Gość Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Jeżeli kogoś interesują filmy death note, to: http://www.imdb.com/title/tt0912597/ już się wala po internecie :> Na mnie czekają jeszcze dwa pierwsze i całe anime...;] Edytowane 4 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Tez ogladam na biezaco i tez uwazam ze jest swietne, ale nigdy nie uderzylo cie to ze niektore akcje wyciagane sa "nie wiadomo skad", zeby nie powiedziec dosadniej? :razz: Owszem sa , ale taki juz urok tego anime :) Lepsze zaskakujace zwroty akcji niz typowe gundamowe naparzanie sie w stylu "mam super pancerz dzisiaj zabije 500 liniowych maszyn przeciwnika" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Jeżeli kogoś interesują filmy death note, to: http://www.imdb.com/title/tt0912597/ już się wala po internecie :> Już sprawdzone. Taka sama chała jak poprzednie części. Przy okazji zapytam - wybiera się ktoś na Funekai? Edytowane 4 Lipca 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Hyh, kumple mało orgazmu nei dostawali zachwalając pierwszy film...;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Zassałem anime dual audio i mam problem w subplayerze, bo nie mogę zmienić audio z angielskiego na japoński. W vlc bez problemu mogę zmienić język, ale zależy mi na oglądaniu w subplayerze, ponieważ dużo lepiej radzi sobie z napisami. Wygląda to tak jakby nie było japońskiego obrazek Czy ktoś wie jak zmienić audio w tym programie? Edytowane 4 Lipca 2008 przez pawelekmal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Zassałem anime dual audio i mam problem w subplayerze, bo nie mogę zmienić audio z angielskiego na japoński. W vlc bez problemu mogę zmienić język, ale zależy mi na oglądaniu w subplayerze, ponieważ dużo lepiej radzi sobie z napisami. Wygląda to tak jakby nie było japońskiego obrazek Czy ktoś wie jak zmienić audio w tym programie? Jasne, urzyj do zmiany audio jednej z ikonek ktore ci sie pojawiaja w trayu jak wlaczasz anime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Jasne, użyj do zmiany audio jednej z ikonek ktore ci sie pojawiaja w trayu jak wlaczasz animeCzyli konkretnie Haali/OggDS W załączniku taki noobski tutourialek ;d @Vennor O ile ktoś ma włączone ikonki FFDShowa ;) Edit2: Czy wybiera się ktoś na jakiś konwent? Ja zarezerwowałem sobie wejściówki na Animatsuri, teraz pozostaje tylko czekać do tego pierwszego sierpnia :) Edytowane 4 Lipca 2008 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Lub inaczej: AragornPL, no tak, o ile. :) Edytowane 4 Lipca 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Edit2: Czy wybiera się ktoś na jakiś konwent? Ja zarezerwowałem sobie wejściówki na Animatsuri, teraz pozostaje tylko czekać do tego pierwszego sierpnia :)Mizukon Konwent 08.08.2008 – 10.08.2008 Miasto: Olsztyn Mam nadzieję, że wreszcie jakaś rodzima impreza którą odwiedzę :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Wczoraj rzucilem sie na Blood - The last vampire. Nawet nie spodziewalem sie ze tak dobrze to bedzie wygladac wzgledem Blood+. W kolejce teraz ciagne Mushi-shi, Monstera, Texhnolyze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Wczoraj rzucilem sie na Blood - The last vampire. Nawet nie spodziewalem sie ze tak dobrze to bedzie wygladac wzgledem Blood+. W kolejce teraz ciagne Mushi-shi, Monstera, Texhnolyze... Blood + TV nie podobal sie? Na mnie zrobil przednie wrazenie , szybko to polknalem. Dobry stuff :lol: Monstera ogladam teraz , jednak dopadl mnie kryzys...cos przez temperatury nic mi sie nie chce , a juz na pewno nie siedziec i ogladac po nocach. Monster do polowy i czekam. Swietne anime , realni - prawdziwi bohaterzy , niezla kreska budujaca klimat (brudne zabudowania , wszystko jakby w naszym srodowisku) , masa postaci , ktore ukazuja fabule ze swojej perspektywy dzieki czemu ta jest znacznie lepiej rozwinieta , dopowiedziana , ale tez przez ta mase wtracen mozemu odczuc , ze wszystko wolno sie rozgrywa. Moze i tak , ale jaki klimat tym osiagnieto. Tex? Sam jestem ciekaw Twojej opinii , ogladnalem i spodziewalem sie czegos znacznie lepszego. Swoja droga...ile czasu bez konczyny/zaszycia da sie dymac po ulicy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Moze zamotalem sie w wyrazaniu swoich mysli ( nie pierwszy raz z reszta [; ) - Generalnie jestem milo zaskoczony ze "prequel" dobrego serialu tez mi sie podobal. Bo jak patrzylem kiedys na kadry to odrzucala mnie lekko kreska. [; Texa kiedys zaczynalem - stwierdzilem ze jest do [gluteus maximus] i sobie daruje. Ale bedac nauczony doswiadczeniem z innymi anime zdziwie sie jak za drugim podejsciem nie lykne jak pelikan ryby... Monster @torrent - ~2/3 przepustowosci skokami :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) Tex jest ciezkim anime , problemem jest to , ze wymaga gigantycznego skupienia , opuszczamy sekundowy fragment i nie wiadomo o co chodzi :| Swoja droga , jednej scenki do konca zycia nie zapomne » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - ' Scenka miala miejsce w tym lepszym swiecie , nasza pani doktor , pokazane mieszkanie , grajace radio , lazienka , lejaca sie woda...ten glos. Zdebialem :| Ten nowy spojler to jakis przykry wynalazek. Context , spoiler , wyswietla dwa razy to samo...porazka. Edytowane 6 Lipca 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Już sprawdzone. Taka sama chała jak poprzednie części. Przy okazji zapytam - wybiera się ktoś na Funekai? Jeżeli kogoś interesują filmy death note, to: http://www.imdb.com/title/tt0912597/ już się wala po internecie :> Na mnie czekają jeszcze dwa pierwsze i całe anime...;] poprawka: jeszcze większa chała. szkoda, ze obejrzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaczałem ogladac hack/Sign musze powiedziec bardzo fajny soundtrack zwlaszcza intro :) No i generalnie pomysl na anime swietny, a do tego jaki prawdziwy i zyciowy jesli chodzi o kulture MMO :D Wrzucielem tez na ruszt nowa serie Ikkitousen , ale niestety wiecej boobsow i pantsow to nie jest to czego to anime potrzebowalo :D jednym slowem: tandeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Ehh coraz rzadziej odwiedzam ten temat :( Ale w przerwach między nauką przerobiłem ostatnio Scrapped Princess. Dałem 9 za postacie i całkiem ciekawy pomysł całej historii :) Jutro mam nadzieję skończyć Mushi-shi. Też całkiem fajne anime, ale na raz nie łyknę... za spokojne [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 co do nowej serii Ikkitousen'a, obejrzałem pierwszy odcinek i bardziej by mi pasował do ova, niż do tv serii, ale mimo to mi się podobał;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) Zaczałem ogladac hack/Sign musze powiedziec bardzo fajny soundtrack zwlaszcza intro :) No i generalnie pomysl na anime swietny, a do tego jaki prawdziwy i zyciowy jesli chodzi o kulture MMO :D Wrzucielem tez na ruszt nowa serie Ikkitousen , ale niestety wiecej boobsow i pantsow to nie jest to czego to anime potrzebowalo :D jednym slowem: tandeta. haha, masz ode mnie plusa za podejście do .hack// :D do tej pory niemal wszyscy mówili "nudne jak flaki z olejem, i sam OST tego nie uratuje"... + Edytowane 7 Lipca 2008 przez Gobli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Mushi-shi dostało 9.5 Świetne anime, choć wole żeby się coś działo... W każdym razie fabuła i postać głównego bohatera są niezłe. Ciekawe historie na jeszcze ciekawsze tematy. Polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 haha, masz ode mnie plusa za podejście do .hack// :D do tej pory niemal wszyscy mówili "nudne jak flaki z olejem, i sam OST tego nie uratuje"... + No bez przesady. Signa lyknalem , nie porazal choc sam pomysl byl swietny , za slabo skoncentrwali sie na tym co sie dzieje w realu , olali tez problemy bohaterow , te poznajemy wyrywkami i w bardzo malych dawkach , szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) Po seansie wspaniałego anime, jakim jest Suzuka (ale o nim później), aż mnie chęć naszła, by napisać parę słów. Krótkie opinie, w kolejności chronologicznej. Yume Tsukai Połączenie Power Rangers i Jigoku Shoujo (jest tu nawet Mamiko Noto). Oglądałem to w ramach stworzenia sobie przerywnika. Zrobione jest podobnie, co wspomniana "Piekielna" - zlecenie, wykonanie, morał (czasami). Było w sam raz na piątkę. Monster Szczegółowe przedstawienie wielu postaci charakterystyczną cechą tego anime. "Das Monstrum" (bo rzecz ma miejsce w Niemczech) nieraz przyprawiło mnie o dreszcze. Jest wciągające i interesujące, przedstawia ciekawy obrót wydarzeń. Akcja jest wolna, niespektakularna i nieszczególnie dynamiczna, Monster powoli wprowadza niebezpieczną atmosferę - potrafi przerazić nawet ukazaniem sceny z lodowym spojrzeniem... Nie ma tu niespodziewanych genialnych pomysłów, nadzwyczaj szybkiego myślenia i niejasnych intencji - jak to było np. w Death Note. Na początku wydawać się może, że przyjdzie nam stawić czoła wielu niezrozumiałościom, jednak anime jest na tyle "gładkie", że - powoli, co prawda - wszystko ulega wyjaśnieniu w racjonalny sposób. Usunięcie czynników nadprzyrodzonych działa na korzyść ciężkiej i niepewnej atmosfery, której uwerturą jest już sam (prześwietny) opening. Po drodze jest parę odcinków niezwiązanych z dochodzeniem (ćwiczenia, treningi...), ale to zupełnie nie przeszkadza, pozwala się na chwilę rozluźnić i przemyśleć ostatnio przedstawione wydarzenia. Jest to też niepowtarzalna okazja do usłyszenia krzyczącej Mamiko Noto w roli Niny. W moim osobistym TOP ląduje gdzieś pomiędzy wspomnianym Death Note (niepokonany numer 1) a Code Geass. Pet Shop of Horrors Myślałem, że będzie to bardziej horror niż (nieprzewidziana) komedia. To żart, a nie horror. Kończy się równie niespodziewanie i bez wyjaśnień, jak się zaczyna. Wygląda to tak, jakby wyjąć kilka odcinków ze środka jakiejś serii typu wspomnianego Yume Tsukai czy Jigoku Shoujo, nazwać to nowym tworem i przedstawić widzom. Nasu: Andalusia no Natsu Krótkie (45 minut), ale fajne. Podobał mi się rowerowy wyścig po andaluzyjskim pustkowiu. Nie czuję już takiej obawy przed anime o tematyce sportowej. Blue Gender Oczekiwałem czegoś lepszego. Początkowo niezdecydowany bohater, nudne walki z Blue, wpleciony romans, szybko ginący bohaterowie... Jednak to starsze już anime ma w sobie coś niespotykanego - nazywam to czarem leciwych tytułów - one po prostu są inne niż te dzisiejsze. Ima, Soko ni Iru Boku Po tym czułem się zawiedziony. Tak wychwalana seria wcale nie jest w moich oczach czymś wspaniałym. W porządku, porusza pewne kwestie moralne, ale jakoś do mnie nie przemówiło. Irytujący i rozkrzyczany główny bohater dolał oliwy do ognia. Miyori no Mori Taka bajka dla dzieci. Dużo śmiesznych stworków, dzieci zawsze górą, źli dorośli są "be" i trafiają za kratki bez powodu. Mój komputer nie dawał sobie rady z 1080p (czego się nie spodziewałem) w scenach, gdzie więcej się działo - całe szczęście nie było ich zbyt wiele. Ogólnie, całkiem przyjemne, choć raczej dla młodszych widzów, bo poważnego morału nie potrafię z tego wyciągnąć. Zaczynam się już też przymierzać do Legend of the Galactic Heroes; mam nadzieję, że będzie tak wciągające jak Monster i jego kolosalna dotychczas liczba odcinków po skończeniu oglądania wyda mi się za niska. Edytowane 8 Lipca 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Dodam od siebie , ze Monster to wyjatkowe anime. W nim , kazdy odcinek stanowi swoiste dolozenie kolejnego klocka do naszej fabularnej ukladanki , tutaj nie ma mniej waznych odcinkow bo wszystkie wnosza cos nowego , inne spojrzenie na fabule , perspektywe postaci , ktore to nie sa zwiazane bezposrednio z wydarzeniami. To cos niespotykanego , aby kazdy odcinek ogladalo sie w napieciu , akcja nie poraza dynamika , ale groza , tajemniczoscia , wspomnianym napieciem. Postacie sa realne do bolu i ciesze sie , ze nie ma w tym serialu zadnych super powersow , bo zniszczyliby swietny klimat i genialna fabule. Podoba mi sie tez ilosc wprowadzonych watkow za pomoca nowych postaci. Jak mowilem , tutaj nie ma mniej waznego odcinka. Fabula podawana jest wolno , lecz sukcesywnie. Hint? Prosze - wietnamska doktorka i to co tam Tenma robi :) Eh , perelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 jako że wyszedł już pwszy odcinek Tetsuwan Birdy Decode, pomyślałem że dobrze wcześniej sprawdzić starszą oavkę... cóż, bardzo fajny przerywnik :) i kreska mi nawet nie przeszkadza, co przy starych anime mi się zdaża... ocena... 7.5 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 @Gobli Też się tą serią zainteresowałem - opis na AniDB brzmi ciekawie, więc pewnie obejrzę za czas jakiś (aktualnie jestem na dwutygodniowym wyjeździe, więc z oglądaniem tak niezbyt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Dobra, obejrzałem Hellsinga Ultimate i odechciało mi się oglądać czegokolwiek innego. Co oni zrobili z tego anime? :| Alucard wyglądał jak Goofy (ta, ten z bajek disneya :lol: ), a Wiktoria robiła za klauna -_- No i te wszystkie zombie/ghule którym zależało tylko na tym, by złapać ją za balony/tyłek? :blink: Po co wstawiać takie "gagi" do mrocznej opowieści o wampirach? Skrzywdzili ten tytuł, bo reszta była jak zwykle świetna... Btw, ktoś wie kiedy kolejny odcinek? Bo na anidb twierdzą, że są/będą tylko 4. Edytowane 8 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Bo te gagi są w mandze. Mnie też się nie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Będzie więcej - prawdopodobnie całą mangę zrobią, więc na co najmniej kolejne 4 OVA starczy im materiału. A co do scen komediowo/seksualnych; no cóż twórca mangi "Hellsinga" jest dość znany z tego, że wszystkie postacie z niego były wcześniej bohaterami któregoś z narysowanych przez niego hentaiów, więc zawsze mogłobyć gorzej. Na szczęście klimat "rzezi z cynicznym uśmiechem" nadal jest utrzymywany, a niektóre wątki są wymyślane (nadal uważam że walka jednego z braci Valentine ze strażnikami i 'taniec' wśród strug krwi: "tak żeby się nie ubrudzić", a potem niesmak na twarzy gdy zobaczył pobrudzony rękaw, to majstersztyk którego nie było w mandze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Coo?? To jest w Mandze? Dziękuje postoje... :? Ma ktoś aktualnie dobre źródło na tego Monstera? Samurai Deeper Kyo momentami gnie psychikę... Akcja z końca 21 epka z tymi dwiema "pielęgniarkami". Chyba przestane pić przed oglądaniem, coś jak "piłeś? nie jedź!" ;) Skończyłem... hmm 8,5 za siekane... Edytowane 9 Lipca 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Tak, to jest w mandze. Tak, wyglada to tragicznie i psuje klimat (przynajmniej w anime, bo w mandze jakos to nie razilo). Pozdrowienia dla milosnikow doslownych ekranizacji :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Czas na krótki tekst po Slayersach, których skończyłem oglądać w nocy z soboty na niedziele: Początkowo cholernie mnie nudzili (być może dlatego, że nie mogłem się wkręcić i spałem po 3,5-4h na dobę), jednak od 13 epka poszło gładko. Lina jest rozbrajająca, a Gourry to klasyczny, stereotypowy kretyn, jednakże dobry swordsman z ciekawym mieczem (jak to zabrzmiało :lol:). Rzuciło mi się w oczy (a właściwie w uszy), że efekty dźwiękowe np. rzucania kuli powstałej w wyniku zaklęcia czy ten po jej wybuchu bardzo przypominają te w DB (o ile nie są identyczne). Edit: Obejrzałem pierwszy ep trzeciego sezonu ZnT - daje rade (rok temu pewnie bym walił achy i ochy totalne bo noob byłem), ciekawe, co będzie dalej. Oby się za to wzięła jakaś ludzka grupa, a nie tak jak teraz - brazylijskie + krzak jakiś. Edytowane 10 Lipca 2008 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...