Gość Firekage Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 W Slayersach podobaly mi sie tylko openingi i endingi , bodajze z drugiego sezonu. Slaby humor , zabawne gagi mozna wyliczyc za pomoca...jednej reki. Szkoda bo postac Liny jest interesujaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Przerobiłem sobie przyspieszone Jigoku Shoujo. Wszystko by było pięknie, gdyby nie fakt że początek to same odrębne historie. Końcówka już nadrabia, ale reszty nie mam zamiaru oglądać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) No tak juz jest z Jigoku :) Na poczatku wszyscy sie ciesza jaki orginalny pomysl wszystkim sie pierwsze epki podobaja, a potem nuda bo w sumie ile razy mozna ogladac to samo w roznych wariantach. Niby pozniej pojawia sie plot ratujacy historie , ale juz drugiej serii mimo wszystko nie dalem rady obejrzec jak zaczelo sie jeszcze raz to samo. Tak, to jest w mandze. Tak, wyglada to tragicznie i psuje klimat (przynajmniej w anime, bo w mandze jakos to nie razilo). Pozdrowienia dla milosnikow doslownych ekranizacji :P Co do Hellsinga to musze powiedziec , ze seria TV podobala mi sie o wiele wiele bardziej niz OAV chociaz podobno fani uwazaja ja za beznadziejna. Edytowane 10 Lipca 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Taak słuchaj "fanów" to daleko zajdziesz ;] Sami są beznadziejni. Seria do Oavek imo nie ma nawet co porównywać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Ma ktoś aktualnie dobre źródło na tego Monstera?Wydanie Soldats jest na animeEDEN, Anime-Keep i Ani-Kraze łatwo znaleźć w sieci BT. Przerobiłem sobie przyspieszone Jigoku Shoujo. Wszystko by było pięknie, gdyby nie fakt że początek to same odrębne historie. Końcówka już nadrabia, ale reszty nie mam zamiaru oglądać... Pierwsza część była jeszcze całkiem niezła, ale druga potrafi zanudzić na śmierć. Co do Hellsinga to musze powiedziec , ze seria TV podobala mi sie o wiele wiele bardziej niz OAV (...)U mnie podobnie. W serii OVA nie podobały mi się te komediowe sceny, utrata mrocznego klimatu serialu telewizyjnego. Potrafi ktoś określić, które wydanie Lucky Star jest najlepsze pod względem tłumaczenia? JEEB, a.f.k. czy EnA? Edytowane 10 Lipca 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 No coś z tym Edenem słabo Vennor... Ale lecę z Boxa ;) Zacząłem Midori no Hibi... Poryte na potęgę, ale jeżeli mi tylko nie przeszkodzi ból głowy i oczy to dzisiaj skończę [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Potrafi ktoś określić, które wydanie Lucky Star jest najlepsze pod względem tłumaczenia? JEEB, a.f.k. czy EnA?a.f.k jest najlepsze, szkoda tylko za ma tez najgorsza jakosc, ale w tym anime to nie przeszkadza :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Takamizawa rox. Całe anime ryje, a jeszcze na dodatek miałem tłumaczenie Virusa z tymi jego dopiskami :lol2: Opłacało się oglądać Midori no Hibi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 A ja w chwili sciagania sie Monstera ( <_< ) biore sie za inne zaleglosci. Np Mushi-shi po 1 ep brzmi bardzo przyjemnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Mushi-shi musisz obejrzeć ;) Ekhm... widze że tego samego Monstera sciągamy... cały czas Ci tak wolno idzie? Mi leci pełną parą po ~110kb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Mnie sie nigdzie nie spieszy [; Byc moze musze dobrac lepszy tracker. Pozatym majac malo checi i troche mniej czasu na ciezkie anime mnie to nie przeszkadza ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Ja zaraz nerwów dostaje jak mi się tak ściąga :P Kurcze szkoda że nowy Code Geass tak powoli wychodzi bo już bym całość łyknął... [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Pff poki nie wyjdzie calosc nawet nie zamierzam robic miejsca na HDD. BTW kto rzucial okiem na Soul Eater :?: I kiedy ma sie skonczyc seria zeby nie nudzic sie miedzy epami? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Heh na anidb pisze że ma być 51 epków także się jeszcze poczeka ;] Jak nie zapomnę to oglądnę to jutro bo już dzisiaj odpadam od oglądania czegokolwiek. Edytowane 10 Lipca 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Pff poki nie wyjdzie calosc nawet nie zamierzam robic miejsca na HDD. BTW kto rzucial okiem na Soul Eater :?: I kiedy ma sie skonczyc seria zeby nie nudzic sie miedzy epami? [; Taka lepsza i zabawniejsza krzyzowka Bleacha z Naruto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Pff poki nie wyjdzie calosc nawet nie zamierzam robic miejsca na HDD. BTW kto rzucial okiem na Soul Eater :?: I kiedy ma sie skonczyc seria zeby nie nudzic sie miedzy epami? [;Calkiem fajne, acz dopiero 3 epki widzialem, bo czekam na AE-Saizen, ktore jest wooooooooolne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Bo te gagi są w mandze. Mnie też się nie podoba.No niestety, z mangą to ja na pewno nie jestem na bieżąco ;] Czytanie na kompie jednak ssie, a jak wydawane są tytuły w naszym kraju, każdy wie :P A tak w ogóle to: Cowboy Bebop remastered! Wreszcie jakiś ciekawy tytuł do oglądania :lol: Gdzie (oprócz boxtorrents.com) szukać serii w hd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 tokyotosho.com - tylko tu czasami ciezko znalezc pelne serie. Oprocz tego na piechote - anidb i strona grupy/IRC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Dzięki za stronkę. Co do anidb, to już kilkakrotnie oglądałem paczki grup o których na tej stronie nie było ani słowa ;] Jeszcze jedno pytanko: Mam kodeki k-lite wraz z MPC. Przy plikach mkv muszę przełączać pomiędzy napisami zintegrowanymi i zassanymi z napiprojektu - a chciałbym mieć oba jednocześnie na ekranie. Co przestawić/ jaki kodek doinstalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Sword of the Stranger łał, sceny walki mi się baaaardzo podobają, a i historyjka niczego sobie (w tym momencie w słup obok mojego domu pier***nął piorun, dzięki bogu za UPSa). ogólna ocena to 9,5 btw, jest wersja od THORA 1080p :) spadam, UPS trzyma tylko 25 minut... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Ponownie chciałbym się podzielić opiniami o paru anime. Pewnego wieczoru, jak to często bywa, stanąłem przed wyborem kolejnego tytułu, który miał pożreć mój wolny czas. Z niechęcią padło na Suzukę. Jak się szybko okazało, niechęć była zupełnie nie na miejscu. Suzuka to całkiem niezły romans z przypiętą (tak!) historyjką sportową, która dla właściwego charakteru tego 26-odcinkowego serialu stanowi jedynie tło. Na wstępie zaznaczyć wypada, że sport ujęto to bardzo pobieżnie, traktując go jak uzasadnienie dla części wydarzeń, stworzenie podłoża dla części sytuacji - to w końcu tło - co nie wywarło na mnie dobrego wrażenia. Przyjemniej byłoby zobaczyć więcej sportowych potyczek, poznać rozwinięcie (i zakończenie, przede wszystkim) dróg do sukcesu serialowych sportowców. Jako romans sprawdza się znacznie lepiej - jest tu bezmyślny bohater, dwie sympatie, nienormalne przyjaciółki... Chłopak jest raz tu, raz tam, wędruje, nie wie, co robić, bla, bla - zwyczajne (wręcz) perypetie (jak zwykle) niezdecydowanego, nienadzwyczajnie zaradnego i w niejasny sposób myślącego, i niepotrafiącego się zachować protagonisty... Mimo wszystko, taka mieszanka dobrze odegrała swoją rolę - Suzukę uznaję za jedno z lepszych anime w swoim gatunku (spośród tych, które widziałem, rzecz jasna). Następnie odkurzyłem płytę z Serial Experiments Lain - co zaplanowałem sobie już wcześniej. Miło przypomnieć sobie swoje pierwsze anime... choć znów zrozumiałem je dość szczątkowo. Na początku wpadłem w taki zachwyt, że postanowiłem podwyższyć ocenę o cały jeden punkt, jednak poczynając od ósmego odcinka mój entuzjazm malał (a z nim moja orientacja w fabule). Mimo to, nadal mi się podoba, jak się podobało, a skłoniło mnie nawet do sięgnięcia po kolejną produkcję (bo Haibane Renmei już widziałem) spod ręki ABe Yoshitoshi'ego, mianowicie - Texhnolyze (na razie czeka na swoją kolej). Po drodze było też Metropolis, po którym spodziewałem się czegoś więcej, a okazało się jedynie nudnym filmem, w którym właściwie nic się nie działo. Nieładnie rysowane postaci, za to (chyba) najbardziej szczegółowo rysowane otoczenie, jakie przyszło mi oglądać - obecnie (tj. w dzisiejszych anime) to bardzo rzadki widok (statyczne otoczenie - fe). Bardziej interesujące od fabuły były rysunki i muzyka - miasto przypomniało mi Rapture z Bioshocka; wszędzie przygrywała muzyka z lat trzydziestych (o ile się nie mylę, właśnie wtedy królował jazz). 3046248[/snapback] A tak w ogóle to: Cowboy Bebop remastered! Wreszcie jakiś ciekawy tytuł do oglądania :lol: Gdzie (oprócz boxtorrents.com) szukać serii w hd? Jak to, HD 704x480? Czytałem, że miała się pojawić wersja z HD-DVD, ale... No i kolejne anime, na które czekam z otwartymi ramionami... Edytowane 12 Lipca 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Dzięki za stronkę. Co do anidb, to już kilkakrotnie oglądałem paczki grup o których na tej stronie nie było ani słowa ;]A wiesz, ze w prawym dolnym rogu listy jest przycisk "show all"? ;) Po drodze było też Metropolis, po którym spodziewałem się czegoś więcej, a okazało się jedynie nudnym filmem, w którym właściwie nic się nie działo. Nieładnie rysowane postaci, za to (chyba) najbardziej szczegółowo rysowane otoczenie, jakie przyszło mi oglądać - obecnie (tj. w dzisiejszych anime) to bardzo rzadki widok (statyczne otoczenie - fe). Bardziej interesujące od fabuły były rysunki i muzyka - miasto przypomniało mi Rapture z Bioshocka; wszędzie przygrywała muzyka z lat trzydziestych (o ile się nie mylę, właśnie wtedy królował jazz).Dla pelnego docenienia animowanego Metropolis wypada sie zapoznac z niemym filmem Fritza Langa o tym samym tytule (swietnym, swoja droga). Mozna tez rzucic okiem na kreskowki Disneya z lat 40-tych, zeby zrozumiec czym byl inspirowany design postaci. Ogolnie Metropolis to jeden wielki uklon w strone tamtych lat. BTW. ktos sie widze wzial za Portret Malej Cossette - jak wrazenia? Jak to, HD 704x480?Co to za HD? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Jak to, HD 704x480? Czytałem, że miała się pojawić wersja z HD-DVD, ale...Nie rozumiem. Nigdzie nie wspomniałem, że Cowboy jest w HD :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) BTW. ktos sie widze wzial za Portret Malej Cossette - jak wrazenia?wrażenia... wspaniała muzyka (mam nawet oryginlany soundtrack :D ) i dosyć ciekawa fabuła, chociaż trochę (jak dla mnie) przytłaczająca... oglądało mi się ciężko... ale to może wpływ mojego samopoczucia zepsutego czymś innym ;] Edytowane 13 Lipca 2008 przez Gobli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Ja mam dzis w planach seans Appleseeda Ex Machina w FullHD ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Ja mam dzis w planach seans Appleseeda Ex Machina w FullHD ;]cóż... warto go obejrzeć... z powodu ładnych widoków :) bo nic więcej niestety do zycia nie wnosi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Wiem, w koncu juz go ogladalem. ;) Ale poniewaz BR juz do mnie przyjechal, to chce zobaczyc co to warte. Co prawda dzwiek "tylko" DD5.1, a nie bezstratny, ale powiedzmy ze nie bede plakal za bardzo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Tak sobie oglądam Mai Hime... Mjuzik z Endingu fajny, a tak to raczej za fajnie całość nie wypada... No ale skończyć trzeba ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Dla pelnego docenienia animowanego Metropolis wypada sie zapoznac z niemym filmem Fritza Langa o tym samym tytule (swietnym, swoja droga). Mozna tez rzucic okiem na kreskowki Disneya z lat 40-tych, zeby zrozumiec czym byl inspirowany design postaci. Ogolnie Metropolis to jeden wielki uklon w strone tamtych lat. Być może dlatego że powyższych nie znam, anime było dla mnie tak nieinteresujące - jednak i tak, mimo wszystko, fabuła jest nieciekawa. A że przypomina produkcje Disney'a, racja. BTW. ktos sie widze wzial za Portret Malej Cossette - jak wrazenia?Jutro obejrzę, to napiszę parę słów. Nie rozumiem. Nigdzie nie wspomniałem, że Cowboy jest w HD :P Albo jednak wspominałeś, albo ja źle zrozumiałem. W porządku, już wiem, o co chodziło. ;) A co z Airem z BR? Mam 5 odcinków od Bakawolf, ale kolejnych jak nie było, tak nie ma. Anime_fin też ripuje BR, ale nie mogę nigdzie znaleźć ich wersji. Edytowane 13 Lipca 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Albo jednak wspominałeś, albo ja źle zrozumiałem:No tam była linijka przerwy, więc ciężko łączyć ze sobą te dwa zdania :P Nevermind ;] Batman rula!!!!!!!!!!11 Kolejny po animatrixie tytuł, który świetnie się sprawdził w wersji animowanej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...