Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.07.2015 o 11:47, Quave napisał(a):

1 odcinek nowego Dragon Balla juz jest :D Mocno przegadany, kilka gagow powrzucane, Trunks i Gotenks jak zwykle irytuja swoja obecnoscia. Liczylem na nieco ciekawsze wprowadzenie kociarza, ale zobaczymy jak akcja sie rozwinie :)

Jak dla bnie pierwsze 3 epizody to jest rozpacz. Jak ktoś oglądał Battle of the Gods i Resurrection of F to pierwsze ~100 odcinków może sobie IMO odpuścić ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akira cos zmienial w koncowce kai wzgledem dbz? Bo wydaje mi sie, ze w Z Goku i Vegeta umarli, ale Goku nie zostal wskrzeszony, ze niby czas na kolejne pokolenia. Jesli dobrze pamietam to Battle of Gods tez Goku byl z aureolka a w DBS biega juz normalnie o,O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.07.2015 o 06:16, Quave napisał(a):

Akira cos zmienial w koncowce kai wzgledem dbz? Bo wydaje mi sie, ze w Z Goku i Vegeta umarli, ale Goku nie zostal wskrzeszony, ze niby czas na kolejne pokolenia. Jesli dobrze pamietam to Battle of Gods tez Goku byl z aureolka a w DBS biega juz normalnie o,O

Nie wiem jak w KAI bo sagi Buu nie widziałem, ale w zwykłej Z-ce Goku odzyskał życie po poświęceniu przez starego Kai, a Vegeta został wskrzeszony życzeniem odtworzenia Ziemi oraz wskrzeszenia wszystkich zabitych od przybycia Babidiego. W BoG Goku i Vegeta latają już bez aureolek, ten pierwszy trenuje u King Kai, a ten drugi na Ziemi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kai jest w sumie identyko jak Zetka, tyle, że bez 'dłużyzn' i z nową oprawą dźwiękową (BGM/OP/ED/seiyuu). Nawet ostatnie odcinki pokazywały "X lat po pokonaniu Buu", gdzie był turniej, w trakcie którego Goku odleciał z Uubem. Tak kończy się Kai, więc jakby ktoś miał chęć to może walnąć sobie GT :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kai jest słaby. Ok, wycięcie dłużyzn było super pomysłem ale to co zrobili np. z walką Goku vs Freeza jest profanacją. Raptem Goku czeka tylko na opuszczenie planety przez innych i rozwala Freezę 1 ciosem... W Z było ukazane, że jeszcze trochę się musiał powysilać i wcale nie był aż taki przepakowany. Dodatkowo nowa muzyka jest beznadziejna. Stara stwarzała niepowtarzalny klimat i na szczęście jeszcze od czasu do czasu pojawia się w Kai.

GT przestałem oglądać po 5 odcinkach. Po za tym nie robił go już Toriyama.

Czyli jednak Goku żył po Z'tce ;) Ale nadal nie jest wytłumaczone co stało się z Uubem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.07.2015 o 16:33, Quave napisał(a):

Czyli jednak Goku żył po Z'tce ;) Ale nadal nie jest wytłumaczone co stało się z Uubem. 

Nie musi być wytłumaczone, co z Uubem, bo skoro w zakończeniu Z-etki Uub pojawia się X lat po pokonaniu Buu, a Super dzieje się 6 miesięcy po pokonaniu Buu no to, well, tak jakby nie miał czasu dorosnąć ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętasz końcówkę Ztki w ogóle? Ostatni ep był chyba z parę lat po Buu. I wtedy pojawił się Ubub na turnieju. 

W sumie to po chwili zrozumiałem co miałeś na myśli ;) W każdym razie, sprecyzować trzeba. Dzieje się po Z-tce, z wykluczeniem ostatniego odcinka z turniejem  :D

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszac o Z mialem wlasnei na mysli wszystkie wydarzenia, wlacznei z Uubem i turniejem. Na chwile obecna DBS brakuje do DBZ. I mogliby darowac sobie tego kotela, bo pomysl imo slabiuchny :/ Po za tym chce stara sciezke dzwiekowa! Idealnie budowala klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro już przy DB jesteśmy, polecam Parody Dubbing:

DBZ Abridged - https://www.youtube.com/playlist?list=PL6EC7B047181AD013 ,

pierwsze 4 / 5 odcinków jest trochę wolnych, ale Vegeta jest idealnie przedstawiony.

Próbka późniejszych odcinków:

https://www.youtube.com/watch?v=UJXhuf6qfZs

Edytowane przez Thomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i po finale OPM. Mimo skonczenia mangi w tym samym miejscu co anime, wsyslo mnie niczym odkurzacz. Ciekawe kiedy kolejny sezon wyjdzie :P

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Quave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnimi czasy praktycznie nic nie oglądałem, ale powoli zaczynam za coś się zabieram.

OPM - od tego zacząłem i bardzo dobrze bo zachęciło mnie do podjęcia kolejnych tytułów. Dawno się tak nie uśmiałem. :D

Gangsta było spoko do pewnego momentu, a potem się po prostu urwało. Słabo im to wyszło.

Parę dni temu dowiedziałem się o Macross Delta, ale po obejrzeniu pierwszego epka raczej nie wróżę nic dobrego dla tej serii (obym sie mylił). IMO za daleko pocisnęli z Walkure jako grupą i muzyka [gluteus maximus] nie urywa. Mam nadzieje że chociaż walki nadrobią. Ale chyba nie ma co narzekać dopóki nie wyjdzie seria.
A no i za dużo postaci na raz wrzucili i CGI już nie to :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 sezony Noragami mnie ostro wciągnęły, nawet zacząłem mange czytać co mi się rzadko zdarza.

Uchyuu Senkan Yamato 2199 - nie wiem jak mi to anime umknęło, ale już jestem po 5 epku.
A po pierwszym już wiedziałem że będzie bardzo dobre. Dzięki Orgiusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 28.01.2016 o 07:08, Orgiusz napisał(a):

Uchuu Senkan Yamato 2199  jestem zachwycony a dopiero łyknąłem 3ep. 

26ep w pięknym stylu. Subiektywnie pozostawię dla siebie ale jakby ktoś był znudzony i miał chrapkę na oldschoolowe Sci-Fi z czystym sercem polecam.

Pokaż ukrytą zawartość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 28.01.2016 o 07:08, Orgiusz napisał(a):

Uchuu Senkan Yamato 2199  jestem zachwycony a dopiero łyknąłem 3ep. 

Zachecony recenzja i posucha w swiecie SCi Fi sięgnąłem po te pozycje i w pare dni obejrzałem całą serie (co dawno mi sie nie zdarzylo...) - POLECAM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 5.02.2016 o 18:55, Orgiusz napisał(a):

26ep w pięknym stylu. Subiektywnie pozostawię dla siebie ale jakby ktoś był znudzony i miał chrapkę na oldschoolowe Sci-Fi z czystym sercem polecam.

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 5.02.2016 o 20:47, Micro napisał(a):

Zachecony recenzja i posucha w swiecie SCi Fi sięgnąłem po te pozycje i w pare dni obejrzałem całą serie (co dawno mi sie nie zdarzylo...) - POLECAM :)

I ja obejrzałem, chyba w 4 dni całość. Piękne anime z dobrymi postaciami. Na siłę mógłbym się nawet do czegoś przyczepić, ale po co? Wszystko czego ostatnio mi brakowało w dobrej serii znalazłem na Yamato. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przelamalem sie i obejrzalem Toradora! Serie ogladalo mi sie calkiem przyjemnie i przyznam szczerze, ze mogla by byc kontynuacja. Oceniam ja na 8/10 ;) Po seansie kumpel polecil mi School Days i tutaj musze przyznac szczerze, ze ta seria to jest istna maskara. Mimo tego iz myslalem, ze jestem stanie duzo zniesc tak ta seria przerosla moje najsmielsze oczekiwania. Jest to jedna z nielicznych anime, ktora jest w stanie okreslic mianem CHORA. Kto w ogole cos takiego wydaje ? Rzadko pisze o anime, ktore widzialem ale ten tytul mimo mojego wieku odcisnal pietno na moim umysle. Przyznam szczerze, ze nie polecam osoba bez mocnych nerwow. Wedlug mnie granice zdrowego smaku zostaly w tej serii troche zatracone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi