Vennor Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) Murder Princess - szybko poszło. Obejrzeć można, lecz z pewnością nie jest to "must-see". Ale... Oglądało się przyjemnie. Edytowane 10 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 cześć, http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5127 SE Lain + Texhnolyze + Ghost in the Shell + Jigoku Shoujo character design + ep.1 Lucid Dream + ep.5 O.B.E. Out of Body Experience = winrar pooooczekajcie, zobaczycie, ze bedzie o nim głośno, a potem powiecie "ej ten sesq miał kurde racje" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 ...witam, niedawno wróciłem po latach do upajania się Anime. Obejrzałem już trochę tytułów, a teraz w kolejce stoi Origin - Spirits Of The Past". Zdobyłem film w mkv-ce, ale napisy są w Deutsch, tak samo jak druda ścieżka audio. Wiem, że film nie jest cudem świata, ale oglądałem kiedyś końcówkę na hyperze i fajnie byłoby obejrzeć cały film jeszcze raz, stąd prośba - jeżeli ktoś ma napisy w jakimkolwiek ludzkim języku (pod warunkiem, że to będzie angielski lub polski) niech się podzieli... ...z innych rzeczy - jestem na połowie Last Exile i jak na razie jest świetne, oby tylko poziom się utrzymał. Bez większego echa przeszło tutaj Kino No Tabi, a dla mnie seria dosyć wyjątkowa, zgadzam się z recenzją z Tanuki, że to "prawdopodobnie najbardziej niedocenione anime(...)". Jak mała cebulka, trzeba tylko wiedzieć jak ją obrać i dostać się pod najgłębszą warstwę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Origin. BTW. Najlepsze kaaoke jakie bylo dane mi ogladac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Claymore obejrzane. Serial nawet niezly, ogladalo mi sie bardzo przyjemnie (prawie na jeden raz poszedl). Na poczatku wrecz rewelacyjny, potem juz troche gorzej, ale nadal jakos idzie. Niestety, kolo 20 epka (a moze i wczesniej nawet) serial zaczyna zjadac wlasny ogon (reszta w spoilerze): » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « pojawiaja sie coraz silniejsi bossowie, wiec nasza Clare odpala coraz bardziej fikusne moce, po drodze okazuje sie kilkukrotnie, ze "przebudzac" mozna sie wielokrotnie i na raty. Przy okazji ekspolatuje sie stereotyp pt. "wszyscy najlepsi gina, a najslabsza panienka i tak spuszcza lomot kazdemu bossowi bez strat wlasnych" oraz rzewne historyjki milosne... Ostatni odcinek to juz w ogole zenada, wkurzylo mnie niemilosiernie, ze Clare dala sie powstrzymac Rakiemu - oto przed nia lezy na kolanach, pokonana, panienka, ktorej zabicie bylo celem i sensem istnienia Clare przez wieksza czesc zycia, ale wystarczylo pare lez chlopaczka i kilka gornolotnych slow kolezanki, zeby zemsta wyleciala jej z glowy. reszta, stojaca dookola, tez wykazala sie profesjonalizmem - maja niepowtarzalna szanse pozbyc sie bezproblemowo jednej z najpotezniejszych przebudzonych istot, ale nikomu nawet reka nie drgnie. Mimo powyzszych narzekan, przyjemnie sie oglada, choc koncowka nuzy. Zgadzam sie, ze historia Teresy byla najciekawsza. Na plus moge tez zaliczyc bardzo dobry soundtrack. Ogolnie wycenilbym calosc na 7.5/10, moze nawet 8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 "Origin - Spirits Of The Past"Początek był świetny, myślałem, że to będzie naprawdę interesujące anime, ale rozwój akcji był beznadziejny, o końcówce nie wspominając :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 W chwili pisania tego, to jestem juz chyba po 3 seansach z ta AMV'ka. 4 uwazam za najlepsza. Jakos tak w/g mnie najbardziej oryginala jest, jesli chodzi o nowe dowcipy. Ale swoja droga jak bym chial zrobic esencje, to bym wywalil z polowe klipow. (Ta polowe co mnie nie smieszy). BTW. "Look out! Here cums the Spider-Man." :D Przyjemnie oglądało się czwórkę po ciężkim dniu, ale uważam że wcześniejsze były śmieszniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Zacząłem Solę. Wygląda dobrze (w końcu mam wersję 720p), a fabuła... Zaskakuje. Nie czytałem żadnych opisów ani recenzji zanim włączyłem pierwszy odcinek i nie spodziewałem się takiego przebiegu wydarzeń :). No, idę na trzeci odcinek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Mi sie sola na poczatku tez podobala, ma fajna kreske i bohaterow ale... słabe, słabe.. Obejrzalem i polecam Angel's Egg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) Mi sie sola na poczatku tez podobala, ma fajna kreske i bohaterow ale... słabe, słabe..Dzisiaj słyszałem podobną opinię od znajomego. Edit: To już konieeec... :( Spodobało mi się, a końcówka wcale nie była taka zła. Kreska oczywiście bardzo ładna, przesympatyczni bohaterowie - brak czarnych charakterów; jeżeli tylko ktoś robi coś złego ma ku temu odpowiedni, dobry powód. Teraz muszę upolować speciale. Edit: Special 1 (odcinek 14.) - całkiem przyjemny, choć to tylko taki "event" z postaciami z Soli; przedstawia codzienne (w tym wypadku jest to akurat cały jeden dzień) życie bohaterów. Edytowane 13 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Skonczylem The Melancholy of Haruhi Suzumiya Co tu duzo mowic, 12/10 :rolleyes: Zaczynam ogladac jeszcze raz, tym razem chronologicznie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Aż takie dobre? Skoro tak, to jutro zacznę :). Miałem oglądać Koi Kaze, no ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Swietne, ale dla zwyklego ludzia, jesli spojrzec na to z punktu widzenia krytyka to tam nic specjalnego nie ma. Ale ile mozna ogladac rozne GITSy, Lainy i Evangeliony? Haruhi ma to cos, tych bohaterow, ten opening i ending, czuje sie ta więź :wink: Tylko nie przestrasz sie 1 epka, The Adventures of Mikuru Asahina, on ma tak wygladac :lol2: No i sa dwa sposoby na ogladanie haruhi - chronologicznie i airing. Airing jest nie po koleji, ale w ten sposob niespodzianke masz na koncu, a nie w srodku. Wlasnie tak sie powinno ogladac, potem jest chec obejrzec jeszcze raz chronologicznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Nana - 10.7/10 bo ostatni epizod... Eh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) Nie moglem sie powstrzymac i obejrzalem Kanon'a 2006. Animacja - najlepsza jaka widzialem, zwlaszcza w openingu muzyka - mam wrazenie, ze gdziekolwiek dali by ta muzyke i tak bym sie poplakal ze wzruszenia. 10/10 wierze ze orginalny kanon bardziej odwzrorowywuje gre i sie jeszcze lepiej konczy, no ale nie ma takiej grafiki. ;_; Edytowane 13 Października 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Skonczylem The Melancholy of Haruhi Suzumiya Co tu duzo mowic, 12/10 :rolleyes: Zaczynam ogladac jeszcze raz, tym razem chronologicznie :wink: Anime świetne, właśnie zabieram sie za nie ponownie;] (walić airy i inne betonowe dramaty!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Anime świetne, właśnie zabieram sie za nie ponownie;] (walić airy i inne betonowe dramaty!)wez se lepiej przeczytaj haruhi light novels ktorych adaptacja jest anime. jest 10 volumes, 9 przetlumaczonych przez fanow na angielski i wcisnietych w .pdf historia z anime obejmuje 1 volume Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Mozesz jakims sznurkiem zarzucic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) Mozesz jakims sznurkiem zarzucic?Jesli mozna :-P A co do muzyki z anime : FSN :-P jak i serial 10/10 Edytowane 13 Października 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Tylko nie przestrasz sie 1 epka, The Adventures of Mikuru Asahina, on ma tak wygladac :lol2:Widziałem kawałek już dawno temu, ale teraz obejrzałem całość - rzeczywiście beznadziejny ten film (The Adventures of Mikuru Asahina) :lol2:. Edytowane 14 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Mozesz jakims sznurkiem zarzucic?a kurna prosze bardzo: http://www.baka-tsuki.net/forums/viewtopic.php?p=25352 tam mi pisali, ze mimo wszystlko VOL1 jest najlepszy, chodz ktos dodał ze bardziej mu sie podbal 4'ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Ym... Dziwne to jakieś, spodziewałem się czegoś zupełnie innego. Jestem na 4. odcinku i jakoś nie bardzo mi się podoba... Nie wiem też co miało na celu niechronologiczne ułożenie odcinków. No, ale ostateczną opinię wydam po obejrzeniu całości :). Edit: 5 odcinków i mam dość... Co tu się w ogóle dzieje? :lol2: Edytowane 14 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Nie lapiesz klimatu najwidoczniej :-P Mi juz po 1 odcinku sie bardzo podobalo, no i wystarczy przejrzec rozne zagraniczne fora zeby zobaczyc jakie szalenstwo na punkcie Haruhi bylo. Hare hare yukai dance leci u mnie codziennie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 The Adventures of Mikuru Asahina tez mnie odrzucilo za 1 razem ( delikatnie mowiac WTF?!!!! ) ale pozniej sie przemoglem przez opinie i co mozna powiedziec procz tego ze seria jest swietna. Ktos cos poleci ciekawego czy mam drugi raz obejzec Nana :wub: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 The Adventures of Mikuru Asahina tez mnie odrzucilo za 1 razem ( delikatnie mowiac WTF?!!!! ) ale pozniej sie przemoglem przez opinie i co mozna powiedziec procz tego ze seria jest swietna. Ktos cos poleci ciekawego czy mam drugi raz obejzec Nana :wub: do Nany mam taki sam wstret jak do Paradise Kiss, wiec moze... paradise kiss ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 do Nany mam taki sam wstret jak do Paradise Kiss, wiec moze... paradise kiss ? No to mnie zacheciles jak [ciach!] :lol2: Szukac THORA czy AFF? :wink: Co ma lepsza jakosc a/v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 No to mnie zacheciles jak [ciach!] :lol2: Szukac THORA czy AFF? :wink: Co ma lepsza jakosc a/v?bierz od thora, bo maja zawsze dobra jakosc http://nwgat.net/woot/files/4/THORAnime/parakiss7.jpg http://nwgat.net/woot/files/4/THORAnime/parakiss9.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Eureka seveN » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Całkiem fajna jak dla mnie była, właśnie przed chwilą skończyłem oglądać Jedno z lepszych anime jakie oglądałem (zresztą, co ja oglądałem? ~20 serii, więc noob jestem :P), a już zwłaszcza po tych całych ecchi i innych produkcjach nastawionych na śmiech Nie lubię mechów - tutaj mi się podobały (podobały mi się także w wiadomym, kultowym anime, które zajmuje u mnie 1sze miejsce :)), w sumie były momenty w których można było się pośmiać, było też trochę dramatyzmu, romansu i ogólnie cała seria była całkiem udana, no i zakończyła się pozytywnie (jak zawsze w takich momentach zrobiłem szkliste oczka) Oczywiście jak na tak długą serię, nie udało się uniknąć EPków "zapychaczy", które w sumie niewiele wnosiły do fabuły (jednak poruszały kwestie wzajemnych relacji, więc kto wie czy to były "zapychacze") Niektóre momenty były naprawdę "betonowe", że aż zasnąć można było, ale... wystarczy odpowiednio się wkręcić (mieć odpowiednie nastawienie) i są one dla nas pełnym napięcia oczekiwaniem na to, co ma się stać No i praktycznie totalny brak fanserwisu (mi to dobrze zrobiło, taka odmiana ;)) Ścieżka muzyczna też jest całkiem ciekawa: FLOW - Days (1szy opening) Home Made Kazoku - Shounen Heart (2gi opening) Izawa Asami - Fly Away (2gi ending) HALCALI - Tip Taps Tip (3ci ending) Reszta mniej mi się podobała, ale nadaje się do słuchania, tj.: Bivattchee - Taiyou no Mannaka he (3ci opening) NIRGILIS - Sakura (4ty opening) COOLON - Canvas (4ty ending) Warto obejrzeć, zwłaszcza jak ktoś szuka czegoś bardziej obyczajowo-przygodowego po ecchi Polecam po prostu :) No i jeszcze jeden wniosek - na weekend serie max. 24 EPy, więcej nie wydolę (Eurekę oglądałem od soboty rano [od 13 EPa] do niedzieli wieczorem [do końca - 50 EPa], i to w dość szybkim tempie, nie chce już tak robić :P) Pozdrawiam i życzę miłego oglądania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) Właśnie ściągnąłem Elfen Lied + special, ale niestety trafił mi się raw, jako że z japońskim jeszcze u mnie cienko, to może ktoś ma jakiś adres napisów (najlepiej angielskich) do serii. Szukałem, ale narazie znalazłem tylko po polsku, lub parę niepełnych subów angielskich. A może znacie jakąś stronę z angielskimi subami od anime (na filmowych często anime nie ma). Edytowane 15 Października 2007 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Ten temat był już poruszany - o ile dobrze pamiętam nie poleciał żaden link do strony z angielskimi subami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...