Vennor Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Prawda. Widziałem to parę dni temu i pomyślałem... że faktycznie przydałby się Blu-ray albo - TAK! - remake lub kontynuacja. Hyakko - przeciętny szablonowy slapstick z niezłą kreską. Nic dodać, nic ująć. Nie mogę się zdecydować (a nie chcę jeszcze oglądać), który fansub nowego Ippo wybrać. Frostii czy Saizen i Ignition-One? Klasę Ureshii każdy zna, ale za konkurencyjnym wydaniem stoją ludzie tłumaczący mangę. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "CG" Takie małe pytanie skąd VV miał geass kultu, oraz czy waszym zdaniem 3 seria jeżeli nie miała by w sobie przebudzenia Lelouch? W zasadzie nigdzie nie bylo to wprost wyjasnione. Mozna sie domyslac , ze na podobnej zasadzie jak CC , ale skad geass sie wogle wzial nie bylo wyjasnione. Hmm a czy 3 jest mozliwa - raczej nie » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "cg" No chyba , ze z Suzaku/Zero i Nunally jako glownymi bohaterami. Tylko w sumie z kim niby mieliby walczyc skoro caly swiat zostal oddany pod wladze imperium. Lelouch jakby sie pojawil to chyba tylko razem z CC jaka para niesmiertelnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Ja wiem? Przeplot usunięty i tyle...To bardzo dobrze, w dodatku lepsza ostrość, kolory, zremasterowana ścieżka audio i poprawione napisy Prawda. Widziałem to parę dni temu i pomyślałem... że faktycznie przydał by się Blu-ray albo - TAK! - remake lub kontynuacja.pisal o tym koleś ze ten berserk jest na jakiejś starej taśmie filmowej i nie opłaca sie robić blu-raya bo nie poprawiloby to jakosci. Poza tym 4:3 i blu-ray to nienajlepszy pomysł. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Amazon wycenia to na 40 dolcow... preorder, premiera 10. marca. MOze do czasu premiery cena jeszcze spadnie, albo poajwi sie jakas ciekawa promocja, bo chetnie bym to zanabyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Fenomen Higurashi to cos czego nie moge zrozumiec. Obejrzalem z 8 epkow , niby fajne ale jakos nie odczuwam specjalnej checi by to konczyc, a ludzie w komentarzach robia z tego arcydzielo. @Thomas - Funimation kasuje subberow do SE , wiec chyba w okolicach 37-38 sie koncza napisy. W Higurashi zatrzymałem się na 10 i przerwałem leżą obie części na dysku może kiedyś wrócę ale nie było to coś bardzo ciekawego jak już myślałem że mnie wciągnie tak następny odcinek grzebał te nadzieje tak więc dokładnie podzielam twą opinie. Thomas do 40 odcinka SE od SEF i zakończył subbing :( poczekamy na subowane i dubbingowane wydanie od funinmation zapowiadają za kilka miechów Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Kimi ga Nozomu Eien: Next Season - nie jest tak źle, jak wskazywałaby na to nota z anidb, ale przede wszystkim za krótko. Niezłe, choć zestaw OP/ED ma fatalny. Muszę ponownie obejrzeć pierwowzór. Poza tym 4:3 i blu-ray to nienajlepszy pomysł.Bubblegum Crisis w 956x720 wygląda dość dobrze. No i dźwięk nie ten sam, co na DVD. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Szukalem 2 sezonu KGNE ale nie znalazlem nigdzie :( Jedynka to dla mnie perelka tego gatunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Wiosenny lineup: http://muramune.com/images/spring2009anime.jpg Nowy Fullmetal Alchemist, ekranizacja Valkyrie Chronicles, Hayate No Gotoku 2 i kupe innych rzeczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Wiosenny lineup: 3207210[/snapback] Jedynka to dla mnie perelka tego gatunku. Jak i dla mnie. Choć oglądałem już ponad rok temu. Chętnie zagrałbym w galge, gdyby nie było H. Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Ja najbardziej czekam na Valkyrie bo gra na PS3 byla swietna. Hmm Shangri-La moze byc ciekawe, Guin Saga, Sengoku Basara, 07 czy Pandora tez moga przyjemnie zaskoczyc. No i of course FMA jako uznana marka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Oglądam właśnie Shikabane Hime: Aka. Całkiem fajne anime. Świetny głos głównej bohaterki i kilku innych. Czytałem że jest średnie, ale coś mi się to nie widzi, jak na razie przynajmniej dobre+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Oglądam właśnie Shikabane Hime: Aka. Całkiem fajne anime. Świetny głos głównej bohaterki i kilku innych. Czytałem że jest średnie, ale coś mi się to nie widzi, jak na razie przynajmniej dobre+ +1 calkiem przyjemne anime, moznaby sie ciutke przyczepic do momentami niskobudzetowej animacji, ale nadrabia dobrym voice actingiem i openingiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Shikabane skończone. Już się nie mogę doczekać następnej serii. Zakończenie zrobione tak, żeby od razu oglądać następne epki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Shikabane skończone. Już się nie mogę doczekać następnej serii. Zakończenie zrobione tak, żeby od razu oglądać następne epki. Juz jest ep 4. A "drugi" sezon to nawet openingu nie zmienili :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Bo to powinno lecieć jednym ciągiem ;) Ale nie ma co narzekać, dobry jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) jak kogos interesuje to wznowiono subbing SE już narazie widziałem do 42 odcinka Edytowane 1 Lutego 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Tak BTW. wyszla 5. czesc Garden Of Sinners ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 (edytowane) Iriya no Sora, UFO no Natsu - będąc na wyjeździe w górach, szukaliśmy z kumplem czegoś krótkiego i padło właśnie na to. Co tu mówić - średnie, przeciętne, takie zwykłe, właściwie najlepszą postacią był taki gość, który prowadził klub prasy i siostra bohatera. Strasznie niespójne fabularnie. Iriya też była dość ciekawa, ale imo było za dużo niedopowiedzeń odnośnie jej osoby. Zacząłem także czytać mangę Mahou Sensei Negima - fajna, lubię prace Kena Akamatsu, a pomysł na 10 letniego nauczyciela-maga w żeńskiej szkole jest mistrzowski. Edytowane 2 Lutego 2009 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 No nie wiem , ja sie staram unikac wiekszosci rzeczy dziejacych sie ponizej poziomu High School. Swoja droga to jak sie u nich liczy 10th grade to jest 15/16 lat ? (odpowiednik naszej 1 liceum w nowym systemie ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Swoja droga to jak sie u nich liczy 10th grade to jest 15/16 lat ? (odpowiednik naszej 1 liceum w nowym systemie ? )W tej kwestii jest podobnie, tyle że edukacja rozpoczyna się rok wcześniej. Sześć klas szkoły podstawowej (shougakkou) dla dzieci w wieku od 6 do 12 lat, trzy lata gimnazjum (chuugakkou) - od 12 do 15 lat - i trzy lata nieobowiązkowego liceum (koutougakkou) do lat 18. Poza tym system oświaty jest zupełnie odmienny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Diebuster mi się nie podoba. Może OVA było by lepsze... Za to Bubblegum Crisis całkiem pozytywnie. Powinienem jeszcze dzisiaj skończyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Anime, do którego początkowo byłem - właściwie bez powodu - niechętnie nastawiony... Tengen Toppa Gurren Lagann - GIGA DRILL BREEEAKEEER! Wchodzi w krew. Właśnie. Akcja i dynamizm do potęgi przeplecione z nietuzinkowym humorem i często latającym dowcipem maści wszelkiej. Są żarty sytuacyjne, słowne, a przede wszystkim niezwykle komiczne postaci - najlepszym przykładem jest chyba Attenborough (kto oglądał Ginga Eiyuu Densetsu wyczuje w tym imieniu znajome brzmienie). Dalej: choć EVY z NGE bardziej mi się podobały, animacja i rysunek są świetne (jak na 27-odcinkową serię - i - poza 4. odcinkiem), fabuła bardzo... ciekawa (nie mogę znaleźć odpowiedniego słowa, ale nic złego to nie znaczy) - a przynajmniej w kwestii pierwszej części historii. Emocjonujące. Bardzo dobry soundtrack. Ponadto wspaniała gra aktorska - (znakomicie dobrani) seiyuu przyłożyli się do swoich ról (Nia <3). Kończąc krótką listę przymiotów, przejdę do tego, co mi się nie podobało. Tu listy właściwie nie ma, jest jeden punkt: zakończenie - kompletnie zwalone. Z tego też powodu nie wystawiam dychy. Poza tym, od razu widać, że GAINAX jest odpowiedzialny za tę serię. Zwłaszcza jeśli ktoś widział Top o Nerae - druga część Gurrena to jakby zmieniona i rozwinięta wersja tego opowiadania. Jeszcze odnośnie tłumaczeń. Wydanie Black Orderu oglądało się bardzo przyjemnie - sub jest dobry i nigdy nie ucieka. Co więcej, znienawidzone na zachodzie efekty i animacja tekstu, mnie przypadły do gustu. To znacznie lepsze niż kosmiczne karaoke; wpasowuje się w atmosferę. Tłumaczenia Ryuksa (BSS) i Anon nie uświadczyły wydłużania końca linii, przez co często musiałem naciskać strzałkę w lewo. Przypomniało mi się, że jeden z odcinków (26., zdaje się) miał "jokesubs" - muszę sprawdzić. Diebuster mi się nie podoba. Może OVA było by lepsze... Najlepsza to była OVA Gunbustera. Za to Bubblegum Crisis całkiem pozytywnie.Polecam natychmiastowe sprawienie sobie całego zestawu soundtracków. Są na Boksie. Edytowane 3 Lutego 2009 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Sprawie sobie na pewno. :) BTW. Możecie polecić coś śmiesznego, ale takiego bardzo... Coś jak Seto :D Co mogę powiedzieć... Boogiepop jest przegięty. Coś mnie wzięło na takie anime... potem leci Texnolyze Edytowane 3 Lutego 2009 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Nie wiem czy az tak smieszne , ale moze Bamboo Blade? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Nie wiem czy az tak smieszne , ale moze Bamboo Blade? :)To juz bardziej posmialem sie przy Detroit Metal City :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 DMC było by idealne, gdyby mi się to po połowie nie przejadło [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Troche wolnego mialem, to udalo sie ponadrabiac. No to lecim... Fullmetal Alchemist TV/Fullmetal Alchemist: Conqueror of Shamballa FMA TV obejrzalem juz jakis czas temu, dzisiaj natomiast nadgonilem z filmem. Calosc uwazam za rewelacyjna. Seria rozpoczela sie dosyc ciezkostrawnym motywem, ale to tylko wzbudzilo moja ciekawosc. Szybko jednak przyszlo uspokojenie widza w postaci naprawde barwnego swiata, wesolych postaci oraz wszechobecnego humoru. Troche akcji tu i tam, ale raczej nic powaznego - w dalszym ciagu ciekaw jestem motywu z pierwszych minut. Prawda ukazywana jest naprawde stopniowo, a im dalej, im wiecej sie dowiadujemy, tym seria staje sie mroczniejsza i ciezsza. Wielowatkowa fabula (dosyc zakrecona), duzo zwrotow akcji - az chce sie ogladac - do tego dochodza naprawde bardzo dobre profile psychologiczne postaci. Uwazam, ze ani jeden odcinek nie byl zbedny. Ogladalem to z wielka przyjemnoscia i zaciekawieniem. Film, mimo ze juz w nieco innym klimacie, imho trzyma poziom serii i jest bardzo dobrym uzupelnieniem historii. Koncowka moze sie nie spodobac, ale uwazam, ze jest satysfakcjonujaca. Calosc oceniam na 9,5/10 - zobaczymy, co przyniesie nam nowe FMA, byc moze dyche? ;) Great Teacher Onizuka GTO zaczalem ogladac dosyc dawno temu i zatrzymalem sie kolo 8 lekcji. W przeciagu ostatnich dni wzialem sie za dokonczenie tej serii. Co moge powiedziec? RE-WE-LA-CJA! Onizuka roxuje rulezem i miazdzy :twisted: Naprawde genialne anime. Niekonwencjonalne (wielkie brawa za pomysl), zwariowane, przezabawne, dramatyczne. Kazdy powinien znalezc tutaj cos dla siebie. Zdecydowanie 10/10 Do ogladania czeka na mnie Shonan Junai Gumi, czyli prequel do GTO, oraz w drodze jest GTO Live-Action - az ciekaw jestem, jak udalo im sie to przeniesc na ekran. Initial D Extra Stage 2 Mialem nieco obawy odnosnie tej czesci, a to ze wzgledu na komentarze jakie w miedzyczasie przeczytalem. Szczerze mowiac nastawilem sie na najgorsze (ze bedzie to totalna porazka) i dzieki temu dosyc milo sie zaskoczylem. Fakt, nie bardzo podobalo mi sie poprowadzenie fabuly (inaczej to sobie wyobrazalem), ale koniec koncow uwazam, ze w miare udany sposob zakonczyli watek Iketaniego i Mako. Ocenie tak samo jak czesc poprzednia - 7/10. No i mam nadzieje, ze w niedalekiej przyszlosci doczekamy sie w koncu kolejnego, piatego, stage'a... Pare dni tmu wzialem sie za ogladanie Berserka - do konca pozostalo mi 9 odcinkow, wiec mysle, ze jutro juz to skoncze ;) A jako nastepne anime, mysle ze poleci Rurouni Kenshin - Tsuioku Hen. Edytowane 4 Lutego 2009 przez brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) gto live action.... obejrzałem tylko 1 odcinek i średnio mi się podoba. Japońscy "aktorzy" mają szans dorównać grą ze swoją marną grą aktorską temu co jest w animowanej wersji. Moim zdaniem! jestem ciekaw co Ty powiesz, jak obejrzysz. Jeśli Twoja ocena będzie pozytywna, może się skusze dokończyć. Edytowane 4 Lutego 2009 przez pawelekmal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 BTW. Możecie polecić coś śmiesznego, ale takiego bardzo... Coś jak Seto :D Dokuro-chan tylko 1 bo 2 głupia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Oglądałem 1. Pierwsza scena była dobra a potem jakoś tak.. podobnie wszystko się działo :P Zresztą jakoś nie za bardzo mi siadło to anime. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...