oczywiście ściągnę, a co następne - zobaczy się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Dziś wreszcie skończyłem oglądać Azumange Daioh. Wystawiłem na anidb mocne 7 bo seria nie była czymś niesamowicie crapowatym czy też w drugą stronę. Momentami nudne, ale uśmiech z twarzy prawie nie schodzil. Turlania po podłodze ze śmiechu nie stwierdzono..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie podołałem dzisiaj i obejrzałem Shane tylko do 21 odcinka. Zapowiadało się w miarę fajnie, ale dalej skopali porządnie. Zobaczę jeszcze co będzie w tych 3 ostatnich epkach, ale już mi się nie podoba z paru względów. :| __________________________________________ Skończyłem :) Nawet się zreflektowali w tych 3 ostatnich, ale i tak niedosyt pozostał. ;) Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Nie podołałem dzisiaj i obejrzałem Shane tylko do 21 odcinka. Zapowiadało się w miarę fajnie, ale dalej skopali porządnie. Zobaczę jeszcze co będzie w tych 3 ostatnich epkach, ale już mi się nie podoba z paru względów. :| __________________________________________ Skończyłem :) Nawet się zreflektowali w tych 3 ostatnich, ale i tak niedosyt pozostał. ;) to Cie ucieszy fakt ze bedzie druga cześć Shany. ja obejzelaem Cowboy bebop the movie, kurde co za niezle kino ! grafika, animacja i ten humor. Piekny, piekny polecam obejzec nawet przed zwyklym serialem TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 No nie wiem czy ucieszy. Bo jednak mi się tak bardzo nie podobało. Ale i tak się pewnie obejrzy ;) Dzisiaj zacznę DearS, a potem Chobits. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja miałem w planach Ergo Proxy, ale wyjeżdżam na parę dni, więc nie zdążę całego obejrzeć; zaraz włączę sobie Byousoku 5 Centimeter. Sprawdzę, czy jest lepsze niż Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho :). Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) BTW. Obejrzałem sobie Love Love?. Poryła mnie ta bajka :lol2: A szczególnie pierwsze odcinki. ;) Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Więc... Niewiele tu do mówienia; za obraz i dźwięk dałbym 11/10, fabuła bardzo ciekawa, specyficzna dla (geniusza!) Makoto Shinkai. Widać podobieństwa sytuacji (a nawet miejsc) do poprzedniej produkcji, ale to przecież nie minus. Przede wszystkim muszę powiedzieć, że to najlepiej wyglądające anime, jakie dotychczas widziałem (a to zapewne również za sprawą 720p) i oczywiście jedno z najlepszych pod każdym względem. Koniec mnie nie rozczarował, bo spodziewałem się takiego przebiegu wydarzeń :(. Nie wiem, czy potrafiłbym sprecyzować dlaczego Byousoku 5 Centimeter jest godne najwyższej oceny w sklali; ono po prostu jest świetne i koniec, o! Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Vennor cos za duzo ogladasz movies, dla mnie najlepsze sa Akira, Toki wo Kakeru Shoujo, Bebop i Gekijouban Air ( ale ten ostatni dopiero po serii TV chodz dla mnie jest lepsze od serii TV ) a taki Spirited Away mi sie cholernie nie podobal, podejzewam ze tak samo bedzie z zamkiem haaru ktorego nie mam zamiaru ogladac :< Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo_pl Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Co byście mi polecili z anime na początek? Nie znam się na tym za bardzo, kiedyś tylko oglądalem Cowboy Pepow. Czy Samuurai Champloo i Ergo Proxy to dobre anime? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Champloo to dobre anime , ale slabsze od Bepopa. Generalnie anime to ma glowna fabule ,ze sie tak wyraze , podrozuja w poszukiwaniach pewnej osoby , a na swej drodze maja lekkie przeszkody. Ja ogladnalem do konca , brat odpadl po paru epkach. Moze Trigun? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Vennor cos za duzo ogladasz movies, dla mnie najlepsze sa Akira, Toki wo Kakeru Shoujo, Bebop i Gekijouban Air ( ale ten ostatni dopiero po serii TV chodz dla mnie jest lepsze od serii TV ) a taki Spirited Away mi sie cholernie nie podobal, podejzewam ze tak samo bedzie z zamkiem haaru ktorego nie mam zamiaru ogladac :< A tam dużo :). Air the Movie mam, ale na razie się za nie nie biorę. Póki co prócz tego, co mam na anidb dojdzie The Twelve Kingdoms, Read or Die, TOKKO i Speed Grapher. I tak mam dużo jeszcze nieobejrzanych serii, ale będzie na zapas :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam. To moj 1 post w tym temacie. Chcialem zaczac przygode z Anime, ale zupelnie nie wiem od czego zaczac. Jestem calkowicie zielony w tym temacie. W zwiazku z tym mam prosbe: polecilibyscie mi jakas serie na poczatek (dobrze by bylo, zeby nie byla tez jakas mega dlugo bo chce najpierw ogarnac z czym to sie je). Fajnie by bylo jakbyscie polecili jeszcze jakas strone gdzie bylaby baza anime z ocenami i opiniami uzytkownkow (cos jak filmweb tylko, ze dla samych anime). Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) oj nie piszcie o nieobejrzanych seriach... :D ja mam ich na pęczki, ale dzisiaj obejrzałem za to film, paprika... baardzo solidne kino, rezyser znany z Perfect Blue, Tokyo Godfathers, czy Paranoia Agent zapewnil ciekawe doznanania, między innymi w sferze A/V. Poza tym interesująca fabuła. Na pewno jest to eksperyment z formą... ale warto się z nią zaznajomić, polecam! ;-) edit: @luqash wszyscy polecą Ci tą stronę -> http://anidb.info (krótki opis, recenzje użytkowników, rozmiary wypuszczanych produkcji jak i informacje o kodwaniu/językach/napisach, dodatkowo również system oceniania) na początek dobre będą np. Cowboy Bebop, Trigun, School Rumble, Elfen Lied, Full Metal Alchemist, Samurai Champloo Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez wako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) luqash: Neon Genesis Evangelion. Drugie anime, jakie obejrzałem, ale to dopiero trzecie - Elfen Lied zmotywowało mnie na tyle, by kontynuować "zabawę". Przed chwilą oglądałem na HYPERze Origin - Spirits of the Past. Dość przeciętne (za dużo animacji 3D! Najlepiej jakby w ogóle jej nie było. To jest coś, czego nie znoszę w anime), historia z lasem przypomina Nausiceę. Sytuację nieco ratuje muzyka, ale i tak 7/10 to dość wysoka ocena dla tej produkcji. Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zacząłem DearS. Hmm, jak na razie ten koleś psuje całą akcje... IMO Jak by jego postawa się zmieniła o 180* to by była ciekawa bajka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Zacząłem DearS. Hmm, jak na razie ten koleś psuje całą akcje... IMO Jak by jego postawa się zmieniła o 180* to by była ciekawa bajka ;) Po pierwszym EPku też jakoś niezbyt mi się to widziało, ale zobaczysz - z czasem się wkręcisz, a i akcja staje się fajniejsza :) Mam już Slayersów, ale nie mam czasu żeby obejrzeć, teraz czas ściągać Chobits :) EDIT: No fakt chłopak skopuje deczko akcję, ale jakby było na odwrót, to prędzej by z tego zrobili hentaia :D. Ale ogólnie to i tak fajnie wygląda i śmiechowo, a pod koniec... zresztą sam się dowiesz, bo na pewno obejrzysz dziś pozostałe 6 EPków. Co do Chobits - już się ściąga i to całkiem szybko, ale i tak w tym tygodniu nie będę miał ani chwili czasu na oglądanie :( Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja nie jestem po pierwszym tylko po szóstym :) :P Hehe, a ja już mam Chobitsa i będę przerabiał po DearS :P Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 co, jak co, ale NGE nie jest najlepszym anime dla początkujących, łatwo można sie zniechęcić... anime samo w sobie jest nieprzeciętne, tu się zgodzę i uważam, że warto je obejrzeć, ale trochę później Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam. To moj 1 post w tym temacie. Chcialem zaczac przygode z Anime, ale zupelnie nie wiem od czego zaczac. Jestem calkowicie zielony w tym temacie. W zwiazku z tym mam prosbe: polecilibyscie mi jakas serie na poczatek (dobrze by bylo, zeby nie byla tez jakas mega dlugo bo chce najpierw ogarnac z czym to sie je). Fajnie by bylo jakbyscie polecili jeszcze jakas strone gdzie bylaby baza anime z ocenami i opiniami uzytkownkow (cos jak filmweb tylko, ze dla samych anime). Nawet nie mysl o zaczynaniu od NGE, nie sluchaj Vennora, jego pierwszym anime byl Lain :lol2: Ja zaczynalem od Ghost in the shell, mocny i dobry film (wciaz w moim top 3), nie odrzuca poczatkujacego, a pozwala calkiem niezle poznac specyfike anime. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Dzieci, mam dla was wiadomość. A Higurashi no naku koro ni live action movie has been announced for theatres in 2008. The movie will be directed by Oikawa Ataru and as of now, Maeda Gouki(16), Asuka Rin(16) and Matsuyama Airi(17) have been announced to be on the cast. @luqash: anime dobre na poczatek to School Rumble, testowalem na kolezance i wiem, ze sie nadaje na anime dla poczatkujacych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 DearS zakończone. Tak jak pisałem wcześniej koleś psuje całą akcje... IMO ;) Ale ogólnie fajne. BTW. Nauczycielka jest prze.. ostra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Ja zaczynalem od Ghost in the shell, mocny i dobry film (wciaz w moim top 3), nie odrzuca poczatkujacego, a pozwala calkiem niezle poznac specyfike anime. Jesli mowimy o poczatkach to raczej kazdy sie ze mna zgodzi : Bleach i Naruto. Wedlug mnie przyklad z GITS'em to zly przyklad. Film mnie maxymalnie zniechecil , a animie odcinkowe rzadzi bo jest ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zalezy jaki klimat sie preferuje. Jesli normalne kino akcji i zaczyna sie anime do Higurashi no Naku Koro ni to mozna sie zniechecic [; Co innego jak idealnie wpasuje sie w klimat ktory sie lubi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Ja np. NGE widziałem jako chyba pierwsze anime w życiu (nie licząc starych bajek z Polonia 1 ;) ). Wtedy bardzo mi się podobało, a teraz wydaje mi się dość kiepskie. A Bleach i Naruto zacząłem oglądać już będąc dosyć doświadczonym. Kto chce rekomendacji na własne początki, niech określi czego by oczekiwał. Ubawu po pachy, fantastyki, super akcji, czy może sam nie wie czego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo_pl Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Skoro tak to co byś polecił na początek (nie licząc Dragon Ball'a i Cowboy Pepow) z humoru i coś innego z akcji? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Z humoru to bym rzucil FLCL... Ale to dopiero jak bedziesz juz zatwardzialym otaku ;]] Chyba Samurai Champloo zje oba gatunki [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Wedlug mnei humor to Naruto , Love Hina , Golden Boy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) DearS zakończone. Tak jak pisałem wcześniej koleś psuje całą akcje... IMO ;) Ale ogólnie fajne. BTW. Nauczycielka jest prze.. ostra :D No widzisz, mi też się podobało, a nauczycielka osobiście mnie rozwalała Przy każdej sytuacji takie akcje odwalała, normalnie wyglądała, jakby zaraz orgazmu miała dostać i tak się zachowywała, hehe :D Ja np. NGE widziałem jako chyba pierwsze anime w życiu (nie licząc starych bajek z Polonia 1 ;) ). Wtedy bardzo mi się podobało, a teraz wydaje mi się dość kiepskie. A Bleach i Naruto zacząłem oglądać już będąc dosyć doświadczonym. Kto chce rekomendacji na własne początki, niech określi czego by oczekiwał. Ubawu po pachy, fantastyki, super akcji, czy może sam nie wie czego. Aż taki początkujący nie jestem (i bynajmniej nie jest to moje pierwsze anime), ale właśnie ściągam NGE - myślę, że będzie to jedne z najlepszych anime, jakie będę oglądał (zresztą produkcje Gainaxu które do tej pory oglądałem - FLCL i He Is My Master trzymały poziom, a słyszałem, że Evangelion jest poważniejszy i o wiele bardziej rozbudowany a i skomplikowany, więc będzie ciekawie) Z humoru to bym rzucil FLCL... Ale to dopiero jak bedziesz juz zatwardzialym otaku ;]] Chyba Samurai Champloo zje oba gatunki [; Orgiusz, dobrze mówisz. Aż tak zatwardziały nie byłem jak oglądałem, ale miałem duuuużo zapału. I powiem szczerze że było całkiem fajne, zarówno pod względem śmiechowym jak i romantycznym. O co tak naprawdę chodziło dopiero zrozumiałem w ostatnim EPku, który wreszcie wszystko poukładał. FLCL polecam i tyle, nie martwcie się, jeżeli nic nie będziecie rozumieć - po ostatnim EPku na pewno zrozumiecie... Plany? Slayers (czyli jednym słowem przygody rudowłosej Liny Inverse - już na dysku, czekają tylko aby je obejrzeć) -> Chobits (ściąga się) -> NGE (też się ściąga :P) Pozdrówka dla was wszystkich otaku ^^ Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...