Thomas Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 JROX - nie mówi się "staro", mówi się 'klimatycznie". Nie mówi się "biednie", mówi się "ascetycznie". :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Dla mnie to i tak będzie staro i biednie :P Aż mi się odechciewa oglądać po tym jak zobaczyłem screeny nowej wersji mimo że już się wkręciłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Skonczylem Honey and Clover... Dranie - to wedlug nich jest zakonczenie? Zakrecone jak rondel na kuchence... Mialem nadzieje ze Hagu wyskoczy z jakas akcja a'la Higurashi no Naku Koro ni :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Dla mnie to i tak będzie staro i biednie :P Aż mi się odechciewa oglądać po tym jak zobaczyłem screeny nowej wersji mimo że już się wkręciłem. Zalatw sobie dobra wersje, na przyklad od ZX. To wyglada tak biednie tylko przy porownaniu z nowa wersja, przy ogladaniu jest naprawde fajnie. No i liczy sie klimat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Sorry, na tych screenach, ktore to jest stare, a ktore nowe? Domyslam sie, ze nowe po lewej, ale roznica jest jak dla mnie malutka - za to licze na release w 720p :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Nie wiem, jakoś mieszane uczucia budzi we mnie wygląd tego nowego NGE, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu (najgorsze, że na następne części będziemy musieli czekać rok/2 lata). dokładnie nie za ciekawie to wygląda, dla mnie nudno, anime z takim wyglądem są dla mnie coraz bardziej nużące, chociaż na trailer'rze wygląda nie najgorzej. Niedawno obejrzałem po raz n-ty Bebop'a i Triguna i co tu dużo mówić starsze anime maja IMO świetną kreskę, aż chce sie oglądać, szczególnie Bebop. W każdym razie ja na nowe NGE nie będę czekał, wole sie poczaić aż ktoś zsubuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ale mi się fajnie ogląda ;) Tylko że podobają mi się Anime które wizualnie są w tym stylu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 nowy NGE wyglada bardzo fajnie, nie spieprzyli oldschoolowego klimatu serii. Dodano lepsze cienie, głębie koloru, wyglada jakby miał HDR. Czekam z niecierpliwoscią na nowego Evangeliona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Hej, od niedawna probuję też coś oglądać. Widziałem Gits, Lain i Spirited Away, ale mam problem... Gdzie Wy zaopatrujecie się w anime? Rozglądam się trochę i to na prawdę duży problem. Na Allegro nie ma za dużo ciekawego... Trochę tak, ale trudno coś znaleźć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 W empiku ostatnio widzialem troche :) Wiekszosc tytulow nie jest jednak u nas zlicencjonowana i pozostaje internet... Glownie torrenty... Googlnij KAA :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 cookie IMHO kreska z CB jest nierozerwalnie zwiazana z klimatem tego anime. sesq Zeby tylko nie okazal sie crapem ze srednia kreska. A przy tym tytule moze powstac bunt maniakow Asuki/Rei ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 @Memphis: Linki byly juz w tym temacie podawane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Tak się domyśliłem, ale nie chciało mi się szukać i pozwoliłem sobie na ten nietakt :). Dzięki Daamain, chyba będę miał co robić w najbliższym czasie :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 sesq Zeby tylko nie okazal sie crapem ze srednia kreska. A przy tym tytule moze powstac bunt maniakow Asuki/Rei ;] własnie gdyby zrobili dobrą kreską to wszyscy byście byli niezadowoleni bo 'zniszczyli kreske NGE, ta seria juz nie ma tego klimatu co stary NGE' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Pewnie by lecialy teksty Pfff Rei ma wieksze cycki. :lol: W sumie cieszylbym sie gdyby nowa wersja nie miala klimatu oryginalu - zadnych domyslow tylko dobra nafaszerowana akcja papka =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Sorry, na tych screenach, ktore to jest stare, a ktore nowe? Domyslam sie, ze nowe po lewej, ale roznica jest jak dla mnie malutka - za to licze na release w 720p :twisted2: Nowe to ta kolumna na której jest napisa 6:41; są 2 zestawy zdjęć, (skserowane chyba z jakiejś gazety) i w pierwszym nowe są z prawej, a w drugim z lewej. własnie gdyby zrobili dobrą kreską to wszyscy byście byli niezadowoleni bo 'zniszczyli kreske NGE, ta seria juz nie ma tego klimatu co stary NGE' Ludzie i tak będą narzekali (zwłaszcza japończycy), jeżeli wszystko dobrze pójdzie to będzie jak z GiTS:SAC- kręcenie nosem na to, że twórcy odcinają kupony i miłe zaskoczenie; a jeśli źle pójdzie, no cóż - crapów ci u nas dostatek. Poza tym ta kreska trochę mnie odrzuca - Ja po prostu nie widzę co się dzieje na tych screenach z nowej wersji ! ;) (Wszystko to jakieś poprzyciemniane, dodano więcej dymu i latających śmieci - prawie jak DirectX 10 w nowych grach ;) ) Edytowane 4 Września 2007 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Obejrzalem Crest Of The Stars. Dobra fabula, fajne projekty okretow i uzbrojenia, klimat. Kreska i udzwiekowienie dosc oldschoolowe, ale nie odrzuca. Minusy: za malo bitew kosmicznych, a te co sa, sa srednio widowiskowe (oldschool sie znowu klania). Ocena: mysle, ze na 8/10 zasluguje. Teraz bierzemy sie za ciag dalszy, czyli serie Banner Of The Stars. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Love Love? - krótka seria, podobna do wielu innych ecchi. Jak w większości tego typu anime główny bohater to gość, oczywiście totalnie niezaradny z wybujałymi marzeniami (wiadomo o co chodzi). Przez większość odcinków przewijają się motywy z gaciami, nagością, podglądaniem i panienkami przystawiającymi się do niego, jednak on wszystko psuje. Pod koniec jednak akcja zupełnie się zmienia - gość dowiaduje się, że one przystawiały się do niego (w tym też takie w baaardzo młodym wieku :P), ponieważ jest scenarzystą filmu w którym grają i liczą na ważniejsze role. Potem jednak im wybacza i jest happy end - zresztą co ja mówię, to warto obejrzeć, idealna seria dla osób, które mają niewiele czasu - tak na dwa wieczory - 13 EPów po 15 minut każdy » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Sorka - niezbyt umiem opisywać, ale to chyba jedna z moich lepszych "krótkich recenzji", nie wyjawiająca za wiele a pokazująca o czym jest mniej więcej to anime Pozdrawiam i życzę miłego oglądania ^^ JROX, perverted wind :P pafu pafu :lol: Edytowane 4 Września 2007 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Love Love? jest fajne, ale totalnie mnie poryło podczas oglądania pierwszych odcinków :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Banner of the stars: W porownaniu z Crest: banalniejsza historyjka (mniej-wiecej standard spaceoperowy z gatunku "mloda, dzielna zaloga zdobywa swoje pierwsze szlify i poznaje smak bitwy"), wiecej bitew i lepiej zanimowanych, muzyka identyczna, nadal ten sam swietny klimat. Zdecydowanie polecam ogladac najpierw CotS, bo Banner jest tego bezposrednia kontynuacja. Podtrzymuje ocene: 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Powoli leci mi oglądanie NGE. Jak na razie 12 epków. Co mogę napisać... Postać Asuki strasznie mnie wku^$ia. Poza tym dobra Anime ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Powoli leci mi oglądanie NGE. Jak na razie 12 epków. Co mogę napisać... Postać Asuki strasznie mnie wku^$ia. Poza tym dobra Anime ;) Asuka jest fajna, ja nie lubie jak są dziewczyny kttore za wszystko przepraszają ( np. idą sobie normalnie, a zza rogu wylatuje debil nie patrząć i na nia wpada, a ona "oh najmocniej przepraszam sratatata...." ) nie wie ktoś pominno w mowic "dobre anime" zamiast "dobra anime" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Asuka jest fajna, ja nie lubie jak są dziewczyny kttore za wszystko przepraszają ( np. idą sobie normalnie, a zza rogu wylatuje debil nie patrząć i na nia wpada, a ona "oh najmocniej przepraszam sratatata...." )Amen. To chyba jakis japonski kompleks :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Tam mam literówkę bo zazwyczaj piszę "dobre" :P Dla mnie Asuka jest przesadzona. Może taka być jak najbardziej, ale w mniejszym stopniu. Bo teraz to najchętniej bym ją wywalił całkowicie z NGE :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Asuka ma chyba celowo uwypuklone pewne cechy charakteru, tak jak i Shinji IMHO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Asuka jest fajna, ja nie lubie jak są dziewczyny kttore za wszystko przepraszają ( np. idą sobie normalnie, a zza rogu wylatuje debil nie patrząć i na nia wpada, a ona "oh najmocniej przepraszam sratatata...." )Zauważ tylko że Asuka to niemka, a to o czym piszesz to cechy charakteryzujące japończyków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Amen. To chyba jakis japonski kompleks :lol:Albo kwestia wychowania. Jakiś czas temu ogladałem Vampire Hunter D i... jakieś kilkanaście minut przed końcem wyłączyłem. Aha, Tekkena unikajcie jak ognia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Zauważ tylko że Asuka to niemka, a to o czym piszesz to cechy charakteryzujące japończyków.tak samo cechą charakterystyczną japończyków jest wpadanie chłopaka na dziewczyne, gdy ona leży a on podpiera sie nad nią wychdozi głupia sytuacja ( tez było w evangelionie ) ? dla mnie postacie z evangeliona sa poprostu bardziej zblizone do rzeczywistosci niż w innych anime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Odpierwiastkowac sie od Asuki. Przynajmniej nie jest miekkim ch... robiona. (Nawet doslownie :lol2: ) BTW. Ciekawe, kiedy bedzie mozna zobaczyc te remake'i. Edytowane 7 Września 2007 przez s0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Odpierwiastkowac sie od Asuki. Przynajmniej nie jest miekkim ch... robiona. (Nawet doslownie :lol2: ) BTW. Ciekawe, kiedy bedzie mozna zobaczyc te remake'i. Remaki w japoni są puszczane w kinach, czyli mozna bedzie je zobaczyc dopiero jak bedzie na DVD Edytowane 7 Września 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...