Gość Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ogladam GTO Przestalo to byc dla mnie meka. Ogladam z przyjemnoscia. Za mna 15 odcinkow , widze ze od 20 to sie rozkrecilo. Jest na plus , podoba mi sie. Koniecznie obejrzyj Live actiona :P PS BTW - ktoś już widział pierwsza częśc "Rebuild of Evangelion" ? - bo wyszło to/to we wrześniu, a ja jeszcze nie słyszałem żadnych wrażeń po obejrzeniu.Hmm, a w ogóle jakaś grupa to wypuściła? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jakie wrażenia po obejrzeniu Peacemaker Kurogane? ;)na początku średnie, ale nawet wciągające :) żeby nie opowiedzieć za wiele. PS BTW - ktoś już widział pierwsza częśc "Rebuild of Evangelion" ? - bo wyszło to/to we wrześniu, a ja jeszcze nie słyszałem żadnych wrażeń po obejrzeniu.jak wyszło we wrzesniu (w kinach w Japonii i może w US), to u nas pojawi się pewnie za ~2 miesiące, jak wyjdzie oficjalne DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*V* Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Witamy , sprecyzuj co lubisz a przy okazji odwiedz ANIME.DB Mozecie cos polecic aby tematem przewodnim bylo cos co nawiazuje do smierci, duchow, niewiem jakies diably, mistycyzm ;] itp. Lubie jak film/anime mnie zaskakuje zwrotami akcji i fabula jest ciekawa, zaskakujaca :D Za odpowiedzi z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 jak wyszło we wrzesniu (w kinach w Japonii i może w US), to u nas pojawi się pewnie za ~2 miesiące, jak wyjdzie oficjalne DVD.Ale osochozi, bo nie lapie? @leborg - anidb nic nie wie, wiec pewnie nie... :( @powyzej - z duchami i mistycyzmem to mi sie xxxHolic kojarzy, ale to moze nie do konca byc to, czego szukasz (aczkolwiek jest fajne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Ale osochozi, bo nie lapie?Rebuild of Evangelion to film kinowy, nic dziwnego, że nie ma go w sklepach, a tym bardziej w internecie - chyba, że wersje "cam". Póki nie pojawi się na DVD, dopóty u nas będzie niedostępny (bo nie wydaje mi się żeby ktoś zdecydował się wyemitować to anime w polskim kinie). Edytowane 15 Grudnia 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Mozecie cos polecic aby tematem przewodnim bylo cos co nawiazuje do smierci, duchow, niewiem jakies diably, mistycyzm ;] itp. Lubie jak film/anime mnie zaskakuje zwrotami akcji i fabula jest ciekawa, zaskakujaca :D Za odpowiedzi z gory dziekuje http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4564 http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=3654 http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=3291 http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5113 Edytowane 15 Grudnia 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matius Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 A może ktoś wie czy planowana jest 2 seria Devil May Cry? ;) Teraz czeka na mnie 'Appleseed', oglądał ktoś może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Teraz czeka na mnie 'Appleseed', oglądał ktoś może?Ten stary czy nowy z 2004 roku? Nową wersję widziałem i polecam wszystkim osobom, które lubią dobre sci-fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Widzialem tez starego, niezly, choc oczywiscie poziomem efektow nie ma co porownywac do tego nowego ;) A nowy jest IMHO swietny - oczywiscie im wiekszy ekran, tym lepiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 A moze ten najnowszy :?: :?: :?: Appleseed Saga Ex Machina :arrow: Year: 20.10.2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 A moze ten najnowszy :?: :?: :?: Appleseed Saga Ex Machina :arrow: Year: 20.10.2007 kinówka, czekam na DVD :) w Appleseed trochę mnie (v2004) denerwowała ta animacja komputerowa... ale niezłe :) mam nadzieję że oświetlenie postaci w Ex Machina będzie ładniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Mamy jakieś inne gusta, bo ja nie mogę tego zmęczyć - zatrzymałem się na 25/26 :) Tez nie moglem tego strawic. Zmiana nastawienia - przestalem to odbierac jako anime "z gagami". To jest cos wiecej. Podoba mi sie : » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « jak z uczniow nielubiacych szkoly i prawodpodobnie siebie na wzajem , stworzyl zgrana paczke osob ktore zacznynaja dbac o siebie a takze przyjaznic sie Koniecznie obejrzyj Live actiona : Zrobi sie :D Teraz czeka na mnie 'Appleseed', oglądał ktoś może?Cos nie mialem mocy przy tym... ogladalem ale dobrze tego nawet nie pamietam poza swietna grafika. Edytowane 15 Grudnia 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matius Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Chodziło mi o tego z 2004 roku. :) Mam nadzieje, że się nie zawiode na wieczornym seansie skoro tak chwalony jest Appleseed. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Chodziło mi o tego z 2004 roku. :) Mam nadzieje, że się nie zawiode na wieczornym seansie skoro tak chwalony jest Appleseed. ja twierdze ze jest do d..., mialem w 720p i nawet taka dobra jakosc mnie nie utrzymała do skończenia ogladania tego anime. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 A ja sie nie zgodze - kawal porzadnego action SF. Zgodze sie jednak, ze przegieli z cel-shadingiem - wszystkie powierzchnie sa pocieniowane tak samo, wiec wszystko sprawia wrazenie wypolerowanego na blysk, nawet jesli logika podpowiada, ze powinno byc matowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Chyba poprawili to w Ex Machina. Chociaz widzialem malo materialu zeby nie psuc sobie smaku przed ogladaniem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ktoś mówił, że drugi sezon School Rumble jest gorszy od pierwszego. W moich oczach: nic bardziej błędnego! Wydaje mi się, że jest znacznie lepszy, ale to, czy moja opinia dotrwa do 26 odcinka nienaruszona okaże się dopiero za jakiś czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) GTO 9/10 Spodziewalem sie jednak » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « zakonczenia , w ktorym bohater zostaje nauczycielem w tej samej szkole Przyznam sie , ze chce wiecej. Nie wystawiam maxymalnej oceny ale poogladalbym kolejne odcinki :| Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ktoś mówił, że drugi sezon School Rumble jest gorszy od pierwszego. W moich oczach: nic bardziej błędnego! Wydaje mi się, że jest znacznie lepszy, ale to, czy moja opinia dotrwa do 26 odcinka nienaruszona okaże się dopiero za jakiś czas. heeee, ale druga seria nie jest w ogole smieszna ( z wyjatkiem jednego momentu ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Po 3 odcinkach całkiem ciekawie zapowiada się Last Exile chociaz animacja strasznie nierowna, czasem fajnie, a czasem kluje po oczach. Zaczynam Death Note. Pierwszy odcinek swietny. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Bardzo podobal mi sie taki szczegol - zapisal wszystkie wariacje imienia kolesia na motorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Last Exile to dobre anime. Nie porywa ale wciaga. Lykalem to po 6 epek na raz. Interesujaco wyglada animacja walk i bitew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 A ja chciałem nadrobić zaległości, albo chociaż wyrobić normę na szkoleniu wyjazdowym, ale to nie był dobry pomysł ;] [; ;] Coś tam sie obejrzało, ale za ostro było w nocy :P Ale idą święta, więc nadrobię z nawiązką :D FAQ to by była dobra sprawa w tym temacie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Last Exile to dobre anime. Nie porywa ale wciaga. Lykalem to po 6 epek na raz. Interesujaco wyglada animacja walk i bitew.Ja nie moge ogladac wielu odcinkow pod rzad - gora 2,3. Szybko nudzi mi sie klimat anime :-P 2 ep Death Note » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Kocham dbalosc o szczegoly w tym anime[/spoiler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ktoś mówił, że drugi sezon School Rumble jest gorszy od pierwszego. W moich oczach: nic bardziej błędnego! Wydaje mi się, że jest znacznie lepszy, ale to, czy moja opinia dotrwa do 26 odcinka nienaruszona okaże się dopiero za jakiś czas. Moze spasc z powodu braku 3 sezonu (jeszcze...). :lol2: GTO 9/10 Spodziewalem sie jednak » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « zakonczenia , w ktorym bohater zostaje nauczycielem w tej samej szkole Przyznam sie , ze chce wiecej. Nie wystawiam maxymalnej oceny ale poogladalbym kolejne odcinki :| Pozostaje tylko czytanie mangi, zeby poznac co dalej. BTW. Warto nawet zaczac od poczatku, gdyz manga rozni sie od animy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Pozostaje tylko czytanie mangi, zeby poznac co dalej. BTW. Warto nawet zaczac od poczatku, gdyz manga rozni sie od animy. Pomocy :-P GTO Pytanie 1 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ile wreszcie lat mieli uczniowie. W ktoryms odcinku gdzies mi sie obilo o uszy iz 14. Jesli tak to romansik i ciaza (watek z Miyabi) jest dziwny. Ponadto na wikipedi pisza iz Kanzaki ma 19 lat. Jesli tak to w tym momencie wiek Juli , czyli matki Kunia tez jest niepoprawny :blink: Ta ma ponoc 30 :blink: Pytanie 2 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Czy w mandze on uczy w USA?? THX. Edytowane 17 Grudnia 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Mam 1szy odcinek 12 kingdoms od KAA i rzeczywiście całkiem ładnie to wygląda jak na tą rozdzielczość. Tylko troch waży :| 2 pierwsze epki ~600mb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Mam 1szy odcinek 12 kingdoms od KAA i rzeczywiście całkiem ładnie to wygląda jak na tą rozdzielczość. Tylko troch waży :| 2 pierwsze epki ~600mb... Dla mnie 350 MB na epek to standard, a i wieksze sie trafialy :razz: Chociaz teraz z powszechnoscia dobrych zrodel DVD czy HD i uzywaniem przez wiekszosc grup kodeka h264 nawet 170 MB na epek wystarcza i nie jest zle. Obejrzalem 39 ep 12 Kingdoms i jako ze to jest teoretycznie koniec wystawilbym 9/10, ale obejrze jeszcze pozostale 6, chociaz oceny nie zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Słuchajcie, mam pytanko z zupełnie innej beczki ;] Wiecie może gdzie dorwać jakieś fajniejsze plakaty na ścianę? Kumpela ma prześliczny plakat z Lain, który kupiła na jakimś konwencie - ale ogólnie rzadko widuję tego typu rzeczy na allegro... Jakieś tipy? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Heh, dla mnie jeszcze niedawno standardem było 60-80 mega :P :lol: Shana od SS-Eclipse w 1280x720 h264 po 230mb/epek wygląda "przyzwoicie" [; ;] [; I-baj? Wlazłem teraz na to... Nawet nie wiedziałem że aż tyle różnych dziwnych rzeczy można kupić odnośnie ulubionych Anime. A na aledrogo pustki [; Edytowane 17 Grudnia 2007 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 I-baj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...