Borys-Tech Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Skończyłem Usagi Drop, nie dziwie się już dlaczego ma tak wysokie oceny ;) Ale... moim zdaniem nie dokończyli jednego wątku i zacząłem szukać mangi i tu zaczynają się jaja. Ciekawe czy zrobią anime na podstawie "drugiej części" mangi czy też poprzestaną na tym. Mam nadzieje że w specjalu rozwiną i zakończą ten jeden wątek ;) Pewnie chodzi o love story Daikichiego i mamuśki :] Sam chciałbym to zobaczyć bo ten jeden odcinek ze wspólną kolacją był naprawdę fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Dokładnie :) Aż się prosi żeby to tak rozegrać ;) Na razie czytam mange, ale tam już 10 lat później jest akcja :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Hmm obejrzałem te 11ep, rzuciłem okiem na mangę i chyba skończę na drugim sezonie. Trochę za słodkie momentami. Jest jeszcze coś ciekawego z tego/zeszłego roku o czym zapomniałem? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Dziwne że jeszcze się nie przewinęło: Hanasaku Iroha Daję 10.1/10 za bardzo ale to bardzo przyjemny okruch życia. Mniej słodkie niż Usagi Drop. I dlatego ten 0.1 :) Jeszcze jeden slice of life w tym miesiącu i będę musiał chyba iść na kurację psychofazy NGE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) Z chęcią obejrzę jak skończę Supernatural. Chyba w ogóle zaczne serial ogladać bo anime jest spoko :) BTW. Potrzebuję obejrzeć jakąś serie w której krew przelewa się od OP do ED i w ogóle jest rzeźnia. Coś co pozwoli mi się całkowicie zrelaksować zmieniając mózg w papkę. Pomoże ktoś? [; Edytowane 24 Października 2011 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Hellsing (szczególnie ten nowy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Hellsinga oglądałem. Ten nowy... zabrałem się kiedyś za 1 OAVkę ale szlag mnie trafił przy pierwszej komediowej scenie i zaprzestałem. Na razie jestem w połowię i postaram się nie denerwować, także raczej obejrzę te co wyszły, bo tak to, w sumie, spełnia moje oczekiwania :) Dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Możesz jeszcze spróbować Vampire Hunter D wbrew pozorom dałem temu 8.0. Ale kreska z lat 80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Hmm supernatural nie wymagajacy myslenia: Tokko, Shikabane Hime - chociaz sam gore tam nie bedzie lecial. No i jak kiedys wyjdzie wersja nieocenzurowana to Blood-C bedzie krolem bezmozgich anime z walajacycmi sie po ekranie flakami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Shikabane ogladałem na bieżąco, całkiem dobre było. Blood-C też jakoś słabo wypada. Co prawda 4 epki obejrzałem, ale przestałem właśnie ze względu na to że główna bohaterka i jej poranne wypady do kawiarni mnie doprowadzały do szału. Potem jest akcja non stop? Vampire Hunter D czeka na swoją kolej [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Berserk, Elfen Lied, Dokuro-chan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Non stop nie, ale zywych na koniec serii to zbyt wielu nie zostaje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 To chociaż tyle, ale na razie i tak Hellsing będzie. Zizzy, wszystko znane i lubiane [; Szczególnie Dokuro, bo przy dobrym spreparowaniu się daje naprawdę świetne efekty na psychikę [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Ja bym na twoim miejscu przeskoczył na mangę: -Parasyte -Biomeat: Nectar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Dzięki ale dalej nie mogę się do mangi przekonać... A taka tematyka bardziej interesuje mnie pod wpływem chwili, bo ostatnio za dużo komedii itp obejrzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 A co z Highschool of Death? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Hmm do odmozdzajacych na pewno sie zalicza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 HotD oglądałem zaraz jak wyszła całość [; Ale musze przyznać że niepotrzebnie się denerwowałem na te wstawki w Hellsingu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Obejrzałem w końcu King of Thorn - dowód na to, że świetny trailer =/= świetny film. Wręcz przeciwnie. Straszliwy beton, pod koniec myślałem, że zejdę. Milion wątków, fabuła pokręcona jak węzeł Sośnica, a postaci bezbarwne i płaskie. 3/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Swoja droga nowy prequelowowy sezon Fate/Stay sie zaczal ;) No razie jest lepszy od pierwowzoru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Obejrzałem Steins;Gate - chyba dychy bym temu nie dał, ale anime bardzo dobre, dziewiątka spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Jeśli mowa o aktualnych, Mirai Nikki to praktycznie pozycja obowiązkowa. Ja aż z ciekawości czytam mangę więc już mnie niczym niestety nie zaskoczy (chyba że zaczną coś mieszać). Drugi sezon Nurarihyon jest dobry, dużo lepszy niż pierwszy (tamten był niestety dosyć miałki). No i oczywiście wspomniany Fate/Zero. Ładniejszy i ciekawszy niż FSN, no i trochę bardziej na serio a nie znowu w szkółce. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Ja właśnie czekam aż to wszystko powychodzi w całości. Do w/w dodałbym Bakumana i Hunter x Hunter :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Jeśli mowa o aktualnych, Mirai Nikki to praktycznie pozycja obowiązkowa. Ja aż z ciekawości czytam mangę więc już mnie niczym niestety nie zaskoczy (chyba że zaczną coś mieszać). Drugi sezon Nurarihyon jest dobry, dużo lepszy niż pierwszy (tamten był niestety dosyć miałki). No i oczywiście wspomniany Fate/Zero. Ładniejszy i ciekawszy niż FSN, no i trochę bardziej na serio a nie znowu w szkółce. ;) O widzę że biorą się za mangi które liznąłem jakiś czas temu. nadal czekam na The Breaker albo Veritas :twisted:/:cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) O, dobrze zrealizowanego Breakera to bym obejrzał, mangę również polecam. Persona 4 - nie przekonuje mnie do siebie. Za bardzo czuć, że to ekranizacja gry. Edytowane 2 Listopada 2011 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emikyou Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) Mam nadzieję, że to o co zapytam nie łamie regulaminu :) Skąd pobieracie anime?Jedyny torrent na jakim mam sensowe prędkości to BakaBT, ale dużo najlepszych pozycji jest usuniętych (licencje telewizyjne czy cosik). Pytanie nr 2 - co sądzicie o ocenach na anidb.net? Do tej pory jedyny taki serwis z jakiego korzystałem to imdb i raczej mogłem być pewien rzetelności użytkowników. Rozszerzając moją interpretację - oceny: <5 - szkoda czasu 5-6: można obejrzeć 7-8: trzeba obejrzeć 9: trochę ich mało :D Edytowane 10 Listopada 2011 przez emikyou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Ja wyszukuję na tokyotosho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 emikyou - musisz rozszerzyć tą skalę. Z tego co obserwuję na anidb wartością średnią jest 7.0. Tak więc 7.0 - 7.5 : przeciętniak, można obejrzeć jak nie ma nic lepszego 7.5 - 8.0 : dobre anime jeśli interesuje Cię tematyka/rodzaj, dla grupy zewnętrznej też może okazać się przeciętniakiem 8.0 - 8.5 : bardzo dobre anime dla grupy docelowej, dobre dla tych z zewnątrz (a przynajmniej powiedzą, że schematy są dobrze wykonane) 8.5 - 9.0 : arcydzieła i perełki, powinny być też tak odebrane przez większość (a przynajmniej uzyskać miano - oryginalnych dzieł) >9.0 : to jest trochę 'tricky', bo często są to anime legendarne które w pewnym momencie przyciągnęły fanów (jak i antyfanów) warto obejrzeć <7.0 : wchodź jak masz rekomendacje kogoś co do anime, albo jesteś przekonany do obejrzenia 'wszystkich' anime z serii niezależnie od oceny. Jeśli miałeś już styczność z inną bazą danych anime, to najlepiej otwórz sobie obydwie i sprawdź na obu oceny + jeśli obejrzałeś możesz poczytać komentarze - żeby mieć wyczucie jaki przekrój użytkowików głosuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Choć to też nie jest regułą - bywały serie z ratingiem ~6.5, które spokojnie mógłbym zaliczyć do bardzo udanych. Niektóre tytuły są także niedowartościowane (underrated) ;). borsuczy, faktycznie, Mirai Nikki jest zacne, a z mangą styczności nie miałem i lepiej jak na razie nie psuć sobie zabawy. Fate/Zero warte ugryzienia? Fate/Stay Night było jednym z moich pierwszych anime :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Fate/Zero - warto, dużo poważniejsze od oryginału. Jeśli wyrzucisz 'highschool setting' + fanservice i wrzucisz jako semi-głównego bohatera zabójcę na zlecenie, który podkłada bomby pod samoloty żeby załatwić wrogich magów (nie bawi się w czary-mary - i... tak, tak, mówimy tu o ojcu Shiro). Nie mówiąc już o Iskanderze (nowym Riderze), który zyskał przezwisko BroSkander oraz pogiętym 'Casterze' który używa inkantacji 'Cthulu fthanga' do czarów i tnie dzieci żywcem (niestety wersja tv jest ocenzurowana trzeba czekać na Blue-Ray) dodając do tego naprawdę płynną i zabójczą animacje to wychodzi anime które ma szanse dostać się do mojego top10. PS. F/Z będzie wychodził w dwóch częściach, teraz 13 odcinków, potem sezon (3 miesiące) przerwy, a potem znów 13 odcinków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...