Gość Firekage Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ja też się na to szykuję. Wieczorem zaczynam!Jesli Monster nie straci klimatu oraz rozpedu dwoch pierwszych epizodow to pewnie lykniesz sporo tego , choc nie jest to krotka seria. Gdyby nie 5 rano to pewnie ogladnalbym wiecej :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Mówicie o tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Firekage, Genshiken ma jeszcze 3 OAVki, drugi sezon i te parę odcinków Kujibiki Unbalance, które były pokazywane w pierwszym sezonie, tak więc jest jeszcze niejedna okazja aby się spotkać z tą walniętą grupką otaku i Saki, krzywo na nich patrzącą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Oavki nie moglem namierzyc , Kuibiki to ocena 4/10 wiec daruje sobie :P Pawel Tak. Edytowane 24 Czerwca 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 mostera ? :) wiecie ze nie dało sie znalesc dvdripa monstera w sieci ? wiec z kolega kupilismy od jakiegos kolesia internetem dvdripa h264 ;] Jedno mi w tym wszystkim nie pasuje - 4:3 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Z jakim dzwiekiem ten DVD-Rip, ile wazy i dokad mam sie ew. udac z pielgrzymka? :lol2: @Firekage - OAV Genshikena to odcinki 13-15; gg to zrobilo, jest na boxtorrents. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Z jakim dzwiekiem ten DVD-Rip, ile wazy i dokad mam sie ew. udac z pielgrzymka? :lol2: @Firekage - OAV Genshikena to odcinki 13-15; gg to zrobilo, jest na boxtorrents. h264 AAC 2CH jest do dvdrip czeskiej grupy ToTan, mozesz sobie szukac na inch strnie i ircu tego montera ale i tak nie znajdziesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ja do Gliwic mam blisko. :) Ale wersja soldats nie będzie chyba taka zła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ma ktoś jakieś dobre namiary na Monstera? Jeśli tak proszę o PW :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Jesli Monster nie straci klimatu oraz rozpedu dwoch pierwszych epizodow to pewnie lykniesz sporo tego , choc nie jest to krotka seria.13 odcinków na dzień dobry (ale jak mi się podoba - a podoba się bardzo! - napiszę w kolejnym poście - jak obejrzę całość). Jestem już trochę zmęczony po 16 godzinach przed monitorem, idę się przespać. Jutro zacznę wcześniej i wypiję dwie kawy zamiast jednej. :) Polskie tłumaczenie z ANSI jest beznadziejne, ale za to soldats wykonało kawał dobrej roboty i z ich subem Monster jest znacznie przyjemniejszy. Edytowane 24 Czerwca 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 dla zainteresowanych Macrossem F, a szczególnie muzyką w nim wykorzystaną... właśnie pojawił się w sieci 「Macross Frontier Ranka Lee Debut Single - Seikan Hikou」 :) a ja teraz biorę się za wyjątkową głupotę: Mezzo... oraz za dobrze się zapowiadające Toshokan Sensou. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Soldats to jeden z najlepszych, jesli nie najlepszy, sub Monstera. Ogladalem, polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) A teraz obiecane najgorsze anime jakie kiedykolwiek skonczylem ogladac (bo Lucky star i pare sportowek wywalilem po pierwszym epku :D ) <Fanfary> Gunparade Orchestra: Po calkiem niezlym Gunparade March postanowilem obejrzec druga serie w tym swiecie liczac na dobry sequel :) No ale okazalo sie juz na wstepie , ze poza swiatem gdzie ludzie za pomoca mechow bronia sie przeciw potworom nie ma nic wspolnego. Bohaterowie na tyle dziwaczni , ze az wpadaja w sztampe typowych dziwnych pilotow nieudacznikow (facet w damskich sukienkach, dziewczyna gigant, wiecznie pakujacy kulturysta, jakis tajemniczy chodzacy pingwin w roli komentatora wydarzen na koniec epizodu itp.), nowa dowodczyni to swiezo po szkole oficerskiej dziewczyna odnajdujaca w nocy spokoj ducha w pluszowych przytulankach i przez kilkanascie epkow ogladamy jak zmienia bande nieudacznikow w zgrany zespol, a jak juz jej sie to w miare udaje niespodzianka , koniec watku fabularnego. Zaczyna sie nastepny tym razem w Chinskich lasach gdzie walcza regimenty zolnierzy z karabinkami automatycznymi jezdzace na wielkich lwach , tygrysach i innym zwierzyncu jakby zywcem wyciagnietym z Twelve Kingdoms, potem kilka epkow poswiecone na pokazywanie zolnierzy i ich motywow do walki (w stylu "walcze bo potwory zabily rodzicow jak mialam 7 lat" :) ), po czym finalowa bitwa w trakcie ktorej okazuje sie , ze nasz oddzial zostal wrobiony w bycie bohaterami ostatniej szansy (a dowodztwo juz zawczasu przygotowalo posmiertne medale :D ), tylko niestety nie do konca wiadomo jak sie konczy bo wtedy zaczyna sie nowy watek fabularny :D Tym razem juz w zasadzie czysto romansowo-przyjacielski i tak sie ciagnie przez kilka epkow po czym okazuje sie , ze jedyne zagrozenie nadciagajace na bohaterow to tajfun :D Wiec potem mamy troche radosnych scenek z mechami ukladajacymi zapory z drzew itp , a calosc konczy sie radosnym mottem "walczymy bo inni mogli zyc w spokoju" i zdjeciami 3 grupek naszych bohaterow. Animacja mocno srednia Muzyka tez (chociaz czesc epkow ogladalem bez bo mi sie sluchawek zakladac nie chcialo :D ) Fabula: totalnie denna O jakosci serii niech swiadczy , ze zostala porzucona przez tlumaczy i dokonczona po latach przez grupy zajmujaca sie takimi odrzutkami , ktorych nikt nie chce. Edytowane 25 Czerwca 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 vennor gdzie sprawdzasz kto komu głos w anime podkłada ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) vennor gdzie sprawdzasz kto komu głos w anime podkłada ?Na ANN. Edycja: burzowa noc, Monster, kolejna filiżanka kawy... Wciąga. Edytowane 26 Czerwca 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Driftujący offtop Ktoś podlinkuję jakąś skarbnicę tapet w wysokich rozdzielczościach? Do tej pory korzystałem z http://www.animepaper.net/ ale powprowadzali jakieś głupie ograniczenia :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 www.minitokyo.net tam kiedys bralem tapety 3 dzienni chyba mozna tylko, w zupełnosci starczało mi tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) www.konachan.com Znajdziesz tam dużo tapetek, zarówno w 16:10 jak i 4:3, zwłaszcza z nowych serii Dużo jest po prostu zerżniętych z minitokyo, ale są też takie, których na minitokyo nie ma, do tego nie ma żadnych limitów ;) Edytowane 25 Czerwca 2008 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Jak wspominalem wczesniej - lece z Monsterem Musze cos dodac. Oprocz klimatu , powalajacego klimatu , anime to ma fantastycznie opisana postac glownego bohatera , rzadko zdaza sie aby to wlasnie facet byl tak mocnym charakterem , tak jasna strona serialu. Szok...Odejsc nie mozna. Tenma po prostu rzadzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Tenma? dziewczynka z School Rumble? ^^ Czy możecie polecić jakieś dobre anime o samochodach? Coś nowszego niż Intial, jakby był wpleciony jakiś romans, harem, comedy, echii to byłoby super;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Jesli nie widziales initiala do ogladnij , pewnie przeszkadza Ci kreska w pierwszym sezonie - drugi ma juz mocno poprawiona , trzeci i czwarty wyglada normalnie ("nowo"). Z samochodowek to kojarze jeszcze Capete , ale nie ogladalem tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Jedyne dobre to właśnie InitialD. Wangan jest słaby, a nawet jeżeli istnieje coś jeszcze innego to widocznie jest zbyt słabe ażeby to sobie je zarzucić po ID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 raczej chodzi mi o dostępność. Seria zaczęła się dawno więc dostępność jest słaba :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 raczej chodzi mi o dostępność. Seria zaczęła się dawno więc dostępność jest słaba :/Zareczam Ci , ze Initiala dostaniesz bez zadnego problemu...To jest najbardziej znane samochodowe anime i nie ma problemow , tak samo jakbys powiedzial , ze Gundama nie mozesz wyszukac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 no jakoś sobie poradziłem, tylko wooooolno idze:/ Gundama mam, tylko z napisami do Seeda jest problem bo nigdzie ich nie ma, a nie chce zaczynać Destiny bez oglądania 1 części, aczkolwiek chciałbym to wreszcie obejrzeć, bo OO mi się bardzo podobał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) Wszystkie części Gundama? Jest ich chyba z 55. Chętnie bym wszystko obejrzał, ale... www.konachan.comZa dużo tam tapet pewnego konkretnego typu. Jednak pozostałe są całkiem fajne i chciałbym wiedzieć, a jakich anime pochodzą, ale wydaje mi się, że większość jest z gier lub są zwykłymi rysunkami. A szkoda. Najczęściej pojawiające się keywordy przy interesujących tapetach to touhou i tagme - ktoś wie, co oznaczają? Nazwy firm, serii gier? Edycja: sesq, też to znalazłem, ale powiedz, myślisz, że rysowane postaci młodych dziewczyn mają coś wspólnego z tą grą? Ja nie. A Encyclopedia Dramatica to w ogóle jakaś pomyłka - kiedyś trochę poczytałem, co tam wypisują; szybko zrezygnowałem. Edytowane 26 Czerwca 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Wszystkie części Gundama? Jest ich chyba z 55. Chętnie bym wszystko obejrzał, ale... Za dużo tam tapet pewnego konkretnego typu. Jednak pozostałe są całkiem fajne i chciałbym wiedzieć, a jakich anime pochodzą, ale wydaje mi się, że większość jest z gier lub są zwykłymi rysunkami. A szkoda. Najczęściej pojawiające się keywordy przy interesujących tapetach to touhou i tagme - ktoś wie, co oznaczają? Nazwy firm, serii gier? Touhou to taka gra http://en.wikipedia.org/wiki/Touhou_Project http://encyclopediadramatica.com/Touhou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) http://anime.com.pl/%E2%80%9ECowboy_Bebop%...,read,3686.html Trochę dziwna pora, do tego odstępy, w jakich będą puszczać - co tydzień. Ciekawe, czy będzie sub czy lektor? (oby to pierwsze). @Vennor Na last.fm też jest tag Touhou i też nie łapie, co on konkretnie ma oznaczać (muzykę z tej gry?), tak samo jak doujin ongaku i innych, dziwnych, raczej do niczego nie pasujących tagów, których jest mnóstwo. Encyclopedia Dramatica często przypomina mi /b/ na 4chanie, tak więc także tam nie zaglądam. Edytowane 26 Czerwca 2008 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Jest lektor (wiem, bo puszczali już tą serie 2 albo 3 razy ) :P ps. Dzięki chłopaki za linki do stronek z artami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Gekijouban Kara no Kyoukai: Dai ni Shou Satsujin Kousatsu hmm... coraz lepsze :) w tej części dowiadujemy się trochę o przeszłości Shiki... ha, nie mogę się doczekać następnego filmu :) a i muza wciąż niezła... dwa filmy ktre na razie się pokazały oceniam po 9.5, chyba im się należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...